Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 43

Hammel Tehnologie germană de reciclare a materialelor

30.09.2009
Hammel Tehnologie germană de reciclare a materialelor
Industria de tratare si reciclare a deseurilor este în plină schimbare si dezvoltare si nu numai pentru că legislatia europeană în domeniu este din ce în ce mai strictă, ci pentru că însăsi necesitatea efectivă de protejare si conservare a mediului pe termen lung, o impune.
Firma germană Hammel Recyclingtechnik GmbH vine în întâmpinarea acestui important deziderat prin dezvoltarea unei tehnologii ieftine si eficiente de tocare si sortare a deseurilor industriale si casnice de orice fel.
Brevetând sistemul de tocătoare cu 2 arbori, HAMMEL a dezvoltat o gamă întreagă de astfel de utilaje de tocat, mobile sau fixe, care, prin montarea perechii adecvate de arbori, pot mărunti orice fel de deseuri, precum: gunoiul casnic si industrial, resturi de lemn si hârtie, materiale rezultate din demolări, fier vechi, aluminiu si alte metale neferoasă, piatră si asfalt rezultate la repararea drumurilor.

Hammel oferă solutii complexe în tehnologia tocării si reciclării materialelor, de la masini individuale, specializate pentru diverse materiale, până la instalatii complexe, compuse din tocătoare primare si secundare, separatoare pentru metale feroase sau neferoase, precum si unităti cu site sortatoare si benzi transportoare.
Proiectate în conceptie modulară, instalatiile HAMMEL pot fi configurate cu usurintă pentru fiecare aplicatie în parte, functie de solicitarea clientului.
Tocătoarele primare HAMMEL procesează materiale extrem de dificile, precum: deseuri de lemn, traverse de cale ferată, rădăcini de copaci, deseuri forestiere, deseuri industriale, role de hârtie, anvelope uzate, caroserii auto si multe altele.
Tocătoarele primare HAMMEL sunt actionate de grupuri de putere hidraulice, având ca sursă energetică motoare Diesel Caterpillar, sau electrice. Arborii de tocare sunt antrenati prin intermediul unor cutii de viteze planetare în trei trepte, la turatii si cupluri corelate cu sarcinile de lucru. Functiile de lucru ale masinii sunt comandate prin telecomandă, de la distantă.

Cuva de alimentare are un volum cuprins între 7 mc si 11 mc, în functie de model. Partea sa superioară este rabatabilă, cu 43°, pentru conducerea materialului spre arborii de tocare.
Tocătoarele primare HAMMEL sunt echipate cu benzi transportoare, cu lătimi cuprinse între 800 mm si 1.400 mm, în functie de tip. Înăltimea de descărcare a benzilor variază de asemenea în functie de tipul masinii între 3.400 mm si 4.400 mm.Indiferent de tipul masinii, pot fi alesi arborii specifici materialului ce urmează a fi tocat. În functie de material si de perechea de arbori folositi, se pot obtine la final componente cu mărimi cuprinse între 50 mm si 400 mm.
Optional masinile pot fi dotate cu: sistem de stropire cu apă pentru a reduce producerea prafului, magnet pentru separarea componentelor metalice feroase, sistem de de curătare catalitic sau pachet de izolare fonică. Tocătoarele primare se fabrică în 5 variante ca mărime, de la 9 t la 44 t. Productivitatea acestora variază în functie de material si tipul instalatiei de la 10 t/h la 200 t/h. Se execută în mai multe variante constructive: fixe, semimobile cu axă cu roti pentru tractare în cadrul punctului de lucru, mobile pe senile si mobile montate pe trailer.

Tocătoarele secundare HAMMEL
Împreună cu tocătoarele primare, tocătoarele Hammel secundare formează un sistem complet de procesare a materialelor, producând la final un material omogen, granulat, cu dimensiuni ce pot fi cuprinse între 10 mm si 150 mm.
Diametrele rotoarelor de tocat variază între 700 mm si 1.000 mm, iar lătimea acestora, numărul si modul de dispunere a cutitelor, variază functie de mărimea masinii si tipul materialului tocat. Sitele de sortare sunt alese functie de material si mărimea finală dorită. Ele sunt actionate hidraulic si sunt prevăzute cu sistem de protectie la suprasarcină.
Tocătoarele secundare sunt dotate cu magneti pentru separarea componentelor metalice, dispusi pe directia benzii transportoare de descărcare. Înainte ca materialul tocat să fie descărcat la capătul benzii, din miscare, componentele metalice feroase sunt colectate într-un container special. În cazul în care materialul tocat contine componente metalice neferoase si acestea pot fi separate cu ajutorul unui detector de astfel de materiale ce se montează la începutul benzii de alimentare. Detectorul comandă deschiderea unei clapete aflată la capătul benzii, pe unde se colectează materialul metalic detectat.
Ca si tocătoarele primare, cele secundare sunt dotate cu benzi transportatoare cu lătime de cca. 1.000 mm, si care, functie de model, descarcă la înăltimi de 3.400 mm - 4.400 mm.

Unităti cu site de sortare
Pentru sortarea materialului tocat pe categorii de mărime a granulelor, HAMMEL produce si unităti cu site de sortate si cu benzi transportoare, ce pot lucra independent, sau într-un sistem complex, împreună cu tocătoarele, alcătuind astfel adevărate instalatii de procesare a materialelor reciclabile. Pentru alegerea instalatiei adecvate fiecărei aplicatii în parte, sau pentru configurarea unui centru de procesare a materialelor reciclabile de orice fel, vă puteti adresa la TRACTOR PROIECT COMERT Brasov, distribuitor unic pentru România al firmei HAMMEL RECICLINGTECHNIK GMBH din Germania.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI