Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Terex Atlas

Macarale montate pe camion -un produs cu greutate mondială

30.09.2009
Macarale montate pe camion -un produs cu greutate mondială
Traditia bratelor de macarale Terex Atlas durează de mai bine de două decenii. Sunt numărul 1 mondial atât prin traditie, cât si prin know-how-ul construirii acestor echipamente, putându-se numi cu adevărat inventatori. Macaralele Terex Atlas sunt prezente în România prin Powertek Trailers, dealer autorizat Terex.
"Pentru orice problemă de logistică există solutia potrivită în cadrul vastei noastre oferte." Asa afirmă cu mândrie echipa de la Terex Atlas si asa recunosc încântati si clientii lor din întreaga lume. Dintre cele 150 de modele de bază si 33 de tipuri de macarale, clientii au, cu sigurantă, de unde alege varianta cea mai potrivită.
Macaralele montate pe camion de la Terex sunt destinate utilizării într-o mare varietate de aplicatii în constructii, precum si în industria forestieră pentru manipularea bustenilor.Gama standard de macarale montate pe camion, de la Terex, variază între 1,3 KNm si 60 KNm. În cazul gamei cu brat lung avem de-a face cu 26 KNm până la 60 KNm.
Unghiul minim de rotire al macaralelor din gama standard este de 410°. Există modele create pentru camioane cu masa totală autorizată constructiv între 500 kg si 44.000 kg, ce ajung la o lungime a bratului de până la 30 m. La acestea, sarcina utilă variază între 1.000 kg si 17.000 kg. Optional, pot fi echipate cu: vinci cu cablu, scaun de control la înăltimea maximă a coloanei, telecomandă, furci cu pereti, graifere, foreze.

De asemenea, Terex produce si modele ce se montează pe camioane cu MTAC între 5.000 kg si 44.000 kg cu sarcina utilă de până la 14,5 m. Ca optionale sunt disponibile scaunul de control la înăltimea maximă a coloanei, telecomandă si cabină de control.
Echipamentele hidraulice de ridicat sarcini TEREX ATLAS dispun în configuratia standard de următoarele functii care asigură o sigurantă maximă în functionare:
* Sistem dublu link la toate modelele: elemente de legătură mecanică între coloana si bratul principal, cât si între bratul principal si bratul articulat, care mentin constant momentul de ridicare al echipamentului indiferent de înăltimea de lucru.
* Sistem electronic de protectie la suprasarcină: rol îndeplinit de ATLAS Crane Management (ACM). Monitorizează în timp real toate functiile echipamentului pentru a preveni depăsirea capacitătii portante prin avertizare acustică si luminoasă. De asemenea acest sistem înregistrează toată activitatea echipamentului pentru o mentenantă corectă si implicit o valoare de revânzare ridicată.
* Avertizare sonoră împotriva demarării cu bratul principal nepliat. Securitatea clientilor este un aspect important pentru ATLAS, fiind primul producător ce introduce această optiune în pachetul standard.
* Functia "LM+": pentru a duce la bun sfârsit orice activitate echipamentele ATLAS îsi pot mări capacitatea portantă cu 15% (prin apăsarea unui buton sau mod automatic în functie de model) prin reducerea vitezei de lucru, conditia necesară pentru a nu periclita activitatea desfăsurată.

Macarale din 1945
Rădăcinile Terex-Atlas ajung tocmai în 1919, an în care a fost fondată compania germană Hinrich Weyhausen KG, producătoare de echipamente agricole. Numele Atlas este folosit din 1936, iar din 1945 o nouă eră începe o dată cu iesirea din productie a primei macarale.
Atlas a devenit membră a grupului Terex în 2002 si este una dintre cele mai profitabile companii, producând o gamă completă de excavatoare pe senile si pe pneuri si macarale montate pe camion.

Terex-Atlas consideră Powertek un dealer "model"
Powertek este dealer al produselor Terex în România încă din 2004, de la înfiintare. Colaborarea dintre cele două companii este una de succes "Powertek si Terex, doi parteneri profesionisti, făcuti unul pentru altul, colaborează cu spor pentru a asigura satisfactia permanentă a clientilor prin produsele Terex. Câteva sute de utilaje Terex lucrează deja pe toate tipurile de santiere de constructii din orice colt al tării" era precizat pe site-ul oficial al companiei Terex Atlas la sectiunea Dealeri-Portretul unui dealer Terex.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI