Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Maeda Japonia

Minimacarale pe senile - Idei simple, solutii deosebite

30.09.2009
Minimacarale pe senile - Idei simple, solutii deosebite
Continuăm si în numărul acesta  prezentarea minimacaralelor pe senile produse de firma japoneză Maeda, începută în numerele trecute, cu alte două studii de caz interesante ce înfătisează două situatii reale unde aceste utilaje speciale au fost folosite cu succes pentru rezolvarea unor probleme dificile.

Cazul nr.3
Recent o minimacara pe senile Maeda de tip MC285 a fost utilizată în cadrul unor lucrări de înlocuire a unor panouri de sticlă la stadionul ce găzduieste echipa de fotbal fanion a Belgiei, RSC Anderlecht. Furnizorul panourilor de sticlă a luat în chirie aceste macarale de la distribuitorul local Maeda în vederea înlocuirii panourilor de sticlă mari din fată sectorului VIP al stadionului.
6 astfel de panouri mari au trebuit să fie înlocuite la sfârsitul sezonului fotbalistic datorită faptului că în timpul jocurilor de pe stadion au suferit deteriorări succesive.
Singura cale de acces către panourile de sticlă era prin casa scărilor de la tribune. Dealerul Maeda local a declarat "a fost o sarcină dificilă din cauza accesului prin casa scărilor, dar si a spatiului îngust. Încă odată minimacaralele pe senile Maeda si-au dovedit valoarea si utilitatea în manipularea foilor de sticlă.
În prima zi s-a efectuat o instruire a utilizatorilor macaralei, care desi aveau o experientă anterioară în lucrul cu alte macarale, nu lucraseră până atunci cu minimacarale pe senile.

După ce a văzut pe viu abilitatea si capacitatea de ridicare a acestor minimacarale, beneficiarul lucrării s-a declarat convins că aceste utilaje vor fi de un real folos si în cadrul viitoarelor lucrări."
Responsabilul din partea furnizorului panourilor de sticlă declara : "Această masină este perfectă pentru acest gen de lucrări. O serie de alte companii au venit să vadă si să evalueze lucrarea însă noi am fost singurii care, cunoscând capacitătile minimacaralelor Maeda, am fost convinsi că putem duce lucrarea la bun sfârsit. Am decis împreună cu dealerul Maeda că minimacaraua MC285 este masina cea mai indicată pentru acest scop. Aceste masini sunt atât de puternice si de manevrabile încât nici măcar scările nu le pot sta în cale. Am finalizat lucrarea într-o singură zi, ceea nici măcar noi nu credeam că este posibil."

Cazul nr. 4
Două minimacarale Maeda tip MC285 au fost utilizate nu demult la muzeul de artă Guggenheim din Germania pentru a monta piesele componente ale unei lucrări de artă. Lucrarea de artă creată de către artistul Anish Kapoor seamănă cu un rezervor metalic urias având peretii din otel Cor-Ten cu grosimea de 8 mm.
Piesa complet asamblată a cântărit 24 tone, iar piesele componente individuale cântăreau si ele cel putin 1 tonă, unele dintre ele ajungând chiar la 2,2 tone.
Piesa de artă a fost expusă într-o încăpere închisă a muzeului astfel că spatiul restrâns si posibilitătile reduse de acces au impus utilizarea unei macarale speciale care pe de o parte să aibă acces în sala respectivă, iar pe de altă parte să asigure capacitatea de ridicare suficientă.
De asemenea, utilizarea macaralei într-un spatiu închis a impus lucrul cu motorul electric în vederea evitării formării gazelor arse.
Toate aceste cerinte au putut fi îndeplinite la termenul impus prin utilizarea minimacaralelor pe senile Maeda, în conditiile unor costuri rezonabile.


Pentru alte detalii accesati: www.maedacranes.com
Reprezentanta în România:
GD Masini de Ridicat SRL
Tel/Fax: 0040 264 442 630
E-mail:office@gdmr.ro, www.gdmr.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI