Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Uleiuri sintetice

ROCK OIL - 80 de ani de istorie

30.09.2009
ROCK OIL - 80 de ani de istorie
Rock Oil este unul dintre cei mai cunoscuti producători mondiali de uleiuri sintetice pentru motoare. Anul 2008 a fost unul special pentru producătorul englez, care a aniversat 80 de ani de la înfiintare, în cea mai bună traditie... engleză.
Istoria mărcii datează din anul 1928, când a pornit la drum ca o mică afacere de familie, fondator fiind domnul Fred Malone. Rock Oil si-a păstrat acest statut, în pofida dificultătilor întâlnite de-a lungul timpului, la conducerea companiei aflându-se acum Barbara Hewitt, fiica fondatorului companiei.
Afacerea s-a dezvoltat încet, dar sigur până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, desfăsurându-si activitatea pe plan local. După începerea conflictului, odată cu rationalizarea multor materii prime, compania a fost nevoită să-si încetinească ritmul de dezvoltare. După încheierea războiului afacerea a prins avânt, primind din ce în ce mai multe comenzi, iar în anul 1958 a apărut ca un brand de clasă.

Anul 1966 a adus schimbări majore pentru Rock Oil, fiica fondatorului, Barbara si sotul acesteia, Ted devenind directori ai afacerii. În acelasi an, dezvoltarea puternică a firmei a permis achizitionarea primelor vase de transport maritim, ceea ce le-a oferit posibilitatea de a opera cu combustibili vrac pentru prima dată.
Mutarea ulterioară a sediului firmei Rock Oil în zona Wharf Street nu s-a dovedit de bun augur, fabrica arzând în totalitate si ceea ce a fost mai rău, proprietarii nu aveau asigurare.   
În 1975, după decesul fondatorului Fred Malone, Ted a preluat functia de director general si a reconstruit compania de la zero, după devastatorul incendiu.

Desi în anii '80 firma si-a revenit, proprietarii au fost pusi fată în fată cu o decizie capitală: vânzarea firmei la un pret mic sau consolidarea imaginii Rock Oil. Puterea de renastere a companiei a fost se pare de bun augur si pentru clientii acesteia, care au început să investească încredere în produsele firmei, mai ales după ce acestea  si-au dovedit calitatea în cadrul curselor de motociclism. Regimul de lucru la turatii înalte ale motoarelor motocicletelor de curse, cutiile de viteze ce trebuie să facă fată unor solicitări ce nu sunt întâlnite nici în cursele auto au reprezentat o provocare căreia uleiurile si lubrifiantii de la Rock Oil i-au făcut fată cu succes. Excelenta tehnică, precum si implicarea activă în acest domeniu au făcut din numele Rock Oil sinonimul produselor de top pentru motociclete.
Capacitatea de a face fată unor presiuni mari de lucru, rezistenta în timp, demonstrate în fata tuturor, în timpul curselor, au fost probabil cea mai bună reclamă pentru uleiurile de la Rock Oil.
Prima mare echipă sustinută de Rock a fost echipa de off road Kawasaki "Team Green". Si nu întâmplător, tot în această perioadă Rock Oil a câstigat primul contract de export.
Mijlocul anilor '80 a reprezentat pentru compania britanică si o revansă asupra problemelor trecutului, exporturile crescând exponential, astfel produsele sale fiind distribuite în toată lumea. De acum, Rock Oil a intrat în circuitul marilor producători de ulei industrial.

Si cum lumea nu stă pe loc, anii '90 au fost marcati de o serie de alte schimbări majore, printre care se numără mutarea fabricii într-o nouă locatie, unde se află si în prezent, dar si includerea în portofoliul companiei a unor mărci cunoscute precum A.E. Bennetts din Liverpool si Nickerson Lubricants din Halifax, fabricanti recunoscuti de uleiuri, cu competentă strictă pe anumite domenii industriale.
La sărbătorirea celor 80 de ani de activitate, tumultoasă putem spune, datele financiare ale companiei Rock Oil arătau că cifra de afaceri se dublase în 10 ani.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI