Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Oscar Downstream

Să învătăm să economisim

30.09.2009
Gheorghe Apostol; Dan Vasile
Să învătăm să economisim
Nu vom vorbi nici de un seminar si nici despre cursuri plictisitoare de cum să pui leu pe leu printr-un control  strict al cheltuielilor firmei.  Nu vom vorbi nici măcar despre firme de succes, desi probabil experienta unor transportatori ar fi cel mai bun exemplu de împărtăsit. Subiectul nostru este mult mai simplu: la Arad, într-o ambianta plăcută oferită de către show-room-ul societătii Auto Schunn, reprezentant autorizat al mărcii de autocamioane Mercedes si a mai multor mărci de autoturisme de clasă, am fost invitati să asistăm la prezentarea activitătii service-ului, dar si a statiilor de alimentare cu carburant distribuite de către societatea Oscar Downstream.
Scopul întâlnirii: solutii de reducere a costurilor la alimentarea cu carburant a flotelor si a parcurilor auto.
Initiativa a fost extrem de apreciată de către transportatorii locali, prezenti la acest eveniment, mai ales că cel mai important punct al întâlnirii au fost discutiile libere. Ideea de bază este simplă: indiferent de câte cursuri de perfectionare se vor face, factorul uman, respectiv soferul de autocamion, în România rămâne totusi o necunoscută cu un comportament aleatoriu, ce poate genera surprize mai mult sau mai putin plăcute. Din acest motiv, tehnologia modernă si solutiile de management electronic rămân în continuare cele mai sigure mijloace de reducere a cheltuielilor, mai ales a celor legate de consumul de combustibil.

Gazda noastră, doamna Elena Kovacs, director general Auto Schunn România a reusit să ne convingă repede de calitătile camioanelor Mercedes, dar si de necesitatea unei întretineri profesionale a acestora pe întreaga perioadă de viată: "În ceea ce priveste Mercedes Benz, este clar că vorbim de calitate nu numai din punct de vedere al fiabilitătii ci si al costurilor de exploatare. Cea mai bună afacere pe care poti să o faci atunci când îti cumperi un camion este să îti cumperi un Mercedes pentru că este cel mai ieftin în exploatare si are o durată de viată îndelungată. Este o investitie cu un raport de eficientă maxim. Clientii bineînteles asteaptă calitatea maximă la pretul cel mai bun. Acum sigur că asteaptă si preturi nerealiste, dar nu aceasta este problema pentru că prin dialog putem să ajungem la realitate. Calitatea costă. Nu poti să faci calitate cu bani putini pentru că  noi oferim alături de produs si servicii, iar aceste servicii necesită tehnologie si oameni. Tehnologia este de ultimă oră, iar personalul care exploatează tehnologia în favoarea solutiei trebuie să fie foarte bine educat si instruit si asta înseamnă de asemenea costuri. Până la urma urmei ceea ce ne interesează împreună cu clientul este solutia corectă pentru client. O solutie corectă înseamnă calitate".
Deoarece multi dintre cei prezenti erau deja posesori de camioane marca Mercedes, prezentarea sustinută de către domnul Florin Cordis, director marketing al societătii Oscar Downstream a stârnit un interes major, mai ales datorită ofertei absolut de nerefuzat, toti cei prezenti fiind mai mult decât interesati de statiile mobile de distributie a carburantilor.

Pe scurt, oferta Oscar Downstream include statii mobile de incintă cu capacitate cuprinsă între 9.000 si 20.000 litri de motorină, statii ce permit un control electronic strict al consumurilor raportate la fiecare masină si la fiecare sofer, singurul cost suportat de către societatea care le utilizează fiind motorina consumată. Si, atentie, în acest caz, pretul motorinei nu-l depăseste pe cel de la statiile publice de distributie a carburantilor, putând fi chiar mai mic, în functie de cantitătile rulate lunar. Succesul lor este evident, rata de crestere a vânzărilor de carburant prin Statiile de Incintă, prin serviciul Dieselpoint,  în luna iulie 2009 fată de iulie 2008 crescând cu 24%, chiar în conditiile unei economii în recesiune. Din totalul clientilor transportatori majoritatea sunt transportatori de marfă (85%), diferenta până la 100% fiind acoperită de transportatorii de persoane.

Masini si Utilaje: Oscar Downstream este o societate relativ tânără, dar cu un succes extraordinar.
FlorinCordis: Oscar Downstream este pe piată din anul 2001, ca si vânzător de combustibil, iar din anul 2004 oferă si serviciul DieselPoint, acesta adresându-se posesorilor de flote si parcuri auto.
Avem o cifră de afaceri care a crescut în ultimii 3 ani cu o medie de 150% pe an, ceea ce spune foarte mult. În ceea ce priveste serviciile si numărul de clienti putem spune că fată de 2004, când am lansat acest serviciu bucurâdu-ne de statutul de  promotor pe piată din România, am ajuns în acest moment la peste 350 de statii pe teren în toată tara. Si flota noastră de distributie a carburantului este pe măsură, fiind formată din 19 autocisterne care alimentează permanent statiile de incintă din cele cinci depozite din tară, Constanta, Timisoara, Bucuresti, Craiova si Onesti, practic putând acoperi toate zonele din tară.

M&U: Este incredibil faptul că utilizatorii DieselPoint nu plătesc decât motorina consumată, si aici având preturi foarte bune fată de statiile publice de distributie. De ce nu există cheltuieli suplimentare?
F.C.: Pentru că este un sistem de vânzare vrac, adică la o statie publică discutăm de cheltuieli suplimentare pe care noi nu le avem. Costurile unei statii publice se ridică la ordinul sutelor de mii de euro, unele statii ajung până la un milion de euro, ori aici nu avem aceste costuri, avem un bazin care, raportat la acele sute de mii de euro, costă mult mai putin si atunci dispare costul acesta mare, care se reflectă imediat în costul carburantului.

M&U: Spatiul de prezentare de aici este profesional, si atât camioanele Mercedes cât si statiile Oscar Downstream oferă conditiile unor afaceri care să se bazeze pe costurile corecte. Cum a apărut ideea acestei prezentări comune?
F.C.: Trebuie să vă spun că ideea, initiativa a venit din partea doamnei Kovacs, dar cochetam si noi cu o astfel de initiativă de mai mult timp, chiar o discutasem cu colegii mei de la vânzări. Doamna director general Kovacs ne-a luat-o înainte si ne-a făcut această propunere prin domnul Palcău, directorul de marketing al societătii Autoschun. În aceste conditii, am acceptat imediat invitatia si eu zic că este de bun augur colaborarea.
 
M&U: Cum au reactionat posesorii de autocamioane prezenti astăzi?
F.C.: Pe cei prezenti, care încă nu cunosteau sistemele noastre, i-am convins de beneficiile pe care le au în momentul în care primesc o statie cu un bazin nou, cu pompă, sistem de gestiune, de care are grijă o echipă de service. Practic, nu au grija întretinerii ei, nu mai au costuri suplimentare cu piesele, iar furnizorul, adică Oscar Downstream are grijă permanent să aibă motorină si statia respectivă să functioneze fără întrerupere.
Descrierea unei statii de incintă Oscar Downstream
Capacitate cisternă: 9.000 sau 20.000 litri
Toate statiile sunt dotate fie cu bazin de retentie, fie cu pereti dubli, senzori de scurgere, sonde de măsurare a nivelului combustibilului, acesta oferind non-stop informatii despre stoc, volum, temperatură si masa de combustibil.
Alte dotări standard: furtun si pistol automat.
De asemenea, statiile au filtru pentru retinerea impuritătilor si a apei si un sistem electronic de gestionare a alimentărilor
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI