Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Maeda Japonia

Minimacarale pe senile - Idei simple, solutii deosebite

21.10.2009
Am prezentat în ultimele trei numere câteva cazuri interesante de utilizare a minimacaralelor pe senile produse de firma japoneză Maeda la diversi beneficiari din străinătate.
Iată însă că aceste macarale deosebite au pătruns cu succes si pe piata românească, participând la o lucrare de anvergură în Bucuresti.
Compania natională Petrom SA construieste în Bucuresti, pe Soseaua Străulesti un mic orăsel numit Petrom City care va regrupa birourile si spatiile pe care compania le are pe teritoriul capitalei. 
Fiind vorba de o constructie modernă, foarte spectaculoasă si cu o estetică deosebită, arhitectul a prevăzut pentru clădirile respective fatade mari din sticlă ce dau un aspect deosebit clădirii.

Fatadele mari de sticlă înseamnă totodată si o mare provocare pentru subantreprenorul care are în sarcină pozitionarea foarte exactă si montajul acestor panouri, respectiv firma Metal Yapi SRL din Bucuresti.
Fiind vorba de niste panouri mari, grele de câteva sute de kilograme si care au o valoare comercială însemnată a fost extrem de important ca panourile să poată fi manipulate precis si fără socuri pentru a evita deteriorarea lor, de aceea subantreprenorul Metal Yapi a decis că minimacaralele Maeda MC285 reprezintă  masina cea mai indicată pentru acest scop. Au fost achizitionate si "puse la lucru" două astfel de masini care si în clipa de fată contribuie din plin la realizarea fatadelor din sticlă si a altor lucrări la obiectivul Petrom City." Lucrarea prezintă un grad de dificultate ridicat si din perspectiva faptului că minimacaraua MC285 a trebuit mai întâi ridicată la nivelul doi al clădirii cu ajutorul unei macarale turn, iar apoi de acolo ridică panourile mari de sticlă ale fatadei pe care ulterior le pozitionează la locul potrivit.

Atunci când înăltimea de ridicare este mare, este nevoie de productivitate, iar dacă masa piesei ridicate o permite, există posibilitatea utilizării blocului de cârlig (a muflei) pe un singur fir, în locul muflei standard cu 4 fire, în acest caz viteza de ridicare si implicit productivitatea creste de 4 ori (de la 8 m/min la 32 m/min)
Deoarece operatorul macaralei are nevoie să vadă exact ce se întâmplă la nivelele inferioare, acolo unde se montează panourile se utilizează telecomanda cu fir. Iar atunci când utilizarea macaralei are loc într-un spatiu închis operatorul comută pe lucrul cu motorul electric în vederea evitării formării gazelor arse.
Sperăm ca proiectul Petrom City să fie un proiect de mare succes iar noi să putem afirma că acest succes a putut deveni o realitate si datorită minimacaralelor pe senile Maeda.

Minimacara pe senile LC785 cu propulsie diesel

* Capacitate nominală: 4,9 t x2,1 m
* Raza maximă de lucru: 14,52 m
* Înăltime maximă de ridicare: 16,35 m
* Viteza de ridicare la cârlig: 39 m/min
* Viteza de ridicare pe 1 fir: 156 m/min.
* Viteza de telescopare a bratului: 11,7 m în 24,5 sec.
* Viteza de ridicare a bratului: 0-80° în 12,5 sec
* Unghi/Viteza de rotire a bratului : 360°/2,4 rpm
* Comandă translatie macara : translatie cu 2 senile independente, motor cu piston hidraulic cu frână automată incorporată, reductor planetar.
* Viteza de deplasare mică: 0-2,5 km/h
* Viteza de deplasare mare: 0-3,8 km/h
* Panta maximă admisibilă: 20°.
* Lungime si lătime senilă: 1.870 mm x 450 mm
* Apăsarea pe sol : 0,48 kg/cmp
* Tip motor : Diesel Komatsu S4D95LE
* Putere motor Diesel:40,5 kW/1.850 r/min
* Capacitate rezervor: 141 L.
* Dimensiuni de gabarit: 5.005 x 2.350 x 2.685 mm
* Masa proprie 9.700 kg

Pentru alte detalii accesati:www.maedacranes.com
Reprezentanta în România :
GD Masini de Ridicat SRL
Tel/Fax : 0040 264 442 630
E-mail:office@gdmr.ro, www.gdmr.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI