Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Palfinger

Noile macarale High Performance

21.10.2009

Concernul austriac Palfinger este unul dintre cei mai mari producători de macarale montate pe sasiu din Europa. În anul 2001 compania sărbătorea a 70-a aniversare a activitătii sale prin lansarea pe piată a macaralei cu numărul o sută de mii. În activitatea sa de 7 decenii Palfinger a brevetat un număr mare de inventii tehnologice care i-au permis să devină un actor important pe piata mondială a macaralelor montate pe autosasiu.
Noile macarale High Performance de la Palfinger, PK 13001, PK 13001-K si PK 14001-EH, din clasa 13-14 metri tonă sunt caracterizate de raportul perfect dintre greutatea generală si capacitatea de ridicare. Otelul cu granulatie fină ultra rezistent în combinatie cu echipamentele de ultimă generatie stau la baza manipulării foarte precise si flexibile, chiar si în cele mai grele conditii de lucru. În acelasi timp profilul hexagonal oferă o rigiditate mărită a bratului. Printr-o îmbunătătire a geometriei macaralelor cu brat articulat împreună cu sistemul Single Link Plus, Palfinger oferă o macara cu un unghi de înclinare mai mare de 15 grade.
Modelul PK 13001-K cu bratul mai scurt si mai usor oferă un consum redus de combustibil, iar structura macaralei o recomandă pentru manipularea de materiale sau paleti. De asemenea, datorită dimensiunilor reduse, aceasta poate fi montată chiar si în cele mai stricte conditii de spatiu.

Avantajele modelului PK 14001-EH sunt flexibilitatea si eficienta sporită în încărcarea bunurilor si a materialelor de constructii. Pentru realizarea sarcinilor dificile echipamentul beneficiază de suportul sistemului E-HPLS sau "Electronic High Power Lifting System", care, atunci când este nevoie reduce viteza de operare si în acelasi timp creste puterea de ridicare a macaralei. În plus reglarea electronică permite un control multiplu prin operarea concomitentă a mai multor functii ale echipamentului. 
Modele PK 13001 si PK 14001-EH sunt echipate cu până la 6 extensii hidraulice ale bratului, ambele modele atingând o înăltime de 17,1 metri. Macaraua PK 13001 are un moment de ridicare de 12,6 metri tonă, în timp ce modelul  PK 14001-EH ajunge la 13,9 metri tonă, iar modelul PK 13001-K este echipat cu până la 4 extensii hidraulice care îi permit o înăltime de lucru de 11,5 metri si un moment de ridicare de 12,8 metri tonă.
Stabilizatorul macaralei se extinde hidraulic până la maximum 6,6 metri, ceea ce oferă stabilitatea necesară oricărei operatiuni.

În realizarea noilor modele de macarale Palfinger nu a fost omis nimic, fiecare detaliu fiind luat în calcul, iar în realizarea designului cabinei s-a avut în vedere confortul si siguranta.
Panoul de control, care oferă operatorului date despre întreaga activitate a echipamentului chiar în timpul functionării acestuia, exemplifică poate cel mai bine notiunile de sigurantă si confort. Indicatorul integrat de nivel si diagrama graficului de încărcare a macaralei, ambele montate individual pentru fiecare model în parte, cresc siguranta în folosire a echipamentului.
Mansonul spirală de protectie a conductelor hidraulice a devenit o dotare standard pe toate macaralele Palfinger, iar placa mărită de la cilindrii de suport este mobilă, pentru o mai mare adaptabilitate la suprafata de lucru. O altă noutate este contorul digital al orelor lucrate care apare la gama Paltronic 50.
În functie de accesoriile care se folosesc, noile modele extind gama de aplicatii de la manipularea de materiale, paleti sau personal, putând fi de asemenea montate si pe camioanele comerciale.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI