Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tabe

Prezentă constantă pe pietele emergente din Europa

21.10.2009
Ema Stancu
Tabe, companie de top pe piata europeană, specializată în productia de ciocane hidraulice si suporturi pentru ciocane hidraulice, cu o experientă de peste 30 de ani, a acordat întotdeauna o atentie deosebită pietelor externe, unde forta sa de vânzare a înregistrat cresteri de la an la an. Ungaria si Cipru sunt două dintre pietele emergente si puncte strategice din Europa de Est si de Sud unde compania spaniolă a reusit să îsi construiască o reputatie deosebită de-a lungul timpului.
Având în vedere că jumătate din vânzările Tabe provin din exporturi, compania spaniolă rămâne fidelă strategiei sale de promovare pe pietele externe, acest lucru traducându-se inclusiv prin sprijinul sustinut acordat fiecăruia dintre dealerii săi în parte.
Reteaua de vânzări extinsă, cu puncte de distributie pozitionate strategic în toată lumea, îi permite să aibă acces la piete specifice, să cerceteze nevoile acestora si să ofere un răspuns rapid si în conformitate cu cererea.
Acelasi lucru s-a întâmplat si în cazul Ungariei, o tară în care domeniul constructiilor a cunoscut o expansiune puternică si unde, în pofida crizei, încă se desfăsoară o serie de proiecte de infrastructură, lucrări publice si chiar proiecte rezidentiale. În tot acest timp produsele Tabe si-au câstigat un bine-meritat prestigiu. Fran Probanza, directorul de vânzări al companiei a declarat că strategia Tabe în Ungaria si în Europa Centrală în general a constat într-o prezentă constantă a brand-ului si promovarea unui produs care să fie capabil să contribuie în mod fundamental si decisiv la toate proiectele de dezvoltare din domeniul infrastructurii care au fost sau vor fi puse în practică în Ungaria. Tabe a fost în locul potrivit la momentul potrivit, ceea ce i-a conferit un avantaj competitiv pe o piată precum cea a Ungariei, foarte atractivă din punct de vedere al oportunitătilor, dar cu o concurentă acerbă venită în special din partea companiilor străine. Tabe a fost prezentă pe piată încă din anul 2001 prin intermediul distribuitorului său, compania Verbis Kft., cu sediul în Budapesta. Conform declaratiilor domnului Probanza, "prin intermediul companiei Verbis, Tabe are un punct de referintă în Europa Centrală, o echipă serioasă de vânzări si servicii exceptionale post-vânzare în Ungaria."
Verbis cunoaste deja toate produsele Tabe, deoarece a lucrat atât cu vechea gamă de produse cât si cu cea nouă, si are permanent în stoc până la 3.000 de repere, ceea ce îi permite să facă fată cererii clientilor si să aibă suficiente produse pentru a participa la expozitiile locale de specialitate. Sediul din Budapesta include un showroom de 300 mp, un depozit de 600 mp, un punct de service de 200 mp, si o suprafată de 300 mp destinată birourilor.

De asemenea, în calitate de distribuitor al unor branduri producătoare de produse de săpat, Verbis detine mecanismele tehnice necesare pentru a prelua orice sarcină de lucru de santier sau în cadrul unei fabrici.
În ceea ce priveste produsele, încă de la începutul relatiei cu Tabe, Verbis s-a remarcat prin preferinta pentru gama de ciocane hidraulice usoare, în principal datorită tipologiei aplicatiilor desfăsurate într-o tară în care vânzările de buldoexcavatoare sunt predominante. Acestea includ lucrări de întretinere, constructii civile, etc. domenii în care modelele Tabe AGB-375 si AGB-475 sunt de neînlocuit. Câtiva dintre cei mai importanti clienti ai companiei Verbis au achizitionat modelele AGB-475, AGB-375  si AGB-175 , toate din categoria usoară pentru lucrările de utilităti publice (instalatii de apă, iluminat, conducte de gaze).
Momentan, datorită rezultatelor excelente obtinute de utilizatorii de mini-excavatoare prin folosirea modelului AGB-95, un ciocan hidraulic de 105 kg, acesta a fost instalat pe câteva dintre unităti.

Tabe în Cipru, o piată mică dar dinamică
Cipru ne oferă un alt exemplu de colaborare între Tabe si distribuitorul său local, compania Pambos Charalambous LTD, care are sediul în Limassl, centrul turistic si comercial al Ciprului. Pambos Charalambous a început să lucreze cu Tabe în 2004, primul contact între cele două companii având loc la expozitia internatională Bauma. Pambos este o comapanie locală specializată în vânzarea de ciocane hidraulice si servicii post-vânzare pentru echipamente hidraulice. Are un service eficient si rapid cu o echipă de 10 mecanici care reusesc să acopere întreaga insulă. Acest lucru reprezintă o garantie pentru succes si vânzări în întreaga tară.
Strategia comercială adoptatată de Tabe în Cipru este diferită de strategiile adoptate în orice altă parte dar acest lucru este determinat de dimensiunea redusă a pietei de aici, divizată  în două tări. Totusi rezultatele obtinute de Tabe pe piata din Cipru au fost mereu pozitive si constante. Datorită orientării sale spre turism, insula a înregistrat cresteri uriase în domeniul constructiilor si în sectorul serviciilor. Portofoliul de clienti si comenzile de achizitie au apărut din acestă orientare a constructiilor care a mers în principal pe gama de echipamente Tabe de categorie usoară.
Asa cum spunea si domnul Probantza, cel mai popular echipament pentru săpat de pe insulă este buldoexcavatorul si astfel cel mai frecvent model instalat a fost AGB-475. Modelul AGB-475 apartine gamei de echipamente usoare, cântăreste 410 kg si poate fi montat pe utilaje cu greutate operatională între 6 si 10 tone.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI