Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 44

Prima aplicatie pentru noua instalatie de foraj Liebherr LB 36

21.10.2009
Pentru proiectul de constructii  care vizează repararea structurii de acoperire a tramvaiului 23 de pe strada Leopold, din München, Germania, compania Max Bogl a câstigat contractul pentru productia completă de piloti înclinati, ranforsarea cu beton si impermeabilizare. Proiectul s-a desfăsurat pe o perioadă de aproximativ 4 luni. Pentru instalarea pilotilor compania Max Bogl a ales, printre alte echipamente si noul model de instalatie de foraj rotativă Liebherr LB 36.
Cu modelul LB 36, Liebherr a adus în atentia constructorilor cel mai mare reprezentant din seria de instalatii de foraj rotative. Designul seriei LB are la bază numerosii ani de experientă detinuti de Liebherr în domeniul aplicatiilor pentru fundatii de mare adâncime si ia în considerare chiar si cele mai dificile sarcini de lucru care sunt impuse în prezent instalatiilor de acest fel.
Pentru acest proiect de constructii aproximativ 1.280 m de piloti forati cu diametrul de 900 mm si o lungime de 20 m precum si 17 sonde cu un diametru de 1.500 mm si o lungime de 35 m au trebuit să fie produse. Sondele au fost umplute cu beton în sectiunea de jos, iar în sectiunea de sus a fost inserat un suport din otel prefabricat. Forajul s-a realizat folosind injectia de apă pentru a preveni tasarea hidraulică, pânza de apă freatică aflându-se la aproximativ 8 m sub nivelul solului. Liebherr LB 36 a reusit să atingă o rată de productie zilnică de 4 piloni cu diametrul de 900 mm. Pilonii cu diametrul de 1.500 mm au fost instalati folosind un oscilator de turnare a betonului. Astfel a fost posibil să se atingă nivelul de productie preconizat de o sondă pe zi inclusiv insertia suportului de otel prefabricat. Printre impedimentele întâlnite s-au numărat spatiul disponibil pe santier destul de restrâns si faptul că au fost folosite simultan două instalatii de foraj rotativ.
Modelul LB 36 a fost construit pentru realizarea de foraje cu diametrul de până la trei metri si cu adâncimi de până la 70 metri. Sistemul cu cablu de otel cu o fortă de tragere de 40 t reprezintă un avantaj, oferind sigurantă si randament maxim chiar si în cele mai dificile soluri si conditii de operare extreme.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI