Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Powertek Trailers

Lintec - calitatea germană a asfaltului

18.12.2009
Lintec - calitatea germană a asfaltului
Powertek Trailers împreună cu partenerul său german Lintec, aduc pe piata românească tehnologia asfaltului de calitate. Statiile de asfalt Lintec încorporează cele mai noi tehnologii ale momentului.
Lintec, companie care si-a început activitatea în 1919 în Berlin, este unul dintre cei mai vechi producători europeni de statii de asfalt, revolutionând în anii '70 si '80 productia asfaltului prin introducerea tamburului cu site.
Astăzi avantajele statiilor de asfalt Lintec pot fi sintetizate astfel: suprafată mică, montare rapidă si demontare simplă, cheltuieli reduse de transport, nu necesită fundatie de beton, consum redus de energie, componente cu durată îndelungată de viată, echipament protejat de containere rezistente la conditii climaterice nefavorabile, emisii reduse de zgomot, praf si miros, design foarte robust si compact, acces usor la componente, sigurantă si securitate.

Economie de energie si costuri mici de transport
Economia de energie este posibilă în primul rând gratie tehnologiei uscării si sortării simultane a agregatelor. Acesta este un sistem patentat Lintec. Statiile Lintec nu au nevoie de elevator cu cupe, precum statiile de asfalt vechi, clasice. Astfel se elimină pierderile de căldură datorate transportului agregatelor pe distante foarte mari, asa cum se întamplă în cazul solutiilor constructive vechi. Practic, într-o statie de asfalt Lintec, agregatele încălzite parcurg o distantă de doar 5 metri din locul uscării până în locul folosirii în malaxor. Agregatele încălzite beneficiază în plus de reducerea pierderii de căldură gratie containerizării.
Statia de asfalt Lintec este modularizată sub forma de containere ISO. Acest lucru înseamnă că nu au lătime sau greutate în exces si se pot transporta cu costuri mici si rapid, deoarece nici un transport nu se face în regim agabaritic.
Partea inferioară a containerelor asigură stabilitate totală pe teren pentru o capacitate portantă a acestuia de minimum 250 kN/mp. Statia de asfalt trece mai întâi printr-o fază de instalare si testare la rece, la producător, astfel încât să fie functională la parametri normali imediat după montarea la client.

Montare si demontare rapidă
Pentru montarea statiilor de asfalt Lintec este nevoie de macara numai pentru putin timp, fiind puse în functiune într-un timp scurt. De asemenea se demontează cu usurintă. Asadar, statiile de asfalt Lintec pot fi considerate drept statii mobile, pentru simpla asamblare a containerelor, în conditiile în care sunt asigurate toate cele necesare, fiind suficiente numai 12 ore.

Impermeabilă
Carcasele componentelor din containerele rigide asigură protectie climaterică totală, precum si siguranta operatiilor de întretinere.

Protectia mediului

Statiile Lintec au emisii reduse de zgomot si praf ( sub 20 mg/Nmc) . De asemenea, există posibilitatea de a recicla până la 25% din materiale. Aceasta implică un echipament optional, de asemenea izolat în container. Accesul în turnul statiei nu se face decât printr-o usă de sigurantă care se blochează cu cheie, împiedicând astfel pătrunderea persoanelor neautorizate, furtul sau vandalismul.

Lintec alaturi de Powertek Group
Companiei Lintec i se datorează introducerea tehnologiei cu sită dublă si a primei statii de asfalt din lume încorporată în întregime în containere ISO. Tot Lintec este cea care a proiectat si a construit prima statie containerizată cu punte sită vibratoare, pentru pietele traditionale si clasice. Astfel numele Lintec este asociat cu leadership, inovatie, patente noi, traditie, eficientă si angajament. În plus, prin colaborarea cu partenerul său exclusiv din România, Powertek Trailers (www.powertek-trailers.ro), clientii au acces la echipamente complementare pentru constructii, precum si la solutii financiare personalizate.

Lintec este partenerul Powertek Bulgaria (www.powertek.bg) - membră a Powertek Group. Ca dovadă stă activa implicare Lintec alături de Powertek Bulgaria în cadrul târgului de utilaje constructii desfăsurat în perioada 28 septembrie - 03 octombrie la Plovdiv - Bulgaria. Si de această dată participarea la acest târg a însemnat o desfăsurare de forte pentru Powertek. "Este al doilea an consecutiv în care suntem prezenti la acest târg prezentând clientilor nostri o gamă variată de utilaje printre care si statia de asfalt Lintec" au declarat reprezentantii Powertek.
Si, pentru a demonstra încă o dată stabilitatea, transparenta si implicarea celor două firme pe piată pe termen lung, Powertek împreună cu Lintec organizează în luna noiembrie "Easy Asphalt Workshop" în care principalii clienti Powertek sunt invitati în Germania să experimenteze reteta si calitatea Lintec pentru producerea  asfaltului.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI