Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Flash

Sculptura unui munte

17.11.2009
Sculptura unui munte
Ziua Nativilor Americani a fost sărbătorită recent la Crazy Horse Memorial din zona Black Hills, Dakota de Sud. Această constructie este principalul centru cultural dedicat celebrării Zilei Nativilor Americani din America de Nord - si include faimoasa sculptură de 182, 88 m a căpeteniei Crazy Horse. Case a sustinut această cauză încă din 2001 prin donarea unui excavator.
Tehnicile precise de împuscare dezvoltate special pentru realizarea acestui proiect au făcut posibilă îndepărtarea unor cantităti enorme de piatră, fără a afecta în vreun fel roca unde va fi sculptat chipul legendarului conducător Ogala Sioux.
Pentru crearea acestei sculpturi au venit în ajutor si două excavatoare Case, un Case 9010B donat în 2001 si un CX240 în 2007. Excavatorul CX240 este principalul utilaj folosit pentru fiecare operatiune desfăsurată pe acest munte. După fiecare împuscare, cea mai mare parte a rocilor îndepărtate este luată de pe peretii înalti si aruncată de pe munte cu ajutorul acestui echipament. Initiatorul acestui proiect, demarat în 1948 a fost sculptorul Korczak Zilkowski.
Sculptura este conturată pe suprafata unui munte din granit solid în zona Black Hills, la numai 27 kilometri sud-vest de celebra lucrare comemorativă de pe Mount Rushmore.
Acest proiect initiat în regim privat a fost continuat de văduva lui Zilowski, Ruth si de familie după moartea acestuia în 1982. Centrul memorial, care este deschis publicului include Centrul Cultural si Educational al Nativilor Americani,  studioul sculptorului, Muzeul Indian din America de Nord, sculpturi si galerii, precum si un centru de primire.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI