Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Interviu în exclusivitate

Sandvik - calitate pe toată linia

21.01.2010
Dan Pavel
Sandvik - calitate pe toată linia
Grupul suedez Sandvik reprezintă un nume de primă mărime pe piata utilajelor destinate exploatărilor miniere, dar si pe cea a utilajelor pentru concasarea si sortarea rocilor destinate materialelor pentru constructii. Produsele sale se disting prin calitatea deosebită, dar si rezistenta în conditii de exploatare departe de a fi ideale. Tehnologiile de vârf utilizate la proiectarea noilor utilaje, bazate si pe cercetarea proprie, otelurile de înaltă rezistentă, toate fac din Sandvik un nume respectat pe toate continentele.
Începând cu acest an, pentru România societatea Marcom RMC’94 este importatorul oficial al mărcii Sandvik, pentru gama de concasoare si statii de sortare mobile de suprafată.
Domnul Michael Brookshaw, director de marketing si vânzări pentru Europa, Rusia si CIS pentru divizia de concasoare si statii de sortare mobile Sandvik a acceptat să acorde un interviu pentru cititorii revistei Masini si Utilaje pentru Constructii. Trebuie spus de la început că, în opinia sa, România reprezintă o piată de viitor extrem de importantă, iar colaborarea cu Marcom RMC’94 este văzută de către domnul Brookshaw ca o garantie pentru ocuparea unui loc de frunte pe piata concasoarelor din România.
În ceea ce priveste viitorul pietei de utilaje pentru constructii în România, cel putin din punctul de vedere al Sandvik, se pare că anul 2010 va reprezenta o revenire spre un trend crescător, serviciile de consiliere la vânzare si mai ales cele de service fiind două elemente cheie menite să completeze oferta producătorului suedez pentru piata noastră.

Michael Brookshaw - "Motivele pentru care am ales o firmă din România pentru această gamă de produse au fost posibilitatea si dorinta de a le oferi clientilor o sustinere si o acoperire mai bună pe plan local si national"

Masini si Utilaje: Desi numele Sanvik se bucură de respect pe piata din România, cred că este important să prezentăm cititorilor nostri cât de complexă este activitatea firmei la nivel mondial.
Michael Brookshaw: Sandvik Mining and Construction face parte din Sandvik Group, un concern industrial global, care s-a făcut remarcat prin produsele de înaltă calitate ce înglobează o tehnologie avansată, fiind unul dintre principalii producători mondiali de echipamente si solutii pentru exploatările miniere, manipularea materialelor depozitate si restaurări ecologice. Sandvik oferă de asemenea solutii pentru numeroase aplicatii din industia constructiilor precum excavarea la suprafată a rocilor, constructia de tuneluri, demolări, reciclare si reabilitarea drumuri. Gama noastră de produse include echipamente pentru roci, instalatii de foraj, încărcătoare si camioane, utilaje pentru sortare si concasare si sisteme de manipulare a materialelor depozitate. În primăvara anului 2007 Sandvik a achizitionat doi producători britanici de echipamente mobile de sortare si concasare - Extec Screens and Crushers Ltd. si Fintec Crushing and Screening Ltd. ceea ce ne-a permis să adăugăm la oferta din momentul respectiv si echipamente de categorie medie. Sandvik a ales să unifice gama sa de echipamente mobile pentru sortat si concasat sub un singur brand,  o denumire diferită pentru modelele noi si o nouă gamă de culori pentru utilaje.

M&U: Referindu-ne strict la Europa Centrală si de Est, care sunt planurile producătorului Sandvik?
M.B: Nu le putem desprinde de contextul mondial, deoarece Sandvik Mining and Construction oferă aceeasi calitate si servicii oriunde pe mapamond. Astfel, planurile prezente prevăd extinderea retelei europene si globale de vânzări, în viitor concentrându-se pe crearea unei retele de dealeri care să sustină actuala structură de vânzări. Acest lucru va duce imediat la cresterea suportului post-vânzare pentru clientii din întreaga lume.

M&U: Ce părere aveti despre piata din România? Poate fi considerată o piată matură sau este încă o piată în dezvoltare?
M.B: Piata din România este o piată în dezvoltare.  A avut parte de o lovitură în 2009, ca de altfel multe alte piete din tări din întreaga lume, dar va fi una dintre cele mai interesante piete din Europa în 2010 pentru industria constructiilor.

M&U: Din punct de vedere al vânzărilor în ultimii ani, cum apreciati evolutia Sandvik pe piata din România?
M.B: Sandvik Mining and Construction si-a deschis o reprezentantă în România în anul 2007 si începând de atunci si-a extins reteaua de vânzări, ocupând o pozitie de top în domeniul mineritului si constructiilor. Prin intermediul noului dealer, Marcom, suntem siguri că vom reusi să atingem o pozitie de frunte pe piata constructiilor si la nivelul gamei de concasoare si statii de sortare mobile.

M&U: Aveti semnale despre modul în care clientii din România văd produsele dumneavoastră? (randament, rezistentă, flexibilitate, întretinere, s.a.m.d.)
M.B: Sandvik Mining and Construction este cunoscut în întreaga lume drept un producător si furnizor de top pentru echipamente pentru minerit si constructii. Acelasi lucru se întâmplă si pe piata din România.
Clientii români apreciază calitatea superioară a produselor noaste si expertiza personalului Sandvik si a dealerilor din toate zonele pentru activitatea de vânzări si, cel mai important pentru activitătile de post-vânzare, ceea ce le conferă un grad înalt de încredere în utilizarea echipamentelor.
Acest lucru a fost întotdeauna un factor cheie în povestea de succes a firmei Sandvik.

M&U: Tinând cont de faptul că Sandvik actionează de câtiva ani pe piata din România, care au fost motivele pentru care s-a hotărât acordarea exclusivitătii la vânzare a concasoarelor mobile societătii Marcom RMC'94?
M.B: Motivele pentru care am ales o firmă din România pentru această gamă de produse au fost posibilitatea si dorinta de a le oferi clientilor o sustinere si o acoperire si  mai bună pe plan local si national, ceea ce de fapt reprezintă asteptările clientilor de la un jucător global precum Sandvik. Marcom are acoperire 100% pe piata din România, iar aceasta nu poate să fie decât o situatie de tip câstig-câstig atât pentru Sandvik  si Marcom, cât si pentru clientii nostri prezenti si viitori.

M&U: Decizia de a fi reprezentati de un dealer local a fost influentată si de faptul că societatea Marcom este cel mai mare vânzător din România de utilaje?
M.B: Sandvik România are deja legături de afaceri cu societatea Marcom din anii trecuti, dar bineînteles că a contat foarte mult si faptul că Marcom este cel mai important furnizor de utilaje si echipamente de constructii pentru piata din România. Noi lucrăm pe baza câtorva principii de la care nu ne abatem. Astfel, este important ca dealerii nostri să viziteze toti clientii actuali si potentiali în mod regulat, asigurând astfel o acoperire în toate zonele pentru vânzare si post-vânzare. Eu consider de asemenea că Marcom este o societate care are capacitatea de a reprezenta excelent produsele de minerit si constructii Sandvik în România.

M&U: Care au fost motivele care au stat la baza împărtirii în două firme a produselor Sandvik? (reprezentanta Sandvik pentru concasoare fixe si societatea Marcom pentru concasoare mobile).
M.B: Ramura de concasoare stationare este una de bază pentru Sandvik Mining and Construction si este de obicei reprezentată de personalul nostru. Datorită succesului celor două companii pe care Sandvik le-a achizitionat acum doi ani, Extec si Fintec, specializate în domeniul productiei de utilaje de sortare si concasoare mobile, si dacă tinem cont de relatiile existente de lucru cu dealerii locali, am decis că cea mai bună cale de urmat pentru această gamă de produse este cea prin care lucrăm cu dealeri locali. În România, compania Marcom deja vizează o anumită parte din clientii de echipamente terasiere Komatsu ca potentiali utilizatori de concasoare Sandvik, ceea ce demonstrează încă o dată că acest parteneriat este unul potrivit.

M&U: Care sunt principalele avantaje, din punctul dumneavoastră de vedere, ale colaborării cu societatea Marcom?
M.B: Reteaua de vânzări a ambelor companii si de asemenea gama completă de produse  pe care clientii o vor avea de acum la dispozitie de la Sandvik si Marcom. Nu putem omite  nici faptul că acum avem o acoperire de 100% pentru partea de aftersales a pietei din România, reputatia excelentă a ambelor companii fiind o garantie pentru viitorii clienti.

M&U: Ce previziuni ati făcut pentru anul 2010? Credeti că se va înregistra un reviriment al pietei utilajelor în România? Vor exista politici speciale de vânzare/promovare a produselor Sandvik, specifice pietei din România?
M.B: Totul depinde de situatia financiară de pe aceste segmente de piată. Dacă băncile încep să împrumute bani la dobânzi rezonabile si Uniunea Europeană începe să finanteze programele de infrastructură de care piata din România are nevoie urgentă, atunci Sandvik va oferi niste promotii speciale pentru a-i ajuta pe clientii de pe piata din România si pentru a oferi un sprijin mai sustinut pentru clientii nostri în general.

M&U: Asteptati o crestere a vânzărilor în anul viitor fată de anul 2009?
M.B: Observăm că am ajuns la fundul sacului, iar  de acum vom înregistra o crestere usoară, dar sigură. Este greu de exprimat acest lucru în termeni procentuali dar sperăm că se vor dubla, cel putin din punctul nostru de vedere.

M&U: Care sunt concasoarele mobile cele mai căutate pe piata din România?
M.B: Acest lucru depinde de domeniul de activitate dacă este vorba de cariere, minerit, reciclare sau alte ramuri. Sandvik are cea mai variată gamă de echipamente mobile pentru concasare si sortare din lume reunite sub un singur nume. Noi stim că putem să acoperim 99% dintre toate cererile si aplicatiile clientior nostri; indiferent că este vorba de echipamente cu fălci, con sau cu impact, noi avem toată gama.

M&U: Cum vedeti viitorul din punctul de vedere al vânzărilor în România si Europa, pentru următorii trei ani.
M.B: Răspunsul la această întrebare se regăseste si la întrebarea de mai sus. Dacă reusim să obtinem sprijin din partea băncilor si a Uniunii Europene pentru a îmbunătăti infrastructura din România, acest lucru va creste PIB-ul României cu 2% peste nivelul PIB-ului previzionat pentru urmărorii trei ani si care înseamnă de asemenea mai multe afaceri pentru piata din România în general.

M&U: Veti fi prezenti la editia din 2010 a expozitiei Bauma?
M.B: Da, vom avea un stand mare la Bauma, de aproximativ 1.200 mp. Vom avea echipamente din toate segmentele precum concasoare mobile, statii de sortare, instalatii de foraj, ciocane hidraulice si alte echipamente Sandvik care vor fi acompaniate de un sistem audio-vizual excelent.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI