Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Industrie

Utilajele industriale Komatsu revigorează cererea globală în sectorul minier

21.01.2010
Utilajele industriale Komatsu revigorează cererea globală în sectorul minier
Komatsu Ltd., al doilea cel mai mare producător mondial de echipamente industriale si pentru constructii, a revigorat cererea de echipamente industriale pe o piată aflată în declin de mai bine de un an. Komatsu a încheiat un contract de colaborare în domeniul minier, primind o comandă în valoare de 224 milioane de dolari pentru o flotă de utilaje de minerit ce depăseste 300 de echipamente industriale folosite pentru extractia cărbunelui în Indonezia.

Acest proiect unde vor fi folosite aproximativ 300 basculante, excavatoare si buldozere Komatsu a reprezentat cel mai mare contract din industria minieră pentru anul 2009 pentru Komatsu Tokyo.  Acest proiect a urmat unei alte comenzi anuntate încă din luna aprilie a anului trecut, pentru 60 de utilaje industriale pentru extractia aurului si cuprului în Chile.

Proiectele miniere au revitalizat si activitatea fabricilor care activează în industriile grele din Australia, Indonezia si Chile. În acelasi timp si China face investii masive în intrastructură si constructii si caută să-si mentină cresterea economică. Din China s-au primit foarte multe cereri de utilaje industriale si de constructii, cele mai solicitate fiind basculantele, producătorul Komatsu asteptându-se ca în 2010 cererea globală de utilaje pentru minerit să crească.

Komatsu, printre clientii căruia se numară si Vale SA, cel mai mare exportator mondial de minereu de fier si Rio Tinto Group, a treia cea mai mare companie, la nivel global, de exploatare minieră, detine aproximativ 34% din piata mondială de echipamente industriale folosite în domeniul minier, iar vânzările de basculante pentru industria minieră, de excavatoare si buldozere totalizează 25% din vânzările totale ale companiei. 
Cu toate că recesiunea globală a tăiat considerabil vânzările de utilaje de constructii, principala ramură aducătoare de venituri firmei, Komatsu are în continuare un număr mare de comenzi pentru utilaje folosite în industria minieră. Productia de basculante si excavatoare Komatsu pentru proiectele miniere din Indonezia si Chile va porni în primăvara acestui an.

Extractia minereurilor aflate în subteran sau la suprafată presupune parcurgerea mai multor etape de prospectare, forare, exploatare si extragere, etc., etape care necesită utilaje puternice, rezistente, fiabile care să răspundă cu promptitudine tuturor provocărilor aduse de duritatea materialelor de prelucrat, forma de exploatare a zăcământului, temperaturi extreme, solicitare maximă a echipamentelor si a operatorilor. Datorită volumului mare de lucru si a conditiilor de exploatare s-a pus întotdeauna problema impactului acestor lucrări din sectorul minier asupra mediului înconjurător si s-au si luat măsuri de diminuare a poluării rezultate în industria minieră.
Utilajele Komatsu sunt dotate cu motoare special proiectate în conformitate cu standardele stricte ale Uniunii Europene (97/68EC 2004/ 26/EC - EU Stage IIIA) si au un consum redus de combustibil si un nivel minim de zgomot. Dotate cu noile motoare Komatsu, mult mai puternice, basculantele Komatsu transportă sarcini mari într-un timp mai scurt si cu costuri minime de întretinere.

Komatsu oferă o gamă completă de basculante cu sasiu rigid si cu sasiu articulat, buldozere, încărcătoare si excavatoare pentru industria minieră care sunt recunoscute pentru productivitatea de invidiat, pentru fiabilitatea de care dau dovadă, pentru durata de functionare îndelungată si pentru costurile de exploatare scăzute.
Komatsu este unul dintre liderii mondiali în productia de excavatoare hidraulice cu o greutate mai mare de 6 tone si este al doilea cel mai mare producător mondial de echipamente industriale si pentru constructii. Gama de excavatoare hidraulice Komatsu cuprinde utilaje care cântăresc de la 12 la 710 tone si sunt dotate cu motoare turbodiesel Komatsu EU StageIIIA si EPA Tier III de ultimă generatie.

Toate utilajele Komatsu sunt dotate cu sistemul de monitorizare prin satelit Komtrax. Komtrax este un sistem extrem de modern de monitorizare ce permite fiecărui posesor de utilaje Komatsu să fie zilnic la curent cu informatii precum: câte ore a lucrat echipamentul, care este programul de lucru al operatorului, ce fel de operatiuni a efectuat, în ce regim de lucru a fost folosit, cât combustibil a consumat si permite totodată verificări dacă echipamentul functionează în parametrii normali. În acest moment mai mult de 130.000 de utilaje sunt monitorizate prin Komtrax în întreaga lume, în timp ce în România, la mai mult de 850 de echipamente, clientii au acces la informatii zilnic prin intermediul Internetului.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI