Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Asfalt de calitate de la Fayat

15.02.2010
 Asfalt de calitate de la Fayat
Grupul Fayat îsi va astepta vizitatorii la editia din acest an a Bauma într-un stand amenajat conform tematicii ciclului de viată al unui drum, divizat în sapte părti si care va cuprinde o gamă variată de utilaje, special concepute pentru fiecare etapă a procesului de asternere a covorului asfaltic în parte:
* pregătirea suprafetelor care urmează a fi asfaltate
* productia materialelor utilizate în constructia de drumuri
* aplicarea si finisarea materialelor
* compactarea covoarelor bituminoase
* întretinerea soselelor si noile tehnologii
* frezarea si nivelarea covorului asfaltic
* reciclarea covoarelor asfaltice si noile solutii globale de reciclare.
Pietele se află în continuă miscare, se rationalizează, dar în acelasi timp criza economică schimbă atât comportamentul producătorilor, cât si pe cel al cumpărătorilor, care-si doresc echipamente mai sofisticate, fiabile si rezistente în timp.

Grupul Fayat si-a conturat strategia în jurul a cinci axe principale: întoarcerea la principiile fundamentale, esentiale de constructie a masinilor, ergonomia-care vizează confortul utilizatorului, dar si reguli de sigurantă sporite, ecologia si respectul pentru mediul înconjurător, căutarea solutiilor economice, si nu în ultimul rând evolutia- masinile sunt adaptate contextului si cerintelor actuale, dar trebuie să tină pasul cu dezvoltarea tehnică pentru o perioadă cel putin egală cu durata de viată estimată. La Bauma 2010 toate echipamentele expuse purtând sigla Fayat, unele dintre ele în premieră mondială, vor corespunde acestor criterii.

Top Tower- procese de productie optimizate

Noua generatie de statii de mixtură asfaltică a grupului Fayat răspunde cerintelor beneficiarilor din punct de vedere al versatilitătii, calitătii si protectiei  mediului. Echipamentul Top Tower are o eficientă energetică mare, izolare perfectă si satisface cerintele moderne odată cu atingerea celor mai înalte standarde de performantă. Este solutia perfectă pentru producerea de materiale standard si cu eficientă energetică mare.
Sunt disponibile două modele în functie de amplasamentul silozului de mixtură asfaltică: sub mixer sau detasat de structura mixerului.
Top Tower 4000 face parte din familia Top Tower Marini si va fi expusă pentru prima dată la Munchen anul acesta. Cuvintele cheie când vine vorba de TT4000 sunt evolutie si ecologie, căci este o masină construită pentru următorii 20 de ani, cu o productivitate de 260 t/h, capabilă să producă o gamă variată de materiale la cald sau rece.

Statii de mixtură asfaltică cu flux continuu
Statiile de asfalt cu flux continuu constituie cea mai economică solutie pentru producerea mixturilor de asfalt la cald. În gama Fayat se regăsesc diferite tipuri de statii de mixturi asfaltice cu flux continuu adaptate tuturor cerintelor clientilor, cu productivităti de la 50 la 600 t/h.

Supermobile TSM - statii de mixtură asfaltică cu flux paralel
Statia TSM este echipată cu uscător malaxor cu flux paralel. Realizat după modelul TSM XL, echipamentul este disponibil într-o variatate vastă de modele în functie de capacitatea de productie. Echipamentul înglobează cele mai noi inovatii tehnice ce au fost testate pe TSM XL.
Datorită costurilor si a timpului de livrare (1 la 5 zile, în funtie de model), este în mod expres recomandată pentru lucrări de drum în amplasamente diverse si este livrată cu cablare electrică foarte adaptabilă.
Gamă de modele extinsă, de la capacităti de productie foarte mici la foarte mari, face ca TSM hipermobilă să fie ideală pentru exploatare zilnică în lucrări private, retele de drumuri secundare, retele de autostrăzi si drumuri expres precum si piste de aeroport.

Avantaje practice si pentru dezvoltarea durabilă:

* Uscătorul foarte lung garantează procesarea optimă fără emisii poluante
* Uscătorul este echipat cu sistemul de malaxare patentat Rotomix cu palete
* Procesează agregate cu plaja de umiditate 0%-10% cu echipare standard
* Este cea mai simplă solutie pentru reciclarea agregatelor
* Asigură costuri de productie scăzute si personal redus
* Cea mai convenabilă solutie de reciclare.

Supermobile Roadmaster - statii de mixtură asfaltică continue cu flux inversat
Echipamentul Roadmaster (design patentat) face parte din noua generatie de statii de mixtură asfaltică ultra-performante si ultra-mobile, ale căror unităti de procesare sunt montate compact pe un singur transportor, cu exceptia modelului Quattro care are gabarite mai mari. Instalarea verticală este cvasi-instantanee iar cablarea de comandă si testarea echipamentelor sunt realizate integral din fabricatie nefiind nevoie de conexiuni, structuri de fundare sau lucrări civile anexă suplimentare.Uscătorul cu malaxare cu flux inversat functionează în sistem patentat Retroflux-Technik si este echipat  cu sistemul de malaxare patentat Rotomix cu palete. Acest echipament este  pre-testat cu peste 150 de unităti în exploatare.

Avantaje:

* Ultra-mobilitate: modul unic (cu exceptia modelului Quattro)
* Modul compact: de la 19 la 23 m lungime în functie de echipamentul de tractare
* Transport, instalare si exploatare economică
* Adaptabilitate mare la echipamente auxiliare
* Schimbarea rapidă a compozitiei si dozajelor mixturii produse
* Investitie sigură si de încredere (din punct de vedere financiar, al protectiei mediului, etc.)
* Vasta piată de echipamente second-hand (Roadmaster este un echipament usor de vândut si/sau închiriat)

Supermobile Retroflux
Echipamentul RF hyper-mobile este o statie de mixtură asfaltică continuă cu flux inversat echipată cu tehnologie patentată Retroflux. Se pretează la cresterea capacitătii de productie fată de Roadmaster printr-un design multi-modular. Echipamentul RF hyper-mobile este destinat lucrărilor de medie si mare anvergură. Este disponibil în două configuratii de procesare, de până la 30% respectiv 50 % material reciclat. Uscătorul este echipat cu sistemul de malaxare patentat Rotomix cu palete.

Tehnologia patentată Retroflux
Burduful rotativ al uscătorului este compartimentat în două părti: una pentru uscare, iar cea de-a doua pentru malaxare unde bitumul este pulverizat fără să intre în contact cu flacăra. Gazele de ardere fierbinti, ce pot să apară în faza de anrobare a mixturilor foarte fierbinti, sunt incinerate în flacăra arzătorului, înainte de eliberarea în instalatia de filtrare si evacuare.
Supermobile Retroflux reprezintă o solutie ecologică ideală pentru rate înalte de reciclare (de la 30% la 50%) si pentru producerea de mixturi speciale: colorate, poroase sau mixturi asfaltice la cald în orice conditii climatice
Tehnologia este concepută ideal pentru producerea de mixturi asfaltice în procese cu eficientă energetică mare, datorită pulverizatorului de liant si a inelului de reciclare, fără pierdere de materiale si în plus are cea mai economică rată de reciclare.

UltiMAP 2700 - statii de mixtură asfaltică cu flux discontinuu (în sarje)
Este cea mai flexibilă statie de mixtură asfaltică, concepută atât pentru lucrări de drum de medie si mare anvergură cât si pentru lucrări de întretinere ale drumurilor cu trafic intens si/autostrăzi. Se pretează la mărirea capacitătii de stocare a mixturii sub cribla de 38 tone.
Gama largă de accesorii pentru producerea de mixturi asfaltice speciale, cum ar fi mixtura rosie, mixturi cu fibre, cu aditivi lichizi, cu bitum modificat.
Configuratie cu siloz de mixtură sub mixer, de până la 600 tone.
 UltiMAP 2700 poate functiona în tandem cu foarte multe componente suplimentare pentru optimizarea productivitătii, inclusiv facilităti pentru procesare cu eficientă energetică mare.

Avantaje:

* Baterie de sortare cu 5-6 ciururi, cu trecere independentă, 1+6 silozuri de mixtură (32, 70, 110 tone)
* Capacitate de reciclare 35% din total mixtură si peste, cu inelul de reciclare fără scăderea capacitătii de productie.
* Până la 20% material reciclat introdus direct în malaxor.
* 50% material reciclat cu trecerea prin burduful rotativ de uscare pentru materiale de reciclare.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI