Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Noile modele compacte Manitou

16.03.2010
Ema Stancu
 Noile modele compacte Manitou
La editia din acest an a celei mai importante expozitii din domeniul constructiilor Manitou va prezenta în premieră MT 625, cel mai nou model de utilaj multifunctional compact. Cu o capacitate nominală de 2,5 tone si o înăltime de ridicare de 5,85 m, modelul MT 625 este un nou utilaj creat special pentru piata constructiilor.
MT 625 se face remarcat printr-un nou concept de design, ce include un motor Kubota cu o putere de 55 kW montat lateral, transmisie hidrostatică cu două trepte de viteză (pentru lucru si pentru deplasare pe drumurile publice), JSM (Joystick Switch and Move - dispozitiv de directionare cu o singură manetă) ca optiune standard.
MT625 le va demonstra vizitatorilor Bauma că performantele sale răspund pe deplin cererilor de pe piata constructiilor atunci când vine vorba de lucrări de restaurare, lucrări de dezvoltare urbană (parcări subterane, străzi pentru pietoni, cresterea accesibilitătii străzilor înguste si pavaje), lucrări de peisagistică.
Astfel, constructorul francez Manitou oferă, prin acest nou model, simplitate, dimensiuni compacte si performante ridicate pentru santierele de constructii ale viitorului.

160 ATJ "+"
O altă noutate a standului Manitou la Bauma va fi noul model de platformă aeriană cu brat telescopic 160 ATJ+, care oferă o sarcină utilă a nacelei de 400 kg comparativ cu 230 kg, la modelele mai vechi. Acesta este un model autorizat si poate transporta 3 persoane cu uneltele de lucru si functionează în conditii de sigurantă la înăltimi de până la 16,25 m.
160 ATJ+ este echipată cu o nacelă mai lată, de dimensiuni 2.400 mm x 900 m, oferind mai multe posibilităti pentru manipularea încărcăturilor voluminoase precum ferestre sau sectiuni de aluminiu. Toate acestea sunt posibile datorită numeroaselor îmbunătătiri tehnice aduse de către expertii Manitou.
Pentru un acces mai usor în nacelă, sunt disponibile acum două puncte de iesire.
Succesul modelului 160 ATJ + este asigurat de faptul că acesta este o platformă aeriană cu brat articulat, perfect adaptată lucrărilor de constructii, tâmplărie sau întretinere a clădirilor precum si pentru întretinerea copacilor si curătarea industrială.

Platforma cu brat articulat 160ATJ + este dotată standard cu un brat tip pendul si oferă o înăltime de lucru de 16,25 m. Cu o rază maximă de actiune de 9,10 m si o lungime a bratului în consolă de 7,70 m această platformă beneficiază de unul dintre cele mai mari volume de lucru din categoria sa.
Cu ajutorul modelului 160ATJ + utilizatorii economisesc timp si bani, întrucât oferă posibilitatea de a realiza 4 miscări simultane: ridicarea primelor două brate, ridicarea telescopică a bratului, extensia telescopică a bratului si rotatia turelei si în plus este nevoie de doar 40 de secunde pentru a ridica platforma la înăltimea sa maximă.

Modelul 160 ATJ oferă performante solide tot-teren datorită tractiunii pe 4 roti, pneuri cu dimensiunea de 18 " si a gărzii la de sol înalte, de 42 cm.
Una dintre principalele preocupări ale utilizatorilor atunci când achizitionează o platformă aeriană o reprezintă posibilitatea de a muta platforma cu usurintă în interiorul santierului precum si de la un santier la altul. Pentru a face fată acestei cerinte, modelul 160 ATJ + prezintă dimensiuni foarte compacte. Cu o lătime totală de 2,30 m, o lungime de 7 m în pozitie de lucru si de doar 5 m în pozitie de transport acest obiectiv este atins fără probleme.
Gradul ridicat de rigiditate al bratului previne orice înclinare a nacelei. Operatorul poate astfel să desfăsoare toate operatiunile care necesită precizie si viteză (fixarea de suruburi, tâmplărie, etc.) în conditii de confort.

Utilaje multifunctionale telescopice rotative create pentru simplitate în utilizare
Constientă de necesitătile clientilor săi, compania Manitou a depus toate eforturile pentru a asigura usurinta în utilizare pentru gama sa de utilaje multifunctionale telescopice rotative, fără a se înregistra pierderi la nivelul performantelor.
Modelele de 16 si 18 metri reprezintă un bun exemplu în acest sens.
Create special pentru utilizatorii care vor să combine simplitatea, randamentul si accesibilitatea, aceste două modele prezintă câteva caracteristici noi: un nou design pentru cabină; stabilizatori modificati pentru dimensiuni reduse si o instalare mai usoară; capacitate de încărcare îmbunătătită.
Desi prezintă o structură simplificată, aceste două modele prezintă de asemenea avantajele cheie care au contribuit la renumele utilajelor multifunctionale telescopice rotative Manitou, sinonime cu versatilitatea, performantele si confort: acestea sunt utilaje de tipul "3 în 1" care îndeplinesc simultan rolul de stivuitor, platformă aeriană si macara.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI