Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Lansări Komatsu

Mădălina Dragomir

16.03.2010
Lansări Komatsu
Producătorul japonez Komatsu, unul dintre liderii mondiali în domeniul productiei de utilaje pentru constructii va expune în cadrul expozitiei Bauma cu un număr mare de utilaje si aplicatii, majoritatea premiere absolute, fiind anuntată prezenta sa, traditională, în cadrul halei B5, ocupând o suprafată impresionantă. Desigur, demonstratiile în spatiile exterioare vor fi si ele la ordinea zilei, spectacolele oferite de utilajele Komatsu reprezentând pentru vizitatorii expozitiei de la Munchen un moment ce nu trebuie ratat.
Una din vedetele expozitiei, modelul PC350LC-8 Long Reach va putea fi văzut alături de primul excavator cu propulsie hibridă din lume, PC200-8 produs în serie, dar si de alte utilaje destinate excavării, mutării, încărcării si transportului pământului si materialelor de constructii. Sistemul Komtrax destinat monitorizării prin satelit a utilajelor de constructii, existent deja în dotarea de serie pe majoritatea masinilor producătorului japonez este prezent în cadrul standului cu o nouă interfată, intuitivă si usor de utilizat. Komtrax este considerat ca un element cheie în reducerea cheltuielilor de exploatare si de păstrare a unei valori înalte de vânzare a utilajelor Komatsu, chiar după ani buni de exploatare, peste 18.000 de utilizatori europeni activând serviciile de control prin satelit.

De asemenea, Komatsu pregăteste la BAUMA 2010 lansarea unui nou excavator pentru demolări, modelul PC290LC/NLC-8 HRD. Va fi cel mai mic model de excavator pentru demolări din această gamă de utilaje.
Noul PC290LC/NLC-8 HRD are o greutate proprie de 40 tone (incluzând atasamentul de lucru) si are o înăltime de lucru de 18,3 m, fiind utilajul perfect pentru activităti de demolare a constructiilor pe două, trei sau patru nivele. Având în vedere dimensiunile compacte si greutatea sa relativ mică, dar si datorită faptului că poate folosi atasamente de până la 3 tone, noul excavator Komatsu va lucra excelent în spatii restrânse unde alte utilaje de 60-70 tone cu un brat de configuratie caracteristică respectivei clase nu pot lucra. De asemenea PC290LC/NLC-8 HRD este astfel foarte usor de transportat.

PC290LC/NLC-8 HRD este dotat cu un sistem rapid de cuplare a bratului si cu stand de lucru care facilitează operarea bratului si reduce timpul de schimbare a acestuia.
Special creat pentru a oferi sigurantă totală atât operatorului cât si persoanelor din imediata apropiere a utilajului în lucru, noul excavator pentru demolări este dotat cu cabină înclinabilă la 30° certificată nivelul II FOPS (protectie în caz de cădere obiecte). Panoul de comandă color, de pe bordul utilajului, care permite controlul usor al functiilor de lucru ale excavatorului, este cel mai mare panou de comandă disponibil în acest moment pe piată pentru această clasă de utilaje. Cabina este dotată cu scaun pneumatic si asigură un mediu de lucru plăcut, silentios si eficient.
Noul excavator Komatsu este dotat cu sisteme de control proportional fiind prevăzut de asemenea cu protectie heavy duty a masinii de bază si cu un sistem hidraulic Komatsu, Hydraumind, în echiparea standard pentru operatiuni precise.

Tot la Bauma 2010, Komatsu va prezenta pietei si noul buldozer D65WX-16 de 21 tone, dotat cu lamă INPAT. Noul buldozer este disponibil în trei configuratii (EX - WX - PX) si aduce nou pe piată o eficientă crescută a consumului de combustibil, productivitate mai mare alături de fiabilitatea de top cu care clientii Komatsu s-au obisnuit deja.
Alegerea perfectă pentru pregătirea terenurilor sau pentru santierele de constructii, D65WX-16 are acum o nouă cabină, un tren de rulare îmbunătătit cu transmisie automată si un sistem de blocare automată a convertizorului de cuplu. Toate aceste caracteristici cresc considerabil performantele tehnice ale utilajului.

Profitând de experienta dobândită în urma lansării lamei buldozerului D155 în decembrie 2005, Komatsu a îmbunătătit lama SIGMA Dozer pentru versatilitate 100% si productivitate maximă. Disponibilă pentru versiunile EX si WX ale buldozerului D65-16, această lamă lucrează ca o cupă în formă de V pentru o străpungere agresivă a solului. Atât capacitatea efectivă cât si performantele de alunecare ale lamei au fost îmbunătătite datorită muchiilor laterale care împing materialul continuu spre centrul lamei. Rezultatul este o crestere cu 15% a productivitătii, comparativ cu o lamă conventională Semi U.

D65-16 este dotat cu noul sistem de lanturi de senilă cu legături paralele PLUS (Parallel Link Undercarriage System) cu bucse rotative combinate cu sistem dublu de etansare heavy duty. Rolele de sprijin, rolele de ghidare si apărătorile au fost reproiectate pentru a se potrivi perfect cu acest nou sistem. Clientii Komatsu care folosesc deja buldozere dotate cu sistemul PLUS confirmă o durată de viată mai mare a trenului de rulare si costuri semnificativ mai mici de reparatie si întretinere comparativ cu alte astfel de sisteme disponibile pe piată.

Cabina noului buldozer D65WX-16 a fost de asemenea reproiectată pentru un confort optim al operatorului, pentru siguranta în lucru a acestuia si pentru un control exact si usor al functiilor utilajului.
Ca toate utilajele Komatsu atât PC2 90LC/NLC-8 HRD cât si D65WX-16 sunt dotate în standard cu sistemul de monitorizare a utilajelor prin satelit, Komtrax.

Specificatii tehnice:

* Putere motor: 188 CP
* Greutate operatională: 40.500 kg (incluzând atasamentul de lucru de 3.000 kg)
* Capacitate cupă maximă: 2,02 mc
* Greutate maximă a atasamentului: 3.000 kg
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI