Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Noutăti Hitachi

16.03.2010
Marcella Drăgan
Noutăti Hitachi
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) si Kiesel, dealer-ul oficial al producătorului japonez în Germania vor expune într-un stand cu o suprafată de 4.000 mp peste 30 de echipamente, incluzând 7 noi mini-excavatoare si 2 încărcătoare frontale pe roti din gama heavy.
Utilaje mici si ...
Noua gamă de mini-excavatoare Hitachi include modelele standard ZX18-3 si ZX27-3, si modelele ZX29U-3, ZX33U-3, ZX38U-3, ZX48U-3 si ZX52U-3, al căror gabarit nu depăseste perimetrul senilelor. În plus, acestea sunt primele echipamente noi anuntate de HCME, si vor fi urmate de alte modele.
Cele mai mici excavatoare sunt destinate aplicatiilor usoare, precum cele din lucrările utilitare sau amenajare de parcuri si grădini. Modelele ZX18-3 si ZX27-3 pot fi transportate cu usurintă pe orice trailer care respectă normele europene pentru transportul echipamentelor de constructii.
Disponibil în versiunea cu cabină certificată ROPS si FOPS, excavatorul ZX18-3 este echipat cu un motor puternic si econom de 14,33 CP, în timp ce ZX27-3 are un motor eficient de 25,59 CP. Raportul superior putere-greutate dă nastere unei acceleratii rapide si unei manevrabilităti mai bune. Operatorii vor remarca si o crestere a vitezei de deplasare si a fortei de săpare, comparativ cu modelele anterioare.

Printre beneficiile modelelor cu rază mică de întoarcere, ZX29U-3, ZX33U-3 si ZX38U-3 se numără si controlul automat al vitezei de deplasare, care ajută la mentinerea operării line si a stabilitătii, îmbunătătită prin contragreutătile aditionale, ca dotare standard pe toate cele 3 modele.
Concepute pentru a fi folosite în proiecte mici de constructii, cele trei excavatoare Hitachi ZX29U-3, ZX33U-3 si ZX 38U-3 sunt ideale pentru lucrul în zone urbane, unde spatiul este limitat. Ele sunt dotate cu tehnologia Eco Zone, care permite reducerea consumului de combustibil mentinând însă productivitatea la un nivel ridicat.
Tehnologia Eco Zone este disponibilă si pe mini-excavatoarele ZX48U-3 si ZX52U-3, ideale pentru a fi folosite la constructii mici, demolări sau alte lucrări în spatii înguste.
Echipate cu motoare în 4 cilindri puternice si silentioase, beneficiază, de asemenea, de sistemul hidraulic Hitachi High Performance Hydraulic System, care asigură un flux optim al uleiului către motor si cilindrii de ulei, pentru a putea realiza operatii simultane line.

... utilaje mari

O altă lansare Hitachi mult asteptată la Bauma va fi cea a modelelor de încărcătoare mari pe pneuri, ZW330, ZW370 si ZW550 fiind primele utilaje aduse pe piata din Europa de la încheierea parteneriatului între Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM), Kawasaki Heavy Industries Ltd. (Kawasaki) si TCM Corporation (TCM) din luna octombrie a anului 2008.
Introducerea celor 3 modele de încăr-cătoare mari pe pneuri este rezultatul direct al cercetării si dezvoltării comune a celor două companii, dar si a investitiilor făcute de Hitachi în filialele Kawasaki. Modelele mari de utilaje din clasa ZW oferă acum performante si eficientă mărite, precum si o productivitate sporită, alături de un confort îmbunătătit, sigurantă si costuri reduse de functionare.

Motoarele puternice si economice prezintă două setări: putere maximă si economie de combustibil si au fost concepute să crească productivitatea si eficienta utilajelor în functie de aplicatiile pentru care sunt folosite. Utilajele mari, din clasa ZW, beneficiază de un diferential proportional, care este extrem de util atunci când utilajul operează pe terenuri denivelate. Si încărcătoarele ZW370 si ZW550 au la rândul lor un control superior al tractiunii care ajustează automat viteza motorului pentru a se adapta conditiilor de lucru, si control îmbunătătit al cuplului de torsiune pentru un randament mai bun.

Specialistii Hitachi au creat aceste utilaje având în centrul preocupărilor operatorul si nevoile sale. Astfel că noile încărcătoare sunt dotate cu oglinzi retrovizoare atât în exterior cât si în interior, asigurând o mare vizibilitate, iar farurile cu halogen montate în fata si în spatele utilajului cresc gradul de sigurantă al lucrului pe timp de noapte. 
Cabinele spatioase, conforme cu standardele de sigurantă ROPS/FOPS au capacitatea de a absorbi vibratiile în timpul operării, iar scaunul cu suspensie reglabilă, ajută la rândul lui la crearea unui mediu de lucru confortabil pentru operator.

Discurile de frână închise în mediu umed sigilat, montate în exterior oferă o putere de frânare exceptională. În plus sunt oferite sisteme de sigurantă si pentru axa fată si axa spate, pentru a creste securitatea în timpul operării. Mecanismul de oprire automată a ambreiajului poate fi ajustat în functie de cerintele aplicatilor de efectuat, cum ar fi operarea eficientă pe teren drept si exceptională în pante. Alte dotări standard care cresc confortul operatului sunt volanul reglabil, aerul conditionat si sistemul de încălzire sau reglajele joystick-urilor.

Modelele ZW330, ZW370 si ZW550 beneficiază de o serie de dotări pentru a reduce consumul de combustibil si costurile de utilizare. Modulul ECM oferă date esentiale si o mai bună solutionare a problemelor apărute la echipament. Instrumentul de diagnosticare Cummins oferă, de asemenea, informatii specifice functionării motorului, pentru o analiză exactă  si o îmbunătătire a performantelor operatorului.
Sistemul Idle Management System reduce turatia motorului în perioadele lungi în care utilajul este inactiv, pentru a scădea consumul de carburant. Acest sistem creste de asemenea turatia motorului pentru o încălzire rapidă atunci când utilajul functionează în conditii meteo nefavorabile.
Sistemul ELS măreste tractiunea în timpul săpării, crescând productivitatea si reducând consumul.
Motorul si filtrele sunt usor accesibile pentru inspectare si mentenantă, filtrele fiind de asemenea grupate într-un singur loc pentru a facilita înlocuirea acestora.
În plus, vopsirea în mai multe straturi asigură o mai bună apărare împotriva coroziunii.


Specificatii

ZW330

ZW370

ZW550

Puterea maximă a motorului

325 CP

359 CP

483 CP

Greutate operatională (kg)

25.895-26.245

30.560-31.290

45.380-46.210

Capacitatea cupei (mc)

3,9-5

4,3-7,5

6-10Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI