Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Putzmeister - nivelul eficientei

16.03.2010
Gheorghe Apostol; Ema Stancu
Putzmeister - nivelul eficientei
Expozitia internatională Bauma reprezintă cel mai important eveniment dedicat sectorului constructiilor, iar la München toti marii jucători de pe piată vor fi prezenti. Compania germană Putzmeister este o  prezentă constantă în topul celor mai mari producători de utilaje pentru productia, transportul si turnarea betonului si nu putea lipsi de la Bauma 2010.

Odată cu lansarea noii game de  pompe de beton montate pe sasiu, Putzmeister îsi demonstrează caracterul novator. Clasa de echipamente de 50-70 m va fi reprezentată de modelul M58-5 care poate fi folosit pentru transport cât si ca pompă de beton până la o înăltime de aproape 60 m.
Una dintre inovatiile pe care Putzmeister le va prezenta la Bauma anul acesta este modelul M49-5 care va fi amplasat pe un sasiu cu 4 axe si conceput pentru a se adapta cererilor celor mai exigenti operatori de pe pietele internationale.

Modelul M46-5, Putzmeister aduce un omagiu pietei de constructii din India, tară parteneră Bauma la editia din 2010. Bratul de pozitionare este montat pe un semitrailer si, poate fi licentiat în mai multe tări. Avantajele alternativei de montare a pompelor de beton pe semitrailer sunt evidente, operatorul beneficiind de o mai mare flexibilitate în alegerea capului tractor. Partea hidraulică pentru brat si pentru pompa de beton este actionată de o unitate de putere mult mai mică si mai economică. Capul tractor poate fi de asemenea utilizat si pentru alte activităti de transport.
Versiunea montată pe semitrailer a modelului M 46-5, care va fi prezentată în premieră la München a fost special creată de PM pentru a îndeplini cerintele si regulile de licentiere de pe piata din India.

Pompă de beton all-rounder  cu valoare adaugată

Putzmeister va prezenta si modelul M 42-5, o pompă de beton perfect adaptată necesitătilor utilizatorului, ideală pentru aplicatiile de pe un santier de constructii si foarte economică. Echipamentul beneficiază de elemente speciale, componente care sporesc rezistenta la uzură si un sistem hidraulic care contribuie la reducerea consumului de combustibil. Componentele sunt realizate din aliaje speciale de metale dure, linia de livrare este construită din două straturi rezistente la abraziune, un dispozitiv de închidere electropneumatic pozitionat la capătul furtunului de eliminare a betonului pentru a preveni scurgerile, un suport sigur pe o singură parte pentru santierele de constructii cu restrictii de spatiu, un rezervor aditional de combustibil  pe piciorul de sustinere precum si un control hidraulic care adaptează automat turatia motorului vehiculului la nivelul de productivitate necesar si astfel reduce consumul de combustibil pe parcursul operatiunilor de pompare.

Odată cu aparitia sistemului Telebelt TBS 130, Putzmeister prezintă prima bandă transportoare telescopică mobilă integrată unui semitrailer. Această solutie constructivă, ca alternativă la un sasiu pe 4 axe este extrem de atractivă întrucât îi oferă operatorului posibilitatea de a alege o unitate de tractare cu 2 sau 3 axe din cele deja existente în flota de vehicule ale companiei. În versiunea montată pe semitrailer sarcina pe axe este mult mai redusă, si atât pe santierele de constructii cât si în trafic, unitatea de tractare este mai usor de manevrat datorită unghiului mai mic de întoarcere. De asemenea, cu sistemul TBS 130 se reduce considerabil si consumul de combustibil, datorită faptului că atunci când lucrează pe santierele de constructii sistemul de livrare Telebelt este actionat nu de motorul capului tractor, ci de un motor de 250 CP instalat separat pe semitrailer.

Pompe de beton stationare pentru santiere de constructii cu conditii de lucru extreme
Produsul reprezentativ pentru această gamă este pompa de beton de înaltă performantă BSA 14000 SHP D. Pompa a fost creată pentru a putea sustine presiuni extreme în momentul pompării betonului pe distante foarte mari si la înăltimi mari. De altfel faptul că o pompă de beton BSA 14000 SHP D a fost utilizată pentru constructia turnului de 606 m Burj Dubai spune totul despre calitătile acestui model Putzmeister. 
BSA 1404 HD este o pompă de beton extrem de eficientă, robustă si economică, destinată pietei din India, dar va fi disponibilă si în alte tări din Asia de Sud-Est si Africa. Atunci când a fost creat sasiul ranforsat pentru acest model precum si cuplajul pentru trailer (adaptat si pentru remorcarea la un tractor), Putzmeister a luat în considerare restrictiile de circulatie specifice fiecăreia dintre tările unde va fi comercializat modelul.

Modelul P718 completează gama de pompe de beton Putzmeister, aceasta fiind cea mai mică. Modelul extrem de compact P718 este montat pe un sasiu cu o singură axă si poate fi transportat pe drumurile publice si a fost creată în special pentru pomparea de beton foarte fin si mortar. Productivitatea acestui model poate ajunge până la 18 mc/h iar presiunea maximă de pompare este de 70 bari. Pentru pomparea betonului la înăltimi mari Putzmeister aduce modelul MX 30 pentru prima dată în Europa. Acesta poate fi montat pe coloană tubulară sau zăbrelită. Noul sistem cu coloană tubulară PM RS 850 cu sistem automat de urcare va fi se asemenea prezentat la Bauma. Coloana tubulară se fixează pe două etaje cu ajutorul a patru coltare usoare de fixare si poate fi cărată cu usurintă si cu mâna
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI