Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologii hibride

Komatsu PC200LC-8 depăseste asteptările pietei

14.04.2010
 Komatsu PC200LC-8 depăseste asteptările pietei
În a doua parte a anului 2009, Komatsu America a introdus pe piată primul din cele 10 excavatoare hibride, PC200LC-8 pentru a-i testa performantele în lucru. Inovativul echipament a fost special proiectat pentru a avea un consum mai mic de combustibil si mai putine emisii poluante comparativ cu modelele standard.
În martie 2010, reprezentantii Komatsu împreună cu reprezentantii California Air Resources Board (CARB - membră a Agentiei de Protectie a Mediului California), primarul Los Angeles-ului, contractorul Griffith Company si compania Savala Equipment Company, Inc. care a folosit excavatorul hibrid Komatsu PC200LC-8 s-au adunat pentru o demonstratie cu acest utilaj în Portul Los Angeles. Excavatorul hibrid Komatsu este unul dintre multele utilaje "verzi" care au fost introduse pe piată si testate prin intermediul Portului Los Angeles. Aceste echipamente au emisii reduse de noxe si se încadrează în planul "Clear Air Action Plan" (de îmbunătătire a calitătii aerului) adoptat în noiembrie 2006.

"Prin testarea si adoptarea acestor utilaje "verzi" suntem în plin proces de transformare completă atât a portului cât si a industriilor de transporturi si constructii. Aceste utilaje hibride, performante, ne ajută să reducem emisiile poluante si să îmbunătătim calitatea aerului pas cu pas si ne vor conduce la îndeplinirea scopului de eficientizare a energiei folosite si de diversificare a surselor de alimentare cu combustibil" a declarat Mary Nichols, presedinta a California Air Resources Board.

Contractorul, compania Griffith, a făcut publice rezultatele excelente în lucru ale excavatorului hibrid  Komatsu PC200LC-8. Oficialii companiei au declarat că excavatorul Komatsu a întrecut toate asteptările, folosind cu 30% mai putin combustibil comparativ cu modelele standard. PC200LC-8 a avut cicluri de lucru mai scurte decât un excavator conventional  si a primit calificativul de "utilaj fantastic".
 Sunt deja peste 700 de astfel  de excavatoare hibride Komatsu în lucru pe pietele din Japonia si China. "Excelenta tehnicii Komatsu folosită în productia celui mai mare segment de utilaje de constructii pune în evidentă angajamentul companiei pentru crearea unor utilaje prietenoase cu mediul înconjurător" a declarat Dave Grzelak, Presedinte si CEO al Komatsu America Corp.

Folosind sistemul hibrid revolutionar Komatsu, excavatorul PC200LC-8 este dotat cu un motor electric pentru rotire, generator electric, motor diesel si capacitor, Komatsu a creat noul sistem hibrid după principiul folosirii energiei regenerate care asistă motorul folosind sistemul Komatsu Ultra Capacitor. Acest sistem asigură stocarea rapidă a energiei si realizează o transmisie instantanee a puterii.
În urma testelor în care au fost comparate un excavator hibrid Komatsu PC200LC-8 si un excavator standard PC200LC-8, excavatorul hibrid a avut un consum de combustibil cu 25 până la 40% mai mic decât modelul standard, în functie de aplicatiile realizate în timpul testelor.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI