Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco

Suflante eficiente din punct de vedere energetic bazate pe tehnologia cu surub

14.04.2010
Suflante eficiente din punct de vedere energetic bazate pe tehnologia cu surub
Atlas Copco îsi anuntă noua si demonstrata tehnologie eficientă din punct de vedere energetic pentru suflante: suflanta cu surub ZS.
Tehnologia cu surub este în medie cu 30 la sută mai eficientă din punct de vedere energetic decât tehnologia cu lobi. Atlas Copco consideră că tehnologia cu lobi, utilizată pe scară largă în prezent, nu mai satisface cerintele actuale în materie de reducere a emisiilor de carbon. Domeniile si aplicatiile precum tratarea apelor reziduale, transportul pneumatic, producerea de energie electrică, industria alimentară, industria chimică si farmaceutică, industria celulozei si hârtiei, industria cimentului si procesele de fabricatie în general vor avea mult de câstigat prin înlocuirea tehnologiei conventionale cu lobi cu tehnologia inovatoare cu surub. Suflanta cu surub ZS va înlocui întreaga gamă "Roots" de suflante cu lobi a companiei.

Stephan Kuhn, Presedinte al domeniului de activitate Compressor Technique al Atlas Copco, declară: "Atlas Copco inovează continuu pentru a asigura productivitatea durabilă a clientilor nostri. Acestia vor avea mult de câstigat în urma economiei medii de energie de 30 la sută obtinute prin utilizarea suflantelor bazate pe tehnologia noastre nouă cu surub în comparatie cu tehnologia conventională cu lobi. Clientii Atlas Copco pot beneficia de tehnologia viitorului pentru suflante în prezent."

Conform Agentiei pentru Protectia Mediului a Statelor Unite (EPA), de exemplu, "...aproximativ 56 miliarde de kilowati oră (kWh) sunt utilizati pentru serviciile de furnizare a apei potabile si tratare a apelor reziduale. Presupunând o combinatie medie a surselor de energie ale tării, această cifră corespunde eliberării a aproape 45 de milioane de tone de gaze cu efect de seră în atmosferă. O economie energetică de doar 10 procente în acest sector ar putea antrena o economie colectivă de circa 400 de milioane de dolari anual."

Într-o instalatie de tratare biologică a apelor reziduale, sistemul de aerare cu suflante este responsabil cu până la 70 la sută din consumul de energie. În prezent, majoritatea acestor instalatii utilizează tehnologia mai putin eficientă cu lobi, o tehnologie care s-a dezvoltat putin de la introducerea sa la sfârsitul secolului al 19-lea. Prin reducerea consumului de energie utilizat sistemul de aerare cu suflante, aceste instalatii îsi vor reduce cheltuielile energetice si vor functiona într-un mod mai ecologic.

Chris Lybaert, Presedinte al diviziei Oil-free Air a Atlas Copco, adaugă "consumul de energie reprezintă în mod tipic 80 la sută din costurile cumulate pe întreaga durată de viată pentru o suflantă. Prin introducerea tehnologiei cu surub în gama noastră de suflante de aer, oferim acum un portofoliu complet de compresoare si suflante pentru toate aplicatiile si procesele care presupun presiuni de sub 4 bari/58 psi."

Impactul suflantelor de aer asupra utilizării energiei
Multe aplicatii utilizează suflante de aer pentru procesele proprii si vor avea de câstigat de pe urma eficientei energetice a suflantelor de aer cu surub. Aplicatiile care vor avea cel mai mult de câstigat sunt instalatiile publice si industriale de tratare a apelor reziduale, în care suflantele de aer reprezintă în mod tipic până la 70 la sută din costurile totale aferente energiei electrice. În aceste instalatii, milioane de bacterii se hrănesc cu deseurile organice, descompunându-le în dioxid de carbon, azot si apă. Deoarece bacteriile au nevoie de oxigen, trebuie suflate cantităti mari de aer în rezervoarele de aerare.

Tehnologie fiabilă si eficientă din punct de vedere energetic
Performanta noii suflante cu surub ZS a fost testată în comparatie cu cea a unei suflante cu trei lobi de către Technische Überwachungs-Verein (Asociatia Germană pentru Monitorizare Tehnică sau TÜV) conform standardului international ISO 1217, editia a 4-a. S-a dovedit că suflanta ZS este cu 23,8 la sută mai eficientă din punct de vedere energetic decât o suflantă cu trei lobi la 0,5 bari/7 psi, si cu 39,7 la sută la 0,9 bari/13 psi. Eficienta de înaltă clasă a suflantei ZS este atribuită în principal tehnologiei superioare cu surub. Alte caracteristici importante care asigură eficienta si fiabilitatea sporită sunt cutia de viteze integrată, sistemul de ulei si designul inovator care integrează toate componentele individuale într-o solutie de tip plug-and-run.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI