Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauer Maschinen Group

Tehnologie de vârf la BAUMA 2010

14.04.2010
Tehnologie de vârf la BAUMA 2010
Producătorul german Bauer Maschinen GmbH va fi prezent la Bauma 2010 la standul 604 din zona exterioară F6, unde împreună cu celelalte companii componente ale BAUER GROUP, va expune cele mai noi realizări din domeniul utilajelor si tehnologiilor de foraj în constructii.
BAUER Maschinen Group va expune 32 de utilaje acoperind o gamă foarte largă de greutăti de exploatare, de la cea mai mare, de 250 t, la echipamente de foraj de doar câteva sute de kilograme. Spre exemplificare vă prezentăm pe scurt trei dintre aceste masini.

Cel mai puternic utilaj de foraj rotativ din seria BG, modelul BG 50 va fi expus la BAUMA 2010. Are o greutate de exploatare de 240 t si un motor de 706 kW. Mastul poate fi extins până la înăltimea totală de 35 m. Masina este proiectată pentru a realiza foraje cu adâncime de până la 100 m si diametre de foraj de până la 4,5 m. La BAUMA 2010 masina BG 50 va fi expusă cu o cupă de săpare cu diametru de 3 m.
O altă unitate din seria BG expusă la BAUMA 2010 este modelul BG 28 H, o masină de succes în foarte multe proiecte de anvergură. Masina este mult îmbunătătită, fiind dezvoltată la cel mai înalt nivel al tehnologiei actuale din domeniu. Va fi prezentată cu o gamă largă de componente noi, de la capul mastului adaptabil usor la diverse tehnologii de foraj, până la sistemul modular de contragreutăti, care permite ajustarea usoară a greutătii totale a utilajului. Șasiul superior este deja astfel configurat încât să poată prelua imediat un motor din noua generatie TIER IV.

Dacă la BAUMA 2007 BAUER a lansat prima sa macara cu cablu pentru fundatii speciale, MC 32, de 50 t, la BAUMA 2010 este expusă macaraua hidraulică cu cablu MC 128, cu o capacitate maximă de ridicare de 200 t.
Prima versiune a acestei macarale si-a probat deja calitătile pe santierul metroului din Cairo, unde lucrează începând cu toamna anului 2009.
Macaraua va fi prezentată cu noul sistem HDS de rulare a furtunurilor pe tambur si cu unitatea de frezare BC 40, capabilă să sape până la adâncime de 150 m si tot de la această adâncime să asigure scoaterea la suprafată, sub formă de noroi, a materialului excavat. Întreaga putere hidraulică necesară este furnizată de masina de bază, fără alte surse auxiliare. Aceasta înseamnă că în ciuda mărimii si înaltelor sale performante, masina este totusi una compactă si mobilă si salvează o serie de alte costuri aditionale.

Celelalte firme ale grupului care vor expune în standul BAUER sunt:
KLEMM Bohrtechnik GmbH
* utilaje de foraj pentru micropiloti, pentru foraje de ancorare si pentru injectii de beton la presiuni înalte ("jet grouting").
* utilaje pentru foraje geotermale
MAT Mischanlagentechnik GmbH
* instalatii de preparare, amestec, injectie si separare a fluidelor de foraj.
RTG Rammtechnik GmbH
Utilaje pentru instalat palplanse prin vibro-apăsare, seria RG, cu mast telescopic, cu puteri instalate cuprinse între 311 kW si 540 kW si greutăti de exploatare cuprinse între 36 t si 74 t. În varianta cu mast fix capul vibrator poate fi înlocuit cu un cap rotitor si în felul acesta masina poate fi utilizată si pentru foraje rotative, folosind oricare dintre tehnologiile cunoscute (cu bară Kelly, CFA, FDP, SCM, CSM, etc.).
La BAUMA va fi prezentată si o masină RG 20 S dotată în premieră cu sistem de foraj rotativ cu bară Kelly.

PRAKLA Bohrtechnik GmbH

* utilaje de foraj pentru puturi de apă si prospectiuni geotehnice
* utilaje pentru foraje geotermale
PILECO Inc.
Ciocane Diesel pentru bătut piloti metalici sau palplanse
FAMBO Sweden AB
Echipamente de bătut palplanse sau piloti metalici, actionate hidraulic de la utilajul purtător (ex. un excavator sau o masină BAUER din seria BG sau RG).

La aceste firme se adaugă încă două noi membre ale familiei BAUER:
ABS Trenchless GmbH
Masini si echipamente pentru tehnica de foraj orizontal - foraje de subtraversare ("trenchless").
HAUSHERR System Bohrtechnik
Utilaje si accesorii de foraj pentru cariere si exploatări miniere la suprafată.
Vizitatorii standului BAUER de la BAUMA 2010, vor avea de asemenea ocazia de a participa la programul zilnic de vizitare a fabricii BAUER de la Aresing, unde se vor face demonstratii cu masini de foraj rotativ, cu o masină cu cap de vibrare pentru executia de coloane de balast, precum si foraje geotermale cu masini KLEMM.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI