Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Eficientă la puterea Sandvik

13.05.2010
Mădălina Dragomir; Ema Stancu
Eficientă la puterea Sandvik
O prezentă permanentă la marile expozitii ale lumii, Sandvik Mining and Construction a prezentat la Bauma 2010 un stand foarte elegant, care nu a atras atentia doar prin dimensiuni, ci mai ales prin
designul original.
Anul acesta, după cum declara presedintele segmentului de constructii, Thomas Schulz, atentia companiei a fost îndreptată către cercetare si dezvoltarea de noi produse si servicii, cerintele si nevoile clientilor, o mai bună organizare a companiei, pentru a contracara efectele crizei economice si o politică echilibrată de productie si distributie.
Siguranta operatorilor, sănătatea acestora si măsurile de protectie a muncii au constituit dintotdeauna o prioritate a grupului Sandvik, care urmăreste atingerea unui obiectiv de un milion de ore lucrate fără accidente de muncă.
Un alt obiectiv important si ambitios pentru Sandvik este acela de a înregistra în 2010, un an decisiv, după cum sublinia Thomas Schulz cu ocazia conferintei de presă sustinute la Bauma, o crestere mai mare decât media pietei. Totodată presedintele segmentului de constructii s-a arătat încrezător că piata echipamentelor de constructii va înregistra un trend ascendent în 2011 si îsi va accentua cresterea în 2012.   

SanRemo, economie de timp si bani!

Printre noutătile Sandvik la Bauma 2010 s-a numărat si versiunea îmbunătătită a sistemului pentru monitorizarea productivitătii, SanRemo.  Practic, acesta este un serviciu oferit utilizatorilor sistemelor Sandvik, ce a fost creat la cererea lor. San Remo  poate fi accesat direct pe internet si este disponibil momentan pentru forezele de suprafată Top Hammer, urmând a fi extins si adaptat fiecărui tip de utilaj. Serviciul San Remo prezintă o serie de avantaje care se traduc în economie de timp si bani si mai putine probleme pentru utilizator.

Acesta oferă acces facil la date exacte în timp real prin intermediul internetului, direct de pe santierul unde lucrează utilajele Sandvik, contribuind la reducerea numărului de vizite pe santier ale service-ului si la opriri neasteptate ale productiei. Rapoartele obtinute cu ajutorul softului performant furnizează informatii clare despre productie, performante, starea utilajelor, astfel că operatorul poate detecta usor schimbările ce ar putea surveni la nivelul eficientei si modului de întrebuintare al masinii. În acest fel se pot face calcule si previziuni cu privire la data de finalizare a proiectelor sau datele de realizare a operatiunilor de service si mentenantă fără să părăsească biroul.
Estimările au arătat că SanRemo creste timpul de productie cu până la jumătate de oră pe schimb, ceea ce corespunde unei cresteri de 66.000 de tone de rocă excavată anual.

Serviciul SanRemo este disponibil în trei versiuni - Silver, Gold si Platinum (care va fi disponibil din toamna acestui an). Serviciul furnizează rapoarte diferite privind productia si performantele masinii în functie de parametrii alesi de către utilizator si care includ: numărul de metri forati, numărul de găuri forate, adâncimea medie a unei găuri, numărul de ore de functionare ale motorului, nivelul de utilizare, consumul de combustibil. În plus, SanRemo oferă rapoarte pentru îmbunătătirea managementului de service în functie de gradul de utilizare al echipamentului si conditiile de lucru, afisând data estimată pentru următoarea verificare si timpul rămas până la data respectivă, ceea ce permite ca întretinerea să fie programată cu precizie, iar piesele de schimb să fie comandate în avans.  Serviciul poate furniza, de asemenea, un istoric complet al echipamentului.

SanRemo include o functie de localizare prin GPS care afisează locatia exactă a santierului, facilitând alegerea rutelor de transport a echipamentului, dar si pentru echipele de service. Interfata serviciului este simplă si modernă, fiind concepută pentru utilizare frecventă. Modul de afisare si rapoartele pot fi personalizate pentru a corespunde cerintelor mai multor utilizatori. Si mai mult decât atât, serviciul poate exporta rapoarte în format Excel sau PDF. Hardware-ul sistemului include un modul de colectare a datelor si un receptor GPS pe capătul de forat. Acestea sunt disponibile ca optiune pentru noile capete de forat si cu chit de adaptare pentru modelele mai vechi.
Sandvik DI550 - noua generatie de instalatii de foraj mobile
Sandvik a prezentat primul model din noua generatie de instalatii de foraj mobile. Noile echipamente oferă o productivitate unică si confort pentru utilizator fiind montate pe sistemele de forare cu diametru de 5".

Carierele de dimensiuni mici si medii si contractorii, în particular, îsi doresc îmbunătătirea permanentă a productivitătii pentru operatiunile desfăsurate. Alegerea celor mai bune echipamente pentru carieră capătă o importantă majoră. Noul model Sandvik DI550 este o instalatie de foraj dotată cu un motor diesel  de 324 kW, care asigură un flux de aer comprimat de 24,4 mc la o presiune de 24 bari, ceea ce face din acest echipament unul potrivit pentru capătul de percutie DTH de 5". Acest echilibru perfect între putere si dimensiunile capului are ca rezultat o instalatie cu un nivel de productivitate unic care reuseste să mentină consumul de combustibil si costurile operationale la un nivel minim.

Alături de performantele deosebite, întregul proiect a fost axat pe operarea simplă si confortabilă a utilajului. Echipamentul este dotat cu un sistem de control modern si extrem de exact cu un afisaj foarte simplu al pictogramelor si informatii complexe de service.
Cabina modernă supra-presurizată si certificată ROPS si FOPS, având o ergonomie avansată, aer conditionat si vizibilitate excelentă, contribuie la îmbunătătirea confortului operatorului.
Apărătoarea pentru vânt este echipată cu o bară puternică de protectie si este usor de deschis pentru a fi curătată.
Noul colector de praf  este foarte eficient  reducând volumul de praf eliberat în aer. Colectorul de praf îmbunătăteste si durata de viată a filtrului, ceea ce contribuie la cresterea intervalelor de service.
Alte caracteristici care se traduc printr-o întretinere usoară si mai putini timpi morti includ structura deschisă a compartimentului motorului, curătarea usoară a ventilatorului, sistemul modular de control si sistemul electric simplificat.
Toate punctele de întretinere zilnică sunt pozitionate la nivelul solului pentru simplificarea procesului si sporirea sigurantei personalului de service.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI