Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Meiller pariază pe piata din România

13.05.2010
Dan Pavel; Mădălina Dragomir
Meiller pariază pe piata din România
Constructorul german F.X. Meiller este un specialist al semiremorcilor pentru constructii. Calitatea acestora este recunoscută nu numai datorită structurii basculantei din otel extrem de rezistent, dar si datorită sistemului de basculare hidraulic, produs tot de către Meiller. Cilindrii de basculare si sistemul de prindere al acestora reprezintă de fapt adevăratul element de rezistentă al unei structuri destinate activitătii de transport a materialelor de constructii, acestea fiind solicitate chiar mai intens decât peretii basculantei.
Aceste calităti, combinate cu un pret corect, au făcut din marca Meiller un lider al pietei de profil din România în ultimii cinci ani. Dar producătorul Meiller este extrem de cunoscut si apreciat si pe piata natională din Germania, standul său din cadrul expozitiei Bauma, de peste 1.000 mp numărând 14 vehicule si suprastructuri, o mare parte din ele fiind lansate în premieră mondială.

Noi am fost prezenti în standul Meiller pentru a vedea care sunt cele mai spectaculoase noutăti, dar si cele care pot fi interesante pentru piata din România. Si am avut parte chiar si de o surpriză: producătorul german are în vedere un nou partener pentru România "o firmă puternică, cu o traditie îndelungată pe piata locală", ne-a declarat domnul Christian Weinmann, Area Sales Manager.     
Revenind la noile produse Meiller, de departe este de remarcat sistemul de control fără fir al sistemelor de basculare, numit ISAR. Noul tip de prelată cu sistem de culisare destinată acoperirii materialelor de constructii în timpul transportării acestora si chiar atunci când acestea sunt descărcate prin basculare merită o atentie deosebită, ca si noua semiremorcă scurtă cu basculare pe trei părti cu o rezistentă deosebită, utilă la transportul bucătilor de rocă dură de mari dimensiuni.

Trebuie spus că producătorul Meiller nu realizează numai structuri destinate industriei constructiilor, desi 70% din productie este orientată spre această piată. Astfel, noile sisteme multifunctionale ab-roll prezentate în cadrul expozitiei de la München permit o utilizare intensă a sasiului camionului, acestea asigurând schimbarea rapidă a suprastructurii pentru diferite utilizări. În acest sens, o aplicatie interesantă prezentată chiar în cadrul standului este sistemul de schimbare al suprastructurii destinate transportului de pământ sau rocă cu una ce permite încărcarea/descărcarea containerelor destinate colectării resturilor menajere.
FX Meiller a găsit răspunsurile adecvate acestei perioade de criză, printr-o optimizare aprofundată a produselor si a proceselor de fabricatie. Astfel, chiar fabrica de bază a grupului, situată lângă München a suportat o modificare masivă a procesului de productie, bazată pe aceste noi directii.
Dar cresterea eficientei economice si a sigurantei tuturor produselor marca Meiller se poate observa cel mai bine la nivelul noilor structuri si echipamente lansate la Bauma, acestea având încorporate numeroase inovatii.

Basculare cu sistemul de control ISAR

Acest sistem de control si lucru de la distantă reprezintă un mare pas spre viitor, nu numai pentru companie dar si pentru industria de specialitate în asamblu, ne spune domnul Christian Weinmann.
Astfel, ISAR înlocuieste vechiul sistem clasic de supape controlate prin butoane sau stickuri montate pe partea stângă a scaunului soferului, acesta fiind practic obligat să stea în cabină sau lângă cabină în momentul basculării suprastructurii, fără a putea să supravegheze integral procesul de descărcare.

Noul sistem propune o telecomandă de control galbenă, o culoare usor de văzut si cu o tastatură comodă, cu o rază de lucru de 10 m în jurul masinii. Toate functiile esentiale de basculare, oprire în timpul ridicării sau a coborârii benei, de comandă a peretilor laterali tip Bordmatic, în cazul remorcilor cu podea plată, samd sunt acum usor de accesat, gratie unui număr mic de butoane, de dimensiuni mari, ce pot fi controlate usor de către sofer chiar si cu mănusi în mâini.
Sistemul de comandă prin Bluetooth este sigur, nepermitând interferente electromagnetice cu alte sisteme. Acesta poate controla, în functie de setări, orice sistem hidraulic de la orice tip de vehicul, spre exemplu putând fi adaptat pentru a comanda sistemele de coborâre/ridicare a structurilor de tip ab-roll. Chiar dacă deocamdată pentru fiecare masină este necesară o telecomandă proprie ISAR, aceasta va avea acelasi număr de butoane totdeauna, situate la fel si cu functii similare, chiar dacă sistemul hidraulic comandă ridicarea benei, înclinarea pe o parte a unei structuri plate sau ridicarea unui container destinate strângerii deseurilor.

"Soferii vor fi încântati de noul mod de control al miscărilor de lucru a suprastructurii", ne-a spus domnul Christian Weinmann. "Nu mai trebuie să stea în cabina strâmtă, să se chinuie de acolo să urmărească ce se întâmplă în spatele masinii. Acestia se vor putea deplasa în orice punct în jurul masinii, pe o rază de 10 metri, vor putea supraveghea direct operatiunile de lucru, fără a trebui să se apropie prea mult de zonele periculoase."
Departamentul de dezvoltare de la Meiller lucrează deja la noua generatie de sisteme de comandă ISAR. Acestea vor permite controlul mai multor masini, chiar si cu structuri diferite cu o singură telecomandă, dar si integrarea conceptului de fleet-management la nivelul masinilor ce lucrează în conditii de santier.
Domnul Christian Weinmann, Area Sales Manager: "O să să testăm pietele din Europa începând cu Bauma si vom încheia acest proces cu expozitia IAA Hanovra"

Masini si Utilaje: Meiller este unul dintre cei mai importanti producători din domeniul suprastructurilor pentru constructii, pe piata din România. Cum estimati evolutia pietei din tara noastră în acest moment?

C.W.: În anii 2006 si 2007 eram considerati competitori de vârf pe piata din România, fără îndoială si în 2008 România a fost o piată de export importantă pentru Meiller.
Odată cu instalarea crizei în 2009 piata a căzut în România până aproape la nivelul zero. Este o situatie temporară iar noi suntem siguri că aceasta va creste. Depinde când si în ce cantitate, dar pentru Meiller România reprezintă o piată de viitor. De fapt, deja în acest an am înregistrat o usoară crestere a vânzărilor.

M&U:Vorbind în general despre Meiller. Cum vă descurcati cu actuala criză economică mondială?

C.W.: În general as putea să spun că nu avem probleme asa de mari pentru că o piată foarte importantă pentru noi este cea din Germania si aceasta nu a fost la fel de mult afectată de criză comparativ cu alte piete de export. Bineînteles că avem si noi scăderi, unele chiar de până la 40%.

M&U: Ce ne puteti spune despre suprastructuri? Noile produse au acelasi nivel de calitate care v-a impus ca lideri pe piata din România? Ati păstat acelasi sistem hidraulic, pentru că acesta era unul dintre punctele forte pentru Meiller?

C.W.: Da, urmăm acelasi curs ca si în trecut. Avem exact structurile care sunt cerute pe piata din România, de care de fapt este nevoie; oferim calitate înaltă, volum mare de transport si un ciclu de viată lung.

M&U: Aveti un reprezentant nou pentru România?

C.W.: Da. Pentru România avem un dealer nou, iar conducerea companiei Meiller este multumită de alegerea făcută. Are o reputatie excelentă pe piată, iar răspunsurile primite de la partenerii nostri de pe piata din România au fost bune. Cu totii ne-au felicitat.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI