Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Momentul pentru un nou parteneriat Hitachi - Powertek

13.05.2010
Momentul pentru un nou parteneriat Hitachi - Powertek
Orasul Munchen a fost în luna aprilie gazda primitoare a celei mai mari expozitii din lume destinată utilajelor pentru constructii, Bauma 2010. Cele sapte zile alocate au fost prea scurte pentru multitudinea de evenimente importante care au avut loc pe spatiul celor 550.000 mp. Unul dintre aceste evenimente, importante mai ales pentru piata utilajelor din tara noastră, a fost si semnarea contractului de dealer exclusiv pentru România al mărcii Hitachi de către societatea Powertek.
Un eveniment important si pentru Hitachi Construction Machinery (Europe) NV - HCME, contractul de dealer fiind semnat din partea constructorului japonez chiar de către presedintele HCME, domnul Mitsuhiro Tabei. Cu această ocazie, am reusit să răpim câteva minute din programul extrem de încărcat al domnului Mitsuhiro pentru a afla mai multe detalii despre semnarea acestui acord, dar si despre grupul Hitachi în general:
"Noi suntem o firmă subsidiară a familiei Hitachi, Hitachi Construction Machinery (Europe), dar întregul nostru consortiu, Hitachi Group este extrem de interesat de dezvoltarea în Europa Centrală si de Est" -  Mitsuhiro Tabei, President & Managing Director Hitachi Construction Machinery (Europe) NV

Masini & Utilaje: Cum vedeti viitorul pietei utilajelor pentru constructii pentru Europa Centrală si de Est?

Mitsuhiro Tabei: Noi avem deja o afacere bine consolidată în Europa de Vest. Atunci când a plecat din grupul Fiat, societatea Hitachi a încheiat orice relatie cu acestia si am repornit în 2003, creând imediat propria retea. În anul 2007 am înregistrat o cerere foarte mare, dar atunci si piata europeană era foarte puternică. Chiar dacă aveam o retea de dealeri în Europa Centrală si de Est, din păcate atunci ne lipsea capacitatea de a acoperi toată această zonă. Noi am avut tot timpul intentia de a ne intensifica prezenta pe aceste piete. Tările din această zonă a Europei au o istorie extrem de diferită, asa cum este cazul Cehiei si a Slovaciei. Situatia diferă de la tară la tară, dar cea mai interesantă tară din punctul de vedere al pietei a fost Polonia, imediat după ea fiind România.

M&U: Discutati de mult timp cu societatea Powertek despre această colaborare?
M.T.: Da, pentru că atunci când alegem un dealer, noi încercăm să crestem împreună, deci nu oricine poate face fată cerintelor noastre. În principiu, politica noastră este de a avea un singur dealer pentru o singură tară.

M&U: Deci firma Powertek este unicul dumneavoastră dealer din România?
M.T.: Da, aceasta este politica noastră în această zonă. Ne interesează firmele serioase, indiferent de mărimea lor, deoarece utilajele noastre sunt foarte bune si avem încredere în modul în care sunt primite pe piată.

M&U: Hitachi reprezintă un nume cunoscut pentru utilajele sale foarte puternice si capacitatea bună de săpare. Ne puteti explica de ce aceste masini sunt considerate atât de bune?

M.T.: Eu lucrez în cadrul companiei Hitachi de 35 de ani si am studiat si ingineria mecanică. Majoritatea oamenilor spun că totul se datorează ingineriei de calitate, dar pot să vă spun că pentru noi fabricile au reprezentat întotdeauna o prioritate. Familia Hitachi are o politică generală conform căreia prioritatea este reprezentată de fabrică. Chiar si sediul central din Tokyo este închiriat, noi nu avem propriul sediu central. Aceasta este politica noastră.

O altă diferentă fată de alti producători de utilaje este că noi folosim o parte din componente produse din afara firmei, cum ar fi motoarele sau cilindrii. În schimb, activitatea de proiectare a grupului Hitachi este extrem de dezvoltată si avansată tehnologic. Astfel, noi nu cumpărăm pur si simplu, noi comandăm componentele cu specificatiile de care avem noi nevoie si bineînteles că avem instrumente si locatii foarte bune unde realizăm testarea pentru a ne asigura că produsul se află în cele mai bune conditii si poate realiza performante maxime.

Mini-excavatoarele Hitachi - mai bine si mai rezistent

După lansarea cu succes a excavatoarelor ZX14-3 în 2008, Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) a introdus încă două noi modele pentru a completa gama de mini-excavatoare. Producătorul japonez a dictat tendintele pietei de mini-excavatoare timp de două decenii, astfel încât lansarea modelelor Hitachi ZX16-3 si ZX18-3 reafirmă implicarea companiei în acest sector important al industriei constructiilor.

Feedback-ul primit de la clientii Hitachi si bogata expertiză tehnică au constituit pentru inginerii japonezi punctul de plecare pentru dezvoltarea noilor modele Zaxis. Utilajele ZX16-3 si ZX18-3 sunt disponibile fie cu apărători pentru cabină, sau cu cabină completă, în functie de specificatii si zona geografică de utilizare, si sunt destinate lucrărilor usoare în spatii înguste, precum lucrări utilitare, amenajări de peisagistică sau operatiuni generale. De asemenea, ele oferă performante îmbunătătite, un grad de confort ridicat, sigurantă mai mare si beneficiile unor costuri de operare mai mici.
Joep van den Maagdenberg, Product Sales Manager Compact Line (EMEA), spune despre noile echipamente că: "oricare mini-excavator Hitachi a fost creat având în minte durabilitate crescută, întretinere usoară si confortul operatorului. Nici modele ZX16-3 si ZX18-3 nu fac exceptie. Aceste noi utilaje ale gamei binecunoscute Zaxis au fost deja testate în mod intens pe o multitudine de santiere. Tocmai de aceea suntem încrezători în faptul că performanta crescută a acestor utilaje va fi bine primită atât de detinătorii de utilaje Hitachi sau de viitorii proprietari, cât si de companiile de închiriere".

Performante crescute

Noile modele Hitachi ZX16-3 si ZX18-3 sunt echipate cu motoare cu trei cilindri, puternice si economice, cu o putere de 19 CP, care oferă o crestere semnificativă a randamentului. Raportul foarte bun dintre putere si greutate permite o acceleratie si o operare rapidă comparativ cu vechile modele ZX16 si ZX18.
Noile modele sunt de asemenea caracterizate printr-o viteză de deplasare crescută, precizie în manipulare si o crestere cu 18 procente a fortei de săpare comparativ cu modelele predecesoare. Modelul ZX18-3 are o lamă mult mai rezistentă si un stabilizator ajustabil pentru un echilibru mai bun.

Noile echipamentele ZX16-3 si ZX18-3 au o greutate de doar 1.600 kg si respectiv 1.770 kg. Prin aceste caracteristici de utilaje ultra-usoare, ele pot fi transportate cu usurintă cu ajutorul unui trailer si conduse cu un carnet de conducere recunoscut la nivel european. Acest lucru face posibilă conducerea echipamentului pe drumuri înguste si ajută la reducerea costurilor logistice.
Confort si sigurantă
Noile mini-excavatoare Hitachi ZX16-3 si ZX18-3 au fost gândite pentru a oferi un grad mare de confort si sigurantă. Portiera de mari dimensiuni permite accesul operatorului cu usurintă în cabina spatioasă. Varianta cu apărător pentru cabină are un design cu dublă deschidere, permitând accesul la comenzile utilajului din ambele părti ale acestuia.

Scaunul complet ajustabil acoperit cu material textil si echipat cu suspensie, absoarbe vibratiile din timpul activitătii pentru a reduce oboseala operatorului. În plus comenzile au fost concepute pentru a fi ergonomice, iar butonul de selectie a vitezei a fost plasat deasupra manetei de control al puterii lamei, pentru un confort ridicat.
Toate mini-excavatoarele ZX16-3 si ZX18-3 pot fi dotate cu sisteme antifurt, care necesită introducerea unui cod pentru a preveni folosirea ilegală a acestora.

Alte dotări cheie sunt sistemul de pornire al motorului în punct neutru si pedala de închidere, care previn porniri accidentale ale utilajului.
Costuri de operare reduse
Costurile mici de operare ale echipamentelor Hitachi ZX16-3 si ZX18-3 pot fi explicate prin folosirea materialelor foarte rezistente la realizarea componentelor. De asemenea, cadrul în formă de literă "D" oferă ranforsare aditională si ajută la prevenirea daunelor provocate de obstacole. Bratul este întărit printr-o învelitoare puternică cu formă cilindrică care oferă protectie la loviturile puternice.
Si contragreutătile se extind de ambele părti ale utilajului pentru a oferi o protectie mărită.

Un nou model anti-derapant a fost aplicat pe senilele din cauciuc pentru a creste durabilitatea. De asemenea, miezul întărit al senilei este excelent în reducerea vibratiilor din timpul deplasării, iar structura acesteia a fost îmbunătătită pentru a creste stabilitatea.
La deschiderea capotei motorului, componente precum filtrele de combustibil si ulei sunt usor accesibile pentru o verificare rapidă si o schimbare facilă, reducându-se în acest fel timpii de stationare ai utilajului si costurile de întretinere. Părtile laterale ale capotei, fabricate tot din otel, pot fi usor detasate si reparate.
Filtrul anti-praf, si el usor de înlocuit, previne pătrunderea fragmentelor de materie străină în radiator si răcitorul de ulei, ceea ce ar cauza daune componentelor interne ale echipamentului, evitându-se astfel timpii morti.
În plus, ZX16-3 si ZX18-3 sunt dotate cu un rezervor de mare cu o capacitate, de 22 l, care ajută la cresterea productivitătii printr-o continuitate a muncii.
Specificatii tehnice
   
Model    ZX16-3    ZX18-3
Putere motor (CP)    19    19
Greutate operatională (kg)    1.600    1.770
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI