Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Construct Expo Utilaje 2010

Bauer Maschinen Group

18.06.2010
 Bauer Maschinen Group
În perioada 11-15 mai 2010 s-a desfăsurat la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti traditionalul târg international al firmelor ce activează în domeniul constructiilor, Construct Expo. Pentru prima dată după cinci ani, cele trei sectiuni ale târgului, Utilaje, Ambient si Antreprenor, s-au desfăsurat simultan, pe mai putin de o treime din suprafata ocupată  în anii precedenti doar de una dintre sectiuni. Tot în această perioadă si tot la Romexpo s-a desfăsurat si expozitia Romtherm.
Având în vedere nivelul de participare al expozantilor si asa cum s-a dovedit până la sfârsitul târgului si cel al vizitatorilor, se poate spune că această editie Construct Expo a reflectat foarte bine situatia actuală din economia românească în general si pe cea din domeniul constructiilor în special, profund afectate de criză.

Cu toate acestea, desi marii producători de utilaje de constructii prezenti pe piata românească au lipsit de la târg, totusi cele mai importante firme producătoare de utilaje pentru foraje în constructii au fost prezente.
Grupul Bauer, prin reprezentanta sa comercială în România, firma Tractor Proiect Comert din Brasov, a considerat totusi utilă prezenta si la această editie Construct Expo Utilaje, văzând în România o piată cu un potential foarte ridicat, având în vedere numărul mare de proiecte de suprastructură începute, dar mai ales altele, de perspectivă, care mai devreme sau mai târziu vor trebui realizate în România, ca tară membră a Uniunii Europene.

Au fost expuse în standul Tractor Proiect Comert două utilaje de foraj:
* modelul Bauer MBG12, pentru foraje de piloti cu diametre cuprinse între 600 si 1.300 mm si adâncimi de până la 36 m.
* modelul PRAKLA RB 8R, pentru foraje verticale de captare a energiei geotermale.
Linia M este derivată din seria BG prin simplificarea acesteia, pentru cazul în care utilajul de foraj este folosit pentru lucrări mai putin dificile sau în conditii speciale.

Modelul Bauer MBG 12 se caracterizează prin:

* Configuratie standard cu troliul barei kelly pozitionat spre spatele masinii si cu cilindru de avans pe mast, ceea ce contribuie la reducerea greutătii masinii.
* Optional se poate obtine o cursă mărită prin folosirea unui sistem de avans cu lant.
* Cinematica mastului cu deplasare independentă pe două directii, x/y.
* Instalarea tuburilor de foraj se face cu capul de rotire, nu si cu oscilator.
* Sistem de blocare a barei kelly pentru foraje în rocă dură.
* Este posibilă echiparea masinii pentru foraj în sistem CFA sau FDP.
Fiind dedicată forajelor cu bară kelly până la diametre de foraj de 1.300 de mm netubat si 1.000 mm tubat, în constructie compactă, cu greutate redusă usor transportabilă, masina MBG 12 este foarte atractivă si din punctul de vedere al pretului de achizitie.
Utilajul de foraj PRAKLA RB 8 R este autopropulsat, pe senile, cu actionare hidraulică.
Este utilajul ideal pentru foraje de captare a energiei geotermale în proiecte de mărime mică sau medie, pentru care transportul usor, mobilitatea si dimensiunile compacte sunt foarte importante. Utilajul de foraj este dotat cu un cap dublu de rotire, care asigură antrenarea independentă a coloanei interioare de foraj fată de coloana exterioară de tuburi.

Capul dublu de rotire este foarte eficient la forajul în soluri dure când se lucrează cu un ciocan de fund actionat de un compresor extern.
Pompa excentrică cu surub a masinii este folosită la metoda de foraj cu circulatie directă, pentru eliminarea materialului forat antrenat de lichidul de foraj. Aceeasi pompă este folosită după introducerea tuburilor de captare a energiei geotermale, pentru umplerea găurii forate cu materialul de fixare.
Capul dublu de rotire este prevăzut cu un manson de cuplare actionat hidraulic, folosit la însurubarea si desfacerea prăjinilor si tuburilor de foraj.
La partea de jos a mastului se află dispozitivul cu fălci actionate hidraulic, cu prindere si desfacere a coloanelor de foraj. Acesta poate fi cu două sau trei sectiuni: o sectiune fixă în partea de jos si una mobilă pe verticală, cca. 400 mm, ce poate fi folosită si ca ajutor la scoaterea coloanei de foraj.

La partea superioară a mastului se află un brat rabatabil hidraulic pentru cablul troliului auxiliar, folosit la manipularea prăjinilor si tuburilor de foraj.
Desi nu au fost expuse masini ale celorlalte firme producătoare din grupul Bauer, ele au fost prezente în oferta noastră de utilaje de foraj:

Klemm Bohrtechnik GmbH

* Utilaje de foraj pentru micropiloti, pentru foraje de ancorare si pentru injectii de beton în tehnologia "jet grouting".
* Utilaje pentru foraje geotermale

Mat Mischanlagentechnik GmbH
* Instalatii de preparare, amestec, injectie si separare a fluidelor de foraj.

RTG Rammtechnik GmbH

* Utilaje pentru  instalat palplanse prin vibro-apăsare.
Pileco Inc.
* Ciocane Diesel pentru bătut piloti metalici sau palplanse.

Fambo Sweden AB

* Echipamente pentru bătut palplanse sau piloti metalici, actionate hidraulic de utilajul purtător (ex. un excavator).

Hausherr System Bohrtechnik
* Utilaje si accesorii de foraj pentru cariere si exploatări miniere la suprafată.

ABS Trenchless GmbH

* Masini si echipamente pentru foraje orizontale de subtraversare.
Cele două utilaje prezentate la Construct Expo 2010 pot fi văzute acum la sediul Tractor Proiect Comert din Brasov.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI