Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de foraj

Comacchio - profilul unui lider

18.06.2010
Mădălina Dragomir; Dan Pavel
 Comacchio - profilul unui lider
Luna mai a acestui an a marcat si o expozitie cu traditie: ConstructExpo Utilaje. Aceasta s-a desfăsurat ca de obicei în incinta complexului Romexpo din Bucuresti. În acest an, mai mult ca oricând, expozitia a fost dominată de importatorii de instalatii de foraj. Desi nu putem spune că este o expozitie de anvergură, totusi reprezentantii celor mai puternice firme din lume au fost prezenti.
Standul importatorului Injectoforaj a fost unul dintre cele mai vizitate de către specialisti. Succesul standului nu a constat în dimensiunile sale, ci s-a datorat faptului că aici a expus cel mai important producător din lume de utilaje de forat de mică si medie capacitate, compania Comacchio.

Istoria firmei Comacchio este de dată recentă, fiind înfiintată în anul 1986. Chiar dacă succesul unei afaceri nu este usor de cuantificat si explicat, în cazul producătorului italian una din explicatiile general acceptate privitoare la cresterea rapidă a firmei este aceea că toate produsele sale contin un număr mare de inovatii si brevete. O altă explicatie simplă o reprezintă calitatea produselor, profesionalismul si mai ales pasiunea nesecată si entuziasmul cu care este elaborat fiecare utilaj în parte. Toate aceste calităti sunt probabil cel mai bine ilustrate chiar de către domnul Patrizio Comacchio, unul din fondatorii si proprietarii firmei Comacchio. Mândru de realizările firmei sale, la care acesta a participat si participă si după 25 de ani în mod direct, domnul Comacchio a tinut să fie prezent în cadrul expozitiei ConstructExpo Utilaje, pentru a putea sta de vorbă cu clientii din România si bineînteles pentru a lua pulsul pietei locale. Entuziasmul domnului Patrizio Comacchio este absolut contagios putem spune: "utilajele noastre sunt cele mai bune din lume, pentru că le îmbunătătim permanent, suntem alături de client si rezolvăm toate problemele imediat. Calitatea serviciilor si a produselor noastre este aceeasi oriunde în lume, si totdeauna producem după specificatiile clientilor. Comacchio este prima firmă din lume producătoare de masini de mică si medie capacitate, din punctul de vedere al numărului de utilaje produse pe an. Toate îmbunătătirile făcute pe masinile noastre nu au egal pe piată."
Doamna Michaela Dumitru Baccanti, directorul de vânzări al societătii Injectoforaj, reprezentantul pentru România al mărcii Comacchio ne spune că încă de când a deschis firma în apropierea capitalei, în anul 2004, activitatea companiei s-a axat pe vânzarea unor masini specializate, destinate consolidării terenurilor si fundatiilor: "un domeniu modern, dar putin exploatat profesional în România".
Putin dezamăgită de situatia din România, doamna Baccanti împărtăseste optimismul proprietarilor firmei Comacchio, un optimism contagios si de bun augur atunci când vorbim de afaceri:

Masini & Utilaje: Am înteles că fiecare utilaj în parte produs de Comacchio are o istorie a sa, având înglobate o serie de brevete si patente. Cum este posibil acest lucru la nivelul unei firme cu vânzări pe mai multe continente?
Michaela Dumitru Baccanti: Noi chiar construim masinile la cererea clientului. Acesta ne spune ce probleme are, ce parametri doreste de la utilajul nostru, si noi îl realizăm. Studiem problemele fiecărui client. Dacă aici credeti că este greu, vă dati seama ce înseamnă la nivel de grup, acesta având reprezentante în toată lumea; în Africa, în Japonia, în Rusia, în Europa si inclusiv pe continentul  Asiatic. Comacchio este o firmă din ce în ce mai cunoscută si mai puternică.
Injectoforaj functionează în România din anul 2004, cu sediul pe Soseaua de Centură a Bucurestiului, în comuna Berceni. Aici vindem, facem întretinere, service, piese de schimb, tot ce este inerent activitătii de foraj. Prima noastră preocupare este calitatea si asistenta la  montaj si în utilizarea utilajelor, pentru că într-un santier în care se lucrează sub pământ, în pământ sau piatră dacă nu ai o masină performantă, care să dea randament nu faci nimic. Din acest motiv oferim clientilor nostri asistentă non-stop, oriunde pe teritoriul tării. Piesele de schimb în general le avem pe stoc în România. Pentru cele mai pretentioase, care se defectează foarte rar, facem comenzi în Italia, comenzi ce sunt onorate într-un timp foarte scurt, între 24 si 48 de ore.
Mecanicii nostri au fost toti specializati în fabrica din Italia, si astfel noi oferim aceeasi asistentă aici ca si în Statele Unite.

M&U: Ce înseamnă pentru industria constructiilor utilizarea micro-pilotilor?
M.D.B.: După cum se poate observa în special în Bucuresti, spatiile la sol sunt tot mai mici si mai scumpe, iar tendinta naturală este ca ceea ce se construieste pe ele să fie tot mai înalt. Aceste constructii au nevoie de fundatii pe piloti. În România încă se utilizează piloti de mari dimensiuni, deoarece proiectantii au impresia că dacă nu este foarte gros, stâlpul utilizat nu rezistă. Experienta celor 35 de ani de activitate în domeniu, în Italia si Elvetia - dintre care zece ani cu masini Comacchio, ne dau certitudinea calitătii unor astfel de lucrări.

M&U: Datorită gabaritului redus al utilajelor, cred că acestea pot fi folosite cu succes si în activitatea de consolidare a unor clădiri istorice, care de obicei se află în centrul oraselor.
M.D.B.: Avem utilaje cu un gabarit suficient de mic pentru a executa lucrări de consolidare pentru orice tip de clădire istorică. Cunoasteti numai în Bucuresti câte astfel de clădiri trebuiesc renovate urgent. Noi putem oferi masini cu care se pot face micropiloti, injectii, ancoraje care să rezolve aceste probleme. Am încercat să vorbim chiar la primăriile din zonă, am încercat să dăm o mână de ajutor pentru a consolida aceste clădiri, dar sunt foarte putini care înteleg importanta consolidării adevărate a clădirilor istorice. Chiar am adus experti din Italia, specializati în consolidarea clădirilor istorice, atunci când a fost cazul.
Sperăm ca piata locală să-si revină după socul economic al ultimilor doi ani, si atunci suntem siguri că România va deveni una dintre pietele importante de desfacere pentru Comacchio.

INJECTOFORAJ România

În România, societatea INJECTOFORAJ furnizează utilaje si masini noi si second-hand. INJECTOFORAJ este importator unic al masinilor pentru foraj produse de Comacchio Ind. SRL si al injectoarelor-amestecătoare "Dai Prŕ Marcello". Ambele companii italiene oferă produse tehnologizate, fiind furnizori principali ai INJECTOFORAJ. Totodată, INJECTOFORAJ importă si utilaje second-hand, pe care le reconditionează si le oferă spre vânzare la pretul corect. Tot personalul firmei este specializat în cadrul unor santiere de profil din Italia si Elvetia.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI