Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Parteneriat CTE Trailers - Meiller

18.06.2010
Dan Pavel; Mădălina Dragomir
 Parteneriat CTE Trailers - Meiller
Înfiintată în anul 2002, societatea CTE Trailers este în momentul actual pe piata din România unul dintre cei mai mari distribuitori de suprastructuri specializate. Gama sa acoperă vehicule comerciale produse de către sase dintre cei mai mari producători europeni: Krone, Meiller Kipper, Rohr, Nooteboom, Faun si Schmidt GmbH. Parteneriatul cu producătorul german de suprastructuri destinate în special activitătii de transport în constructii,  agricultură, colectare de deseuri si comunale, FX Meiller întăreste pozitia companiei CTE Trailers pe piata românească.
FX Meiller este o firmă de familie cu o traditie de peste 160 de ani, recunoscută mai ales datorită suprastructurilor sale basculabile pe spate si pe trei părti destinate transportului materialelor pentru constructii. De asemenea, producătorul german este recunoscut si prin semiremorcile basculabile, începând de la semiremorcile cu două punti jumelate, si până la semiremorci lungi cu trei sau cu mai multe punti. A treia categorie de produse care este de asemenea apreciată în special pe piata europeană este reprezentată de către sistemele Abrollkipper, care se adresează industriei de colectare a materialelor reciclabile, precum fierul vechi, deseuri si care au aplicatii unice si în segmente speciale, precum pompierii, militarii sau întretinere comunală.
În ceea ce priveste România, Meiller este prezent pe piata locală încă din anul 2003, si tot de atunci piata românească a devenit cea mai importantă piată de export a companiei.

"În continuare privim cu optimism în viitorul României si suntem convinsi că aceasta va fi din nou piata de export numărul unu pentru noi, pentru că este o piată de mare volum. Consider că mai departe nu putem să ne dezvoltăm singuri, ci avem nevoie de produse complementare si parteneri. Acestea sunt motivele principale pentru care ne-am hotărât să începem această colaborare. De asemenea, am ales CTE Trailers deoarece am dorit un partener puternic si de încredere  pe piata din România. Este foarte important pentru noi să avem parteneriate pe termen lung, pentru a respecta traditia care ne caracterizează ca si firmă. Si ca să exemplific relatia în termeni pe întelesul tuturor, avem deja o logodnă de cinci luni, ne-am căsătorit pe 1 mai si primul copil s-a născut deja sub forma unui contract de 20 de unităti comandate luna trecută. Sperăm ca acestuia să îi urmeze încă foarte multi copii", a declarat domnul Johann Wimmer , General Manager, Direct Sales/Service FX Meiller în cadrul discursului tinut cu ocazia anuntării oficiale a noului parteneriat din România.

O relatie care se asemănă unei căsătorii fericite, dacă tinem cont de faptul că unele dintre produsele Meiller le completează pe cele de la Krone, segmentul de management al deseurilor Meiller completează foarte bine gunoierele si măturătoarele de la Faun. Această complementaritate a produselor a dus la identificarea unor segmente noi de clienti care pot fi câstigati, dar si a modalitătilor de păstrare si fidelizare a colaboratorilor vechi.
"A deveni unici importatori pentru produsele Meiller-Kipper nu este un pas mare doar pentru noi sau pentru partenerii nostri, ci pentru întreaga industrie de aici. CTE Trailers a pus întotdeauna accent pe oferirea unor servicii si produse de calitate, ca si pe consilierea si sprijinirea clientilor. Este filozofia noastră, este inima activitătii noastre, iar a deveni unic importator pentru produsele Meiller-Kipper nu poate însemna decât că tinem la filosofia noastră, oferind clientilor nostri calitate înainte de orice altceva", a declarat Dana Bejan, Managing Partner CTE Trailers.

"Asa cum am mai spus eu cred că piata din Europa de Est începe să îsi revină" - Johann Wimmer,
General Manager, Direct Sales/Service FX Meiller
Masini si Utilaje: România este o piată specială pentru Meiller. Care sunt planurile de viitor de dezvoltare în această parte a Europei?
Johann Wimmer: În ultimii ani am investit în câteva fabrici, în anul 2008 în Polonia, apoi am deschis o fabrică în Turcia, si vrem să lansăm o companie nouă în Rusia, dar construirea facilitătilor care urmărim să le dezvoltăm aici, legate de montarea si asamblarea suprastructurilor noastre special pentru tările din CSI depinde si de schimbările de ansamblu de pe piata locală. Se stie că importurile în Rusia sunt foarte scumpe si din acest motiv am hotărât să facem un centru de asamblare si montare în acolo. În ceea ce priveste România, pentru moment credem că CTE Trailers oferă cele mai bune solutii pentru produsele noastre de aici din România.

M&U: Credeti că piata din România va rămâne în continuare centrată pe basculantele pentru constructii în următorii ani?
J.W.: Obiectivul nostru este să vindem toate produsele noastre, dar totul depinde de situatia de pe piată, trebuie să existe în primul rând o cerere. Noi avem exact gama de produse ce se pretează acestei piete si vom face tot ce ne stă în putintă ca să preluăm cât mai multe comenzi.

M&U: Se poate efectua o comandă din România pentru sistemul de control la distantă  ISAR?
J.W.: Poate fi comandat si din România, dar îl vom lansa oficial în tara dvs. după expozitia IAA de la Hanovra. Din septembrie poate fi livrat pentru toate structurile Meiller, fiind compatibil cu toate functiile acestora. Cel mai interesant lucru la acest produs este că poate fi folosit pentru orice tip de aplicatie, chiar si cele mai speciale, precum cele are presupun tragerea suprastructurii cu hooklift, produse cu functii multiple. ISAR permite pornirea si oprirea motorului, poate comanda orice cilindru hidraulic, orice piesă în miscare de lucru. Este o adevărată revolutie în domeniul sistemelor de control si ceea ce este mai important, este disponibil la un pret foarte competitiv.

M&U: Cum arată viitorul din punctul de vedere al FX Meiller?
J.W.: Noi am înregistrat o crestere a comenzilor cu 43% comparativ cu lunile trecute pentru piata locală din Germania. În restul Europei, piata din Spania este foarte scăzută, dar dacă mergem spre est, piata din Polonia începe să îsi revină, si cea din Bulgaria se miscă putin. Si piata din Republica Cehă dă semne de revigorare, iar eu am sentimentul că si piata din România are foarte multe de oferit. Noi credem că îsi va reveni în partea a doua a anului, nu la un nivel comparativ cu 2007 sau 2008, dar poate măcar la nivelul din anii 2004 sau 2005. Asa cum am mai spus si mai devreme si Rusia îsi revine, iar piata care este într-o mare expansiune acum este cea din Africa de Sud si Africa Centrală, care sunt zone foarte interesante, dar si Arabia Saudită si Orientul Mijlociu. De asemenea Turcia se află în expansiune de două luni.
ISAR

Prezentat în premieră mondială în cadrul expozitiei BAUMA care a avut loc în Germania acum două luni, sistemul de control de la distantă a basculării benelor si a altor elemente hidraulice,  ISAR Control, este acum disponibil si pentru piata din România. Considerat o adevărată revolutie în domeniul sistemelor de control, ISAR înlocuieste vechiul sistem clasic de supape controlate prin butoane sau stickuri montate pe partea stângă a scaunului soferului, toate functiile esentiale de basculare, precum cele de oprire în timpul ridicării sau a coborârii benei, de comandă a peretilor laterali tip Bordmatic în cazul remorcilor cu podea plată. Astfel, telecomanda are numai câteva butoane usor de accesat, acestea având de dimensiuni mari, fiind usor de controlat de către sofer, chiar si cu mănusi pe mâini.

Portofoliul societătii CTE Trailers include următoarele mărci:

* KRONE este în prezent al doilea mare producător de pe piata europeană de semiremorci si remorci de toate tipurile, destinate transportului general de mărfuri sau specializate.
* MEILLER KIPPER este de lider pe piata producătorilor de suprastructuri si sisteme de basculare din Europa.
* FAUN este cel mai renumit producător de autospeciale destinate salubrizării din Europa de Vest.
* ROHR este lider  mondial producător de cisterne destinate alimentării tuturor gamelor de aeronave, transportului de produse petroliere si de autovehicule de transport frigorific special
* Schmidt, component al grupului helveto-german Aebi-Schmidt, este cunoscut pe plan mondial pentru calitatea si fiabilitatea produselor sale destinate întretinerii de drumuri, străzi si aeroporturi
* ROYAL NOOTEBOOM este lider pe piata de vehicule pentru transportul agabaritic, cu sarcini cuprinse între 20 si 1.000 tone.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI