Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Rezultate excelente pentru Tabe

18.06.2010
Mariana Pătru; Ema Stancu
 Rezultate excelente pentru Tabe
Pentru producătorul spaniol de ciocane hidraulice Tabe, Târgul International Bauma s-a dovedit un succes, compania înregistrând un mare număr de vizitatori la stand, clienti si distribuitori.
În ciuda dificultătilor întâmpinate, o consecintă directă a crizei financiare, Tabe si-a demonstrat capacitatea de adaptare si de reactie la noile conditii ale pietei. Concentrându-si eforturile în directia creării de produse inovatoare compania a reusit să-si surpindă vizitatorii la evenimentul de la München, rezultatele obtinute fiind pe măsură.
Silent Hammer a fost una dintre inovatiile si totodată surprizele constructorului spaniol, creat ca o evolutie firească a modului utilizare a ciocanelor hidraulice. Spre deosebire de alte echipamente Tabe, Silent Hammer (SH) a fost conceput pentru terenurile moi cu o concetratie mai mare de nisip decât roci. Pe acest tip de teren capacitatea de productie creste semnificativ utilizând SH. 

Acest nou echipament nu a fost conceput pentru a susbstitui ciocanele
hidraulice în spargerea primară si secundară a rocilor, ci actionează ca un echipament complementar pentru solurile unde utilizarea unei bene nu ar fi posibilă. Silent Hammer a înregistrat de asemenea rezultate bune în activitătile de constructii din spatiul urban. Utilajul nu numai că lucrează bine pe asfalt sau beton, dar este si o masină foarte silentioasă, care contribuie la reducerea nivelului de zgomot din mediul urban, normele în acest sens fiind din ce în ce mai stricte. Nivelul de zgomot normal produs de un ciocan hidraulic este de 126 dB, dar în cazul modelului Silent Hammer acesta este redus până la 70 dB.
La Bauma, Tabe a expus modelul SH 8, ideal pentru buldoexcavatoare si pentru excavatoarele cu cupe sferice de 14 tone. Silent Hammer are un debit de 65 l/min si o greutate de 577 kg. Poate avea integrat un scarificator (SH8-R) de 73 kg, a placă compactoare (SH8-BC) de 93 kg sau o cupă concasoare (SH8-CC) de 117 kg. Modelul SH8 are o presiune de 110 bari si 3.500 rpm. Desi acesta este primul model SH, clientii Tabe vor avea curând o gamă completă.

Strategia unui full-liner

Ciocanele hidraulice Tabe au o reputatie solidă pe piata europeană, iar compania îsi îndreaptă toată atentia către realizarea unor game de echipamente complete, astfel că la Munchen multi clienti au aplaudat initiativa Tabe de a furniza solutii pentru toate tipurile de operatiuni prin lansarea noului ciocan hidraulic AGB-40. Modelul AGB-40, care întregeste gama heavy a producătorului spaniol are o greutate operatională de 4.850 kg si o sarcină proprie de 385 kg si este ideal pentru utilajele din clasa 45-70 tone.
Echipamentul oferă o presiune de 160-190 bari si un debit de 250-340 l/min.

Un alt punct de interes a fost noua gamă pentru demolări, dorinta Tabe  fiind aceea de a oferi solutii complete utilizatorilor din domeniul constructiilor, astfel că accesoriile de lucru au beneficiat de îmbunătătiri substantiale, cum ar fi cresterea capacitătii de tăiere si o placă de uzură mai mare. Si pentru o mai mare durabilitate si fiabilitate a utilajelor în activitatea de demolare inginerii Tabe au utilizat acelasi tip de cilindri întâlniti la foarfecele de demolări.
Prin toate acestea se doreste îmbunătătirea performantelor accesoriilor în sarcinile de lucru extrem de solicitante, dar si o specializare a produselor, pentru a face fată tuturor cerintelor si nevoilor clientilor. Nu în ultimul rând Tabe continuă să adauge noi modele gamei de foarfece pentru demolări.

Fran Probanza, director de exporturi pentru Tabe a declarat la finalul expozitiei Bauma: "În ciuda neplăcerilor provocate de norul de cenusă vulcanică, Bauma s-a încheiat cu rezultate pozitive pentru Tabe.
Am avut ocazia de a ne prezenta cele mai recente produse si inovatii si în plus ne-au vizitat foarte multi clienti si distribuitori, care s-au arătat foarte interesati de produsele prezentate si optimisti în ceea ce priveste reluarea cresterii în sectorul constructiilor în viitorul apropiat, ceea ce ne face si pe noi să fim optimisti.
Va trebui să asteptăm si să vedem cu evoluează piata si dacă Bauma se va dovedi a fi scânteia de care are nevoie piata pentru a se pune în miscare, dar Tabe si-a întărit pozitia de la o editie la alta, ceea ce confirmă că strategiile pe care le-am implementat în ultimii ani functionează." 
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI