Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini de ridicat

Grove - un aliat puternic pentru cea mai mare companie minieră din lum

18.06.2010
Grove - un aliat puternic pentru cea mai mare companie minieră din lum
Compania  BHP Billiton Iron Ore, cea mai mare companie minieră din lume, si-a completat flota de macarale Grove cu o nouă automacara tot-teren GMK7450 care a fost imediat pusă la treabă pentru demontarea unui concasor pentru minereuri de fier, la principalul centru de exploatări miniere Mt. Whaleback Mine din Australia.  
Macaraua Grove GMK7450 a fost special aleasă pentru mobilitatea sa excelentă si capacitatea mare de ridicare, a declarat reprezentantul Manitowoc Australia care s-a ocupat de acest proiect.
BHP Billiton detine deja o flotă de mai multe automacarale tot-teren Grove, dar volumul mare de muncă si procesul complex de întretinere a concasoarelor pentru minereu de fier au necesitat achizitionarea uneia noi. Până să se ia decizia achizitionării, compania închiria macarale de capacităti mari de la o firmă de închiriere echipamente de ridicat situată la o distantă de 1.200 km. Astfel, atât din punct de vedere al performantelor tehnice necesare, al volumului mare de productie cât si din punct de vedere financiar, decizia de a achizitiona macaraua Grove a fost cea mai bună.

Noua GMK7450 si-a început activitatea la cea mai mare companie minieră din lume radicând două din componentele centrale ale concasorului principal pentru minereuri de fier. Concasorul este functional încă din 1969 iar cu ajutorul macaralei Grove i-au fost demontate piesele de uzură, sistemul de fixare si centrare al conului de 68 tone si blindajul conului mobil care cântăreste 62 tone. Procesul de demontare al concasoarelor este repetat aproximativ de trei ori pe an. GMK7450 si-a îndeplinit sarcina fără nici o problemă după care a fost mutată într-o altă zonă de exploatare minieră pentru alte activităti de întretinere a echipamentelor miniere detinute de BHP.

Noul proprietar, compania BHP, a fost foarte încântat de performantele automacaralei Grove si de cât de usor au fost făcute reparatiile la concasor. Operatorii care au lucrat pe GMK7450 au fost de asemenea foarte multumiti de usurinta în operare si de miscările precise ale automacaralei. "GMK7450 a întrecut toate asteptările în materie de capacitate de ridicare si performante de lucru", au declarat acestia.
Automacaraua tot-teren GMK7450 este cel mai mare model din gama de automacarale Grove. Are o sarcină maximă de 450 tone si o lungime a bratului de 60 m. Cu prelungitor, bratul se poate extinde până la 130 m. Sasiul cu sapte axe al automacaralei include cutie de viteze automată Allison si sistemul independent unic de suspensie Megatrak pentru performante optime atât pe terenuri normale cât si pe terenuri accidentate.

BHP Billiton Iron Ore care este unul dintre cei mai mari furnizori de minereuri de fier la nivel global, detine o flotă de macarale mobile Grove care include: automacarale tot-teren, macarale mobile pentru teren accidentat si macarale montate pe sasiu de camion. Localizată în regiunea Pilbara, compania detine un sistem integrat de sapte mine, peste 1.000 km de cale ferată si două centre portuare pentru suportul activitătii sale.
Gama de macarale mobile si automacarale Grove dispune de echipamente de ridicat  cu sarcini cuprinse între 35 si 450 tone si cu lungimi de brat (cu tot cu prelungitor) de la 44 la 130 m.

Grupul Manitowoc detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tări din America si Europa. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume iar gama sa de macarale acoperă: macarale turn si autoridicătoare, macarale cu brat telescopic, automacarale, macarale mobile de santier.

Distribuitor autorizat al marcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România - MARCOM RMC'94, Otopeni.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI