Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Platforme aeriene

MPR 15/MPR 18 - sigurantă la înăltime

18.06.2010
Dan Vasile;Cornelia Rotaru
MPR 15/MPR 18 - sigurantă  la înăltime
MPR reprezintă o nouă evolutie a conceptului de platformă aeriană dezvoltat de către constructorul italian Merlo. Modelele acestei game corespund normelor de sigurantă EN280 pentru platformele de lucru la înăltime si îmbină avantajele unei platforme aeriene autopropulsate cu mobilitatea pe teren accidentat a unui telehandler si stabilitatea platformelor montate pe camion. Cabina operatorului este perfect securizată si o platformă de lucru cu 2 locuri este montată pe un brat telescopic articulat.
Nucleul sistemului MPR îl constituie noul sasiu autopropulsat, echipat cu cabină, brat telescopic si nacelă si suspensii hidropneumatice. Noile platforme MPR  se deplasează cu viteze mai mari decât platformele conventionale autopropulsate si oferă performante chiar si pe terenuri accidentate, acolo unde randamentul platformelor montate pe camion este limitat.

Suspensiile hidropneumatice sunt deja utilizate de multi ani de către Merlo si si-au dovedit functionalitatea, asigurând un control excelent al masinii si confort în timpul condusului, chiar si la viteza maximă. Pe santier oferă maximă stabilitate si sigurantă, ajustând înclinarea utilajului pe părtile laterale cu până la 9° (16%) si înclinarea longitudinală cu până la 5° (9%).

Cu dimensiuni de 4.000 mm x 2.000 mm platforma hidraulică are o rază de rotatie în jurul axului vertical de 180°. Echiparea standard include o bornă de 220 V. Operatorul poate controla orice miscare cu ajutorul comenzilor variabile din nacelă, printre care viteza de deplasare a masinii (cu ajutorul unui limitator de viteză automat) si controlul transmisiei. Pe santier masina poate fi condusă direct din nacelă.

Panoramic P50.18 HM
Telul urmărit întotdeauna de către inginerii de la Merlo, acela de a proiecta utilaje sigure si confortabile, a fost atins încă odată prin noul  model din gama Panoramic, P50.18 HM. Însă cu acest nou model s-a reusit îndeplinirea unui alt obiectiv, si anume acela de a furniza performante de top. Cu o sarcină maximă de 5 tone si o înăltime de18 m, P50.18 HM asigură productivitate  maximă în orice tip de aplicatii.  Din exterior privirea este captată de dimensiunile impresionante ale utilajului si de cabina spatioasă, care asigură un mediu de lucru foarte confortabil pentru operator. Comenzile sunt aranjate în asa fel încât să se afle la îndemâna operatorului. Utilajul este foarte usor de manevrat si monitorizat, sistemul Merlin, care controlează electronic parametrii de operare ai masinii, fiind de un real ajutor în acest caz. Atât scaunul soferului cât si volanul pot fi ajustate pe înăltime, iar sistemul de aer conditionat mentine un nivel de temperatură optim în interiorul cabinei. P50.18 HM este echipat cu un motor diesel cu sase cilindri, cu răcire cu lichid si turbocharger NEF Tier 3, care combinat cu transmisia hidrostatică traditională Merlo oferă  o putere de 145 CP si viteza maximă de deplasare de 40 km/h.

Performante si sigurantă deplină chiar si în cele mai dificile situatii
* Viteza de deplasare pe drumurile publice si off-road de 40 km/h
* Operatiunile sunt efectuate de pe platformă deasupra suprafetei de lucru
* Controlul functiilor utilajului este proportional
* Corectia la orizontală automată
* Transmisie hidrostatică controlată electronic
* Nu necesită stabilizatori cu toate că înăltimea maximă de ridicare este de 30 de metri
* Înăltimea maximă de lucru este de 15,6, respectiv 18 m
* Sarcina maximă -1.000 kg- 6 persoane
* Motor turbo Diesel Deutz cu 3 sau 4 cilindri si o putere de 102 CP
* Sistem hidraulic cu Load Sensing
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI