Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje miniere

Caterpillar: investitii de 700 milioane de dolari

15.07.2010
Marcella Drăgan; Eugen Constantin
 Caterpillar: investitii de 700 milioane de dolari
Producătorul american Caterpillar anuntă o nouă serie de investitii care, pe durata următorilor patru ani, vor consolida pozitia de top în rândul fabricantilor de utilaje pentru industria minieră.
Compania va produce o serie completă  de excavatoare miniere ce vor acoperi gamele de la  125 până la 800 tone. La începutul anului 2011, Caterpillar va demara productia prototipului din clasa de 125 tone. Primele modele comerciale ale excavatoarelor produse la Aurora sunt asteptate pe piată la sfârsitul anului următor. Modele mai mari, în variantă comercială, urmează a fi lansate începând cu anul 2013 si continuând în 2014. Astfel clientii Caterpillar vor avea în final o serie de excavatoare care să se ridice la înăltimea camioanelor de santier Caterpillar, începând cu modelul 777F de 100 de tone până la 797F de 400 tone.
Fabrica din Aurora produce si cel mai mare încărcător pe pneuri, care constituie de asemenea o metodă alternativă pentru încărcarea camioanelor off-rod.
"Discutând cu partenerii nostri din industria mineritului pentru  găsirea unei solutii, am remarcat că au nevoie de o gamă completă de excavatoare care să se potrivească perfect camioanelor care operează în mine" declara Chris Curfman, presedintele Caterpillar Global Mining.

Camioane off - road cu capacitate mai mare
Nici camioanele off-road nu au fost uitate de către constructorul american. În strategia pentru următorii ani a Caterpillar este prevăzută de asemenea si cresterea capacitătii nominale a camioanelor sale off-road produse la fabrica Decatur Ill, Illinois, SUA. Astfel noile modele vor putea transporta cu 30% mai mult material si vor fi lansate pe piată la începutul anului 2011. 

La uzina din Decatur, Caterpillar produce de mai bine de 50 de ani camioane off-road, cu capacităti cuprinse între 35 tone (pentru 769, primul model construit si până la cel mai mare model produs în prezent) si 400 tone.
În plus, producătorul american intentionează să crească si capacitătile nominale ale modelelor de 60 si 100 de tone, la uzina de lângă Chennai, India, până la începutul anului 2012.

 "Cresterea capacitătii de productie în India si Decatur va pozitiona mai bine compania pentru a fi mai aproape de clientii care au nevoie de echipamente miniere, indiferent unde se află în lume, punând accentul pe pietele în plină dezvoltare unde cererea este foarte mare, ca de exemplu Asia si Rusia", a completat Curfman.
Pentru punerea în operă a celor două programe, cel de fabricare a excavatoarelor miniere si cel de crestere a capacitătii camioanelor off-road, Caterpillar va investi până în 2014 aproximativ 700 de milioane de dolari.
În plus se vor efectua modificări si la gama de camioane cu actionare electrică. În prezent modelul prototip 795F AC, de 345 de tone se află în ultima fază a evaluării, operând pe santier.  Pentru aceste camioane productia de serie va începe la sfârsitul acestui an.
Interesul arătat de către clientii din întreaga lume pentru noul model CAT® 795F AC a fost puternic si pentru a răspunde numărului mare de cereri, compania a crescut planul de productie cu peste 40 de procente.

La începutul anului 2012, va fi demarată si constructia unui prototip pentru modelul 793F AC cu o sarcină utilă de 240 tone.

"De generatii întregi, clientii se bazează pe utilajele Caterpillar, alături de sprijinul oferit pe întreg mapamondul de către reteaua noastră de dealeri  pentru a obtine costuri de operare cât mai reduse de-a lungul ciclului de viată al unui utilaj", explica Doug Oberhelman, Chief Executive Officer-Elect. "Dat fiind mediul foarte competitiv, clientii nostri contează pe fiabilitatea utilajelor Caterpillar si pe calitatea serviciilor oferite. Investitia de 700 de milioane de dolari planificată în următorii ani demonstrează implicarea si angajamentul Caterpillar fată de clientii din industria minieră din întreaga lume."
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI