Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ircat si Putzmeister

Cea mai mare gamă de masini de mortar

15.07.2010
Ciprian Rotaru; Gheorghe Apostol
 Cea mai mare gamă de masini de mortar

De peste 50 de ani produsele Putzmeister sunt recunoscute în întreaga lume datorită performantelor deosebite, calitătii, experientei si competentei în domeniul utilajelor si echipamentelor pentru producerea, transportul si obtinerea betonului si a mortarului.
Bazele companiei au fost puse în anul 1958 de către Karl Schlecht în garajul tatălui său, unde fabrica si asambla masini de tencuit, în prezent Putzmeister devenind unul dintre cei mai mari furnizori de pompe de beton, pompe pentru mortar, transportoare de beton precum si pompe si sisteme siloz industriale de densitate mare. Prin dezvoltarea unei noi tehnologii la pompele de mortar, în anul 1958, construirea primei pompe cu amestecare continuă pentru tencuială în anul 1965 si inventarea transportului mortarului si betonului cu ajutorul aerului comprimat în acelasi an, Karl Schlecht a revolutionat industria constructiilor atât în lucrările de exterior cât si în cele de interior. Aceste inovatii tehnice au determinat reducerea masivă a efortului fizic depus de muncitori pe santiere, rationalizând în acelasi timp utilizarea materialelor si cresterea calitătii si a productivitătii.
Societatea Ircat CO a devenit de curând distribuitorul exclusiv în România al gamei de masini de mortar Putzmeister, care cuprinde masini de tencuit, masini pulverizatoare de mortar, transportoare de sape si nisip, pompe mixer pentru "mortare premixate uscate", sisteme de transport pneumatic pentru "mortare premixate umede", pompe de torcretare umedă, gama de echipamente de curătare de înaltă presiune.

P718 - tehnologie inovatoare pentru cele mai înguste spatii
Modelul P718 produs de divizia Putzmeister Mortelmaschinen GmbH este una dintre cele mai puternice pompe din categoria sa, datorită performantelor, versatilitătii si design-ului compact, perfect adaptat necesitătilor utilizatorului.
Desi este echipat cu un motor diesel puternic, echipamentul prezintă dimensiuni compacte si o greutate redusă. Cu o productivitate de 18 mc/h si până la 70 bari presiune livrată, acesta este cel mai puternic echipament din clasa sa si poate pompa cu usurintă beton cu agregate cu dimensiuni mari de până la 32 mm. Spre deosebire de modelele mai mari, P718 prezintă un sasiu în formă de "T", care face ca transportul utilajului de la un santier la altul să se realizeze fără probleme, iar echipamentul să fie manevrat cu foarte mare usurintă chiar si în cele mai înguste spatii. Mai mult, modelul P718 poate fi mutat si cu o macara datorită inelului de suspendare care face parte din dotarea standard, ceea ce oferă posibilitatea utilizării pompei si în cazurile în care spatiul este limitat, dar este necesară o productivitate mare.
Calitatea deosebită si design-ul bine gândit fac din P718 alegerea ideală pentru o utilizare îndelungată chiar si în conditii grele de lucru. În selectarea pieselor de schimb si a componentelor, numele Putzmeister reprezintă garantia că au fost folosite numai piese robuste cu o durată de viată lungă. De exemplu cilindrii din pompa piston au fost placati cu crom, iar plăcile de uzură au fost confectionate din  otel pretratat. Acesta reduce uzura prematură, scade costurile de operare si măreste intervalele de revizie si întretinere crescând astfel disponibilitatea masinii.

Design-ul modern al modelului P718, capota realizată din plastic special pentru echipamente de constructii prezintă numeroase avantaje printre care si reducerea greutătii totale a utilajului. Capota si structura caorseriei duc la o întretinere si curătire usoară a echipamentului. Modelul P718 a fost proiectat pentru a asigura usurintă în utilizare si întretinere. De exemplu, capota este foarte usor de ridicat prin apăsarea unui buton, iar silozul cu o capacitate de 360 litri poate fi rabată fără efort. Mai mult, silozul este proiectat cu o înăltime de pompare perfectă. În cazul în care rămâne o cantitate de material în siloz aceasta poate fi descărcată cu foarte mare usurintă folosind clapa de curătare de la bază. Vibratorul montat pe grilajul cu sită (ca dotare standard), asigură un flux constant de material. Motorul, pompa de bază, sistemul hidraulic, pistonul de livrare si malaxorul sunt de usor de întretinut si usor accesibile.
Motorul diesel fiabil, cu trei cilindri răcit cu ulei se poate lăuda cu o putere de 34,5 kW, nivel de zgomot redus si un consum eficient al combustibilului toate acestea ducând la un raport pret/întretinere/productivitate foarte bun.

MP 25- pentru "mortare premixate uscate"
Pompele mixer sunt echipamente indispensabile pentru orice santier profesionist de constructii si cu o evolutie de-a lungul anilor au devenit utilaje multifunctionale.
 Pompa mixer MP25 de la Putzmeister mixează, pompează, transportă si pulverizează aproape orice tip de mortar uscat fiind un etalon în gama sa.
Cei peste 40 de experientă ai producătorului german în acest domeniu si-au spus cuvântul, MP25 fiind concepută ca o masină multifunctională care le permite operatorilor să finalizeze proiectele într-un timp foarte scurt, cu costuri reduse si calitate de înaltă clasă.
Utilajul poate fi folosit si în aplicatii mai putin conventionale, cum ar fi renovarea stratului superior de asfalt. Sarcina atribuită modelului MP25 în această aplicatie a fost aceea de a acoperi suprafata existentă cu un strat unitar de mortar. Mortarul lichid combină duritatea cimentului cu flexibilitatea liantilor de bitum. Utilizarea pompei mixer MP25 a reprezentat solutia ideală, datorită perioadei scurte de timp în care trebuia realizată lucrarea, dar si pentru că mortarul se întăreste foarte repede si poate suporta sarcini mari după numai 12-18 ore de la asternere. Acest model de la Putzmeister oferă numeroase beneficii: pompa se poate demonta si monta în componente separate, astfel că este foarte usor de transportat pe santier si între santiere,  gata de lucru după numai un număr mic de operatii de asamblare.
MP25 este una dintre cele mai versatile pompe de mixare de pe piată, asigurând maximă eficientă într-o gamă variată de aplicatii.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI