Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Solutii mobile pentru reciclare

Recomandarea Powerscreen Corporation

16.07.2010
Marcella Drăgan
 Recomandarea Powerscreen Corporation
Cresterea preturilor la materia primă si criza financiară mondială care a atins puternic sectorul constructiilor au dus la acordarea unei atentii mai mari materialelor reciclabile. Astfel, materialele ce rezultă în momentul demolării devin extrem de valoroase, mai ales în urma unei reciclări de calitate, putând fi refolosite si reducându-se astfel semnificativ cantitatea de materiale noi necesare. În acest fel este rezolvată si problema deseurilor de pe santiere.
Cea mai bună solutie este considerată de către specialisti realizarea operatiunilor de concasare si reciclare a a materialelor direct pe santier.  Bineînteles, si aici apar câteva probleme, precum asigurarea mobilitătii utilajelor în interiorul santierului sau numărul de deserventi ai acestora. Din acest motiv, constructorii preferă firmele cu traditie în acest domeniu, care asigură o calitate a sortării deosebită si o rezistentă a utilajelor remarcabilă dacă tinem cont de conditiile dure de exploatare.
Powerscreen Corporation este unul din importatorii români cu traditie în acest domeniu, putând oferi solutii complete pentru sortare si concasare în oras si reciclarea deseurilor din constructii si demolări. Prin parteneriatele sale cu Powerscreen, CityEquip, Hyundai si Daemo poate oferi solutia completă pentru depozitarea deseurilor rezultate de la santierele de constructii sau demolări, reducând cheltuielile cu transportul.
Pentru concasarea acestor tipuri de deseuri, compania pune la dispozitie două modele de statii de concasare mobile Powerscreen actionate de motoare termice, unul cu fălci Metrotrak 900x600 si altul cu impact XH250, 6 modele de statii de concasare semi-mobile CityEquip actionate dual power, diesel - electric, toate având în configuratie concasoare cu fălci.
Pentru sortarea deseurilor oferta cuprinde cinci modele de statii de sortare mobile Powerscreen actionate de motoare termice si trei modele de statii semi-mobile CityEquip actionate electric care pot fi alimentate direct de la aceleasi concasoare CityEquip.
În situatia în care deseurile sunt contaminate cu reziduuri din plastic, lemn, carton sau alte materiale, solutia oferită de companie este folosirea unei statii de sortare pe aer CityEquip, AirMaster (semi mobilă) sau AirCrawler (mobilă), pentru eliminarea acestor reziduuri si obtinerea unui material, beton, cărămidă, etc curat si valorificabil.

Echipamente mobile
Gama cea mai cunoscută de concasoare se bazează pe concasorul cu fălci cu o singură articulatie, precum modelele CitySkid si CityTrak cu deschiderea gurii de alimentare de 700x500 mm. Pentru capacităti mai mari sau pentru produse speciale, clientii au posibilitatea de a alege dintre modelele cu deschiderea de 920x250 mm sau 900x600 mm, cu sistem de deplasare pe senile. Datorită design-ului compact echipamentul mobil CityTrak 7T6 poate fi transportat pe un trailer drept, fără a mai fi nevoie de alte aprobări.
Și modelele CitySkid 7V3 si 7V4 oferă o mobilitate crescută containerelor prin utilizarea sistemelor de încărcare/descărcare cu hook-lift pentru transport. Oricare dintre aceste unităti permit montarea sigură si simplă, deoarece sasiul robust rămâne fixat în pozitia de lucru sau de transport. Acest lucru este datorat faptului că CityEquip elimină hidraulica complicată din echipamentele sale. Probleme cu valvele, pompele si tevile dispar iar întretinerea devine mult mai usoară. Mai mult, descărcarea dificilă a fierului nu mai creează probleme, deoarece falca mobilă si banda de descărcare se miscă în aceeasi directie. De asemenea, designul permite un acces usor în orice locatie urbană.

Transformarea deseurilor în profit
Separarea materialelor care contaminează produsele reutilizabile poate fi costisitoare dacă se alege o variantă manuală.  Din acest motiv, au fost puse în practică mai multe tehnologii de separare automată, cele mai bune dintre ele asigurând o separare curată, care să permită reutilizarea imediată a materialelor reciclate. De asemenea, trebuie tinut cont si de componenta de pret, iar cea mai eficientă metodă până în prezent s-a dovedit a fi cea care utilizează suflarea de aer sub presiune. Cel mai eficient concept mobil presupune un sistem format dintr-un container mobil AirMaster, un container mobil pe senile AirCrawler si AirBasic produse de CityEquip.  Impactul asupra  mediului este redus, deoarece procesul este realizat într-un circuit închis si cu emisii la nivel minim. Succesul sistemului este bazat pe mai bine de 25 de ani de experientă în tehnologia separării materialelor prin folosirea aerului ca element de lucru. Configurarea foarte exactă a acestei tehnologii permite efectuarea de reglaje foarte fine, ceea ce facilitează separarea materialelor pe componente curate, care pot fi comercializate. Această tehnologie poate fi aplicată nu doar la demolări, ci si la sortarea deseurilor reciclabile.
Seria performantă CitySort oferă solutii de containere mobile pentru eliminarea metalelor feroase si neferoase. Seria Fe foloseste magneti speciali pentru a elimina metalele ferose, iar seria Ne include separatorul prin curenti Foucault pentru a respinge metalele neferoase si eliminarea feroaselor reziduale prin tambure magnetice.
Deoarece flixibilitatea este una dintre caracteristicile cerute astăzi, Cityequip oferă conceptul "ANA"-drive pentru toate utilajele sale. "ANA" reprezintă un sistem care oferă simplitate în montare, dar si posibilitatea de a alege între folosirea operării cu motorină sau în întregime electric, în functie de disponibilitatea combustibilului pe santier.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI