Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Editorial

Răcnetul Carpatilor

15.07.2010
Ing. Dan Pavel
Răcnetul Carpatilor
Dragi cititori, vă recomand să-l cititi sau recititi cu atentie pe Caragiale, acest Nostradamus al nostru. Personajele politice au nume actuale, fiecare nume propriu are o adâncă semnificatie, pe care nu o poti întelege decât după 20 de ani de capitalism autentic românesc sau de democratie a luminitei de la capătul tunelului, dacă preferati.
Deci, propun o nouă gazetă: Răcnetul Carpatilor. Noi, cei de după Carpati avem de ce răcni, nu-i asa?
Dar propunerea mea nu se poate materializa, si am două motive temeinic românesti: UNU - nu avem ziaristi independenti adevărati si DOI - dacă este prea bună, o să o cumpere careva pentru platformă politică.
Și atunci noi la cine să Răcnim că nu avem autostrăzi? Poate trecem la transport combinat, că apă avem destulă... si dacă tot vorbim de ape revărsate si de ziaristi răcnitori (era să zic pocnitori), nu înteleg de ce reporterii de teren si demagogii care devin atotstiutori când văd un microfon nu povestesc si motivul suferintelor atâtor zeci de mii de români: nu avem diguri, nu avem planuri nationale de amenajare teritorială si chiar si ce a mai rămas din vremurile cărora ne place să le spunem "de tristă amintire" a fost privatizat, fără cap si fără coadă. Dacă s-ar dori cu adevărat să se facă ceva pentru toti oamenii care în fiecare an se luptă cu apele, si de acum încolo o să fie din ce în ce mai multi, ar trebui să se treacă la un amplu program de amenajare a teritoriului tării împotriva dezastrelor naturale. Oricât de scump ar fi, în câtiva ani s-ar amortiza numai prin evitarea pierderilor suferite de către populatie si stat. Se estimează că 1,5 procente din PIB au fost înghitite de ape în acest an. O bună idee de afaceri, nu? Toată lumea ar avea de câstigat.

Eu îmi propun să vizitez în fiecare lună un director de la Compania Natională de Administrare a  Drumurilor Nationale, să vedem ce bani mai au si mai ales ce proiecte vor să demareze/închidă în acest an si în anul 2011.  Apoi, voi trece, în premieră, si pe la Ministerul Dezvoltării Regionale, poate cineva vrea să vorbească despre drumurile judetene, locale, samd.

Apropo de interviurile pe care doresc să le realizez la cele două ministere care se ocupă de drumuri: dacă aveti ceva întrebări, vă rog să-mi scrieti pe emailul meu dan.pavel@masinisiutilaje.ro. O să le introduc printre cele pe care doresc să le pun eu, depinde cine va dori să si răspundă la toate problemele pe care le voi ridica.
O altă directie în care doresc să mă implic ca ziarist de specialitate este cea a fondurilor europene. Sunt destul de multe întrebări care nu au încă răspuns, dar care cu putină implicare din partea institutiilor statului, a băncilor si a reprezentantilor acestor agentii care gestionează fondurile cred că pot fi solutionate, pentru ca firmele din domeniul constructiilor să poată cu adevărat să acceseze banii pentru a achizitiona utilaje de constructii noi.

Dar să ne întoarcem  iar la nenea Iancu: "Căldură mare, mon cher!".
Anul acesta parcă si prognozele meteo au luat-o razna: fiecare post TV cu propriile păreri. La Bucuresti este ceartă mare: mâine vor fi 20 grade si va ploua sau 30 si va fi soare? Cred că si aici a venit criza si i-au pus pe cei de la Horoscop să prezinte Vremea. Vremurile sunt cel mai greu de prognozat, dar în mod cert se lasă cu ploaie... de impozite si taxe.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI