Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri

Autoconstruct: "Prima optiune pentru clienti"

11.08.2010
Dan Pavel; Mădălina Dragomir
Autoconstruct:
Autoconstruct reprezintă unul din liderii de necontestat ai pietei vehiculelor specializate din România. Cu o vechime pe piată de sapte ani, societatea cu sediul central în apropierea orasului Bucuresti a dovedit că flexibilitatea fată de cerintele clientului reprezintă un atu important. Ideile noi, investitiile majore, precum spatiile largi de productie si service dezvoltate în zona Câmpulung Muscel au fost totdeauna bine primite de piată. Ajunsă la o semnificativă cifră de afaceri de 25 mil. EUR la nivelul anului 2008, Autoconstruct a găsit solutii si pentru anii de criză economică.
Astfel solutiile, noile parteneriate, ofertele specializate, dezvoltate în ultimii doi ani au fost adunate într-un mod unitar într-un singur concept: "Afaceri pe roti" si un nou site: www.autoconstruct.ro.
 
Domnul Rusu Viorel, directorul general al firmei Autoconstruct a dorit să participe la lansarea noului site, spunând despre conceptul "Afaceri pe roti": "Sper să facem ceva frumos în continuare în România, având în vedere că fiecare partener extern cu care am lucrat în ultimii sase ani s-a ridicat împreună cu noi. Suntem convinsi si în acelasi timp hotărâti să arătăm ce putem realiza în continuare pentru firmele din România, chiar si acum, când contextul economic este atât de dificil. "

Concentrarea asupra cerintelor si necesitătii clientului reprezintă prioritatea absolută pentru reprezentantii firmei. Nicu Gîdei, directorul executiv al societătii Autoconstruct spunea în acest sens: "este mai important nu să ne fixăm pe o marcă anume, ci să ne concentrăm asupra clientului. El este motorul afacerii noastre. Noi ne-am dat seama că trebuie să schimbăm ceva în structura afacerii, să punem accent pe ceva ce piata acceptă în prezent, pe dorintele clientilor nostri si mai ales pe posibilitătile de finantare, asa cum sunt ele la ora actuală".

Orientarea spre noi game de produse nu a fost lăsată pe un plan secundar, reprezentând o traditie a firmei. Astfel, Autoconstruct lansează în România marca DAUTEL un binecunoscut producător german de suprastructuri basculabile apreciat pentru calitatea deosebită a produselor sale. Alti parteneri noi ar fi CTS Servis (cel mai mare producător din Cehia de auto-încărcătoare cu cârlig pentru containere) sau Bodex (unul din producătorii apreciati pentru calitate în Polonia la categoria semiremorci pentru transportul cerealelor).

De asemenea, continuă sa fie reprezentantul societătii FAYMONVILLE, unul din marii producători europeni de trailere, cu o experientă de peste 40 de ani în domeniu.
În prezent, oferta se adresează si transportului din alte domenii specializate precum transportul în cisterne, pentru utilităti din cele mai diverse precum lichidele alimentare, cele pentru carburanti sau pentru bitum. Nici silozurile mobile pentru materiale pulverulente sau suprastructurile agricole nu au fost uitate.

Masinile destinate activitătilor de servicii publice au o pondere importantă în oferta Autoconstruct, precum autocompactoarele pentru deseuri, platformele de ridicat autoturisme parcate ilegal, vidanjele, măturătorile stradale sau stropitorile si cisternele de apă.

Semiremorcile frigorifice pentru transport de marfă si macaralele sau platformele cu brat reprezintă unele dintre cele mai noi produse intrate în portofoliul firmei.
Suportul acordat partenerilor a fost realizat si prin aducerea pe piata din România a altor accesorii destinate vehiculelor specializate, precum sistemele de curătare a rotilor vehiculelor pe santiere sau sistemele de cântărire a mărfii si a sarcinii pe axă mobilă si fixă.  

Nicu Gîdei: "vehiculele rulate în trecut nu erau pe primul loc în optiunile clientilor nostri, dar acum nu le mai putem neglija. În prezent reprezintă o optiune pentru unii dintre clientii nostri, iar noi oferim toată gama de vehicule cerută de piata din România, având capacitatea de a aduce cumpărătorilor întreg suportul necesar, pornind de la activitatea de service si până la piese de schimb de calitate.
Vom acorda, ca si până acum, o importantă deosebită activitătii de service. Astăzi sărbătorim si cinci ani de service Autoconstruct în această locatie si în continuare, vom oferi servicii de calitate, acestea devenind si mai importante odată cu optiunea unora dintre clienti de a cumpăra produse uzate.

Și service-ul de la Câmpulung Muscel reprezintă un suport puternic pentru afacerea noastră. Acesta acoperă 3 ha, din care 3.000 mp construiti, o investitie importantă, permitând o activitate completă de montaj si service. În continuare, si aici vom extinde gama de vehicule ce pot fi montate. Vrem să facem un pol de service pentru întreaga regiune, nu numai pentru vehicule grele, ci si pentru orice vehicul pe patru roti".
 
Pentru cititorii revistei Masini si Utilaje, am cerut mai multe detalii domnului Viorel Rusu în ceea ce priveste activitatea de montare în tară, sustinută în cadrul service-ului din zona Câmpulung Muscel: "avem o traditie bogată aici în ceea ce priveste montajul structurilor speciale.

Dacă în mod normal am montat structuri basculante, în prezent existând încă stocuri mari la producătorii de camioane, activitatea de montaj a acestora a scăzut mult.
În schimb, realizăm montajul unor autospeciale precum vidanje sau autogunoiere. De asemenea, aici realizăm si pluguri si sărărite pentru activitatea de iarnă. Am realizat investitii mari în această locatie si continuăm să investim chiar si în conditiile economice actuale.
Astfel, în prezent aici modificăm o hală si construim una nouă, cu scopul de a deschide o line ITP specială pentru camioane, prima de acest gen din zonă."

www.afaceriperoti.ro
Activitatea de căutare pe Internet a devenit cea mai rapidă metodă de prospectare a pietei de către o firmă care doreste să dezvolte o activitatea nouă sau să diversifice afacerile deja existente. Site-urile de prezentare si ofertare bine făcute atrag clienti noi mai mult ca oricând. Acestea trebuie să contină exact informatia de care vizitatorii lor au nevoie, dar fără să fie prea încărcat si greu de accesat, viteza de navigare fiind esentială.

Flexibilitatea echipei de vânzări Autoconstruct a fost încă o dată evidentiată prin lansarea noului site, sub logo-ul "afaceri pe roti". Conceptul, modul de functionare si mai ales beneficiile aduse clientilor au fost prezentate de către directorul de vânzări al firmei, Adrian Enache:

"În primul rând, noul site aduce conceptul de <<afaceri pe roti>>, sustinut si de lărgirea gamei de produse. Am completat gama cu produse noi, pentru a acoperi toate segmentele pietei de transport: scopul nostru este acela de a reprezenta prima optiune pentru clienti atunci când există o anumită cerintă din partea acestora, noi fiind recomandati ca profesionisti în domeniul vehiculelor specializate. Sloganul afacerii arată esenta orientării noastre, strategia pe care o abordăm: pentru  orice afacere potentială pe roti, trebuie să avem o solutie. Avem această capacitate si datorită gamei extinse de structuri si vehicule de orice tip si pentru orice buzunar care le putem oferta în orice moment.

Navigarea pe site este facilă, odată aleasă o anumită gamă, din trei click-uri clientul ajunge la oferta dorită, pentru fiecare produs în parte dorindu-se să existe o ofertă pentru masina nouă si una pentru un vehicul similar rulat.

Acest proiect afaceri pe roti reprezintă o noutate si sperăm că feedback-ul din partea clientilor să fie pe măsură. Tinta noastră este ca atunci când există o cerintă din partea clientului pe vehicule specializate, noi să fim primii cu care discută. De multe ori suprastructura este mai importantă decât sasiul portant, fiind extrem de complexă si specializată, produsă de fapt pe baza unor cerinte speciale ale clientului".
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI