Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco

Eficienta energetică superioară a suflantelor cu surub

11.08.2010
Dan Vasile
Eficienta energetică superioară a suflantelor cu surub
Lansarea suflantelor de aer care folosesc compresie internă în locul compresiei externe stabileste un nou standard de eficientă energetică pe piata aerului comprimat de joasă presiune.
Aceasta este principala concluzie a unui studiu tehnic publicat de divizia Oil-free Air a Atlas Copco, care explică diferentele dintre tehnologia cu surub si tehnologia traditională "Roots" cu lobi. Tehnologia cu surub, în medie cu 30 de procente mai eficientă, este utilizată la întreaga gamă de suflante ZS a Atlas Copco, recent lansată, si îmbunătăteste eficienta energetică în aplicatii de joasă presiune si industrii cum ar fi tratarea apelor reziduale si transportul pneumatic.

"În ultimii 50 de ani piata de suflante pentru debite reduse nu a cunoscut nici o îmbunătătire tehnică majoră", declară Chris Lybaert, Presedintele diviziei Oil-free Air a Atlas Copco. "Singurul progres considerabil  pe care l-am văzut la suflantele "Roots" cu lobi, a fost reducerea nivelului de pulsatii. Rămâneau de făcut încă pasi importanti în privinta eficientei energetice. Atlas Copco a reusit acest lucru prin dezvoltarea unei suflante elicoidale. Astfel am introdus  un avantaj tehnologic în acest domeniu."
Gama de suflante cu surub ZS utilizează conceptul de compresie internă, în timp ce suflantele traditionale "Roots" cu lobi se bazează pe compresie externă pentru a obtine presiune în sistem. Studiul detaliat demonstrează că, din punct de vedere termodinamic, compresia internă este mai eficientă decât compresia externă pentru presiuni ce depăsesc 0,4 bari / 5,8 psi.

Testele, asistate si certificate de institutia independentă TÜV - Technische Überwachungs-Verein (Asociatia Germană pentru Monitorizare Tehnică ) au demonstrat că suflanta ZS este cu 23,8% mai eficientă energetic decât o suflantă cu trei lobi la 0,5 bari/7 psi, si cu 39,7% mai eficientă la 0,9 bari/13 psi.

www.efficiencyblowers.com

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI