Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Platforme aeriene

Romlift Serv la Sun Plaza

11.08.2010
Cornelia Rotaru
Romlift Serv  la Sun Plaza
Începutul anului 2010 a adus cu sine si deschiderea unuia dintre cele mai importante centre comerciale din Bucuresti, Sun Plaza, amplasat în cartierul Berceni. Punerea în operă a unui proiect de asemenea mărime a necesitat un volum enorm de muncă, organizare, oameni competenti si nu în ultimul rând utilaje fiabile. Astfel de proiecte, unice fiecare datorită arhitecturii, presupun spatii interioare cu înăltimi mari. Aceste spatii ridică probleme tehnice de la faza de constructie până la cea de finisare.
Înăltimea impresionantă a deschiderii centrale, suprafata mare calculată în plan orizontal ce trebuie acoperită de către utilajele necesare transportării si ridicării personalului de lucru, numeroasele spatii colaterale domului central, legate între ele prin căi de acces de dimensiuni si înăltimi diferite, toate presupun utilizarea unor platforme performante, capabile să facă fată unor sarcini complexe.

Societatea Romlift Serv, din Odorheiu Secuiesc, importator al mărcilor Genie, Alimak Hek, MC-UP, Teupen, Dieci, Skyclimber sau Fixator a fost unul dintre partenerii la care antreprenorii au apelat pentru a închiria utilajele de acces la înăltime necesare ridicării constructiei si realizării finisărilor interioare. Cu o vechime de opt ani pe piata din România, firma s-a afirmat ca unii dintre jucătorii principali pe piata de închirieri platforme aeriene si masini de ridicat în general. Dotarea parcului de închiriere, dar si parcul auto propriu permit transportul rapid al utilajelor din dotare în oricare parte a tării.

"În timpul lucrărilor de constructie complexului Sun Plaza, Romlift Serv a avut un număr de 40 de utilaje date în chirie, între care platforme aeriene tip foarfece electrică si diesel, nacele cu brat articulat, dar si un telehandler Dieci", ne-a declarat în exclusivitate domnul Istvan Gal, director al Romlift Serv.

După finalizarea constructiei, dezvoltatorul proiectului, societatea EMCT, impresionată de performantele utilajelor închiriate, chiar a achizitionat de la compania din Odorheiu Secuiesc un utilaj de acces la înăltime Teupen Leo 25T, montat pe senile din cauciuc, perfect pentru lucrările de întretinere si mentenantă.

"Din partea beneficiarului în primă fază s-a solicitat o nacelă cu o înăltime de lucru  până la 15 m pentru utilizarea în interiorul centrului comercial. După discutiile avute si luând în considerare toate elementele si lucrările de întretinere posibile s-a ajuns la concluzia  că este necesar  un utilaj care are capacitate de ridicare de 2 persoane la minim 24 m si care se poate utiliza pe suprafete finisate". Modelul Leo 25T, produs de firma germană Teupen a corespuns perfect tuturor acestor cerinte si în plus are o greutate proprie redusă si poate avea acces în locuri foarte înguste.

De altfel Teupen este un producător recunoscut în întreaga lume pentru produsele sale concepute special pentru a fi utilizate în centrele comerciale si clădirile cu constructie specială, având capacitatea de a accesa suprafete de lucru situate la înăltime în cupole sau de a accesa în plan vertical sau orizontal balustradele. Aceste utilaje sunt ideale pentru spatiile interioare, întrucât sunt montate pe senile de cauciuc, element care oferă o mobilitate de exceptie, protejează suprafetele, pot urca o pantă înclinată până la 35%. Un alt punct forte al utilajelor Teupen este  gabaritul redus, ce permite accesul în lifturi, ceea ce face ca mutarea utilajului între nivele să se facă fără efort. 
Trebuie spus că parcul de utilaje destinate închirierii de care firma Romlift dispune cuprinde un utilaj similar si anume o platformă articulată model Teupen GT 18, cu o înăltime de ridicare de 18 m.

"Dotarea parcului nostru destinat închirierilor cu un astfel de utilaj a fost necesară, datorită numeroaselor solicitări pe care le-am primit de la companii care operează în  constructii si mai ales de la cei care au lucrări de executat în centre comerciale, supermarketuri sau la clădiri  cu forme neobisnuite. Utilajele Teupen pot fi utilizate si outdoor în conditii extreme, datorită constructiei. Acestea pot de asemenea accesa terenuri acoperite de noroi sau apă, terenuri înclinate sau accidentate. Într-un cuvânt este un utilaj multifunctional", spune domnul Istvan Gal.

Istoric Romlift Serv
Societatea Romlift-Serv SRL a luat fiintă în luna decembrie 2002, având capital străin (ungar si austriac), ca persoană juridică română. Obiectul principal de activitate este comercializarea si închirierea utilajelor de ridicat si manipulat pentru constructii, precum si utilaje destinate agriculturii. Sediul central al firmei este localizat în orasul Odorheiu Secuiesc, aproape de centrul tării, de aici service-urile mobile si personalul specializat putând ajunge în maximum 24 de ore în orice zonă a României. Având un parc de utilaje la Ploiesti în noul parc logistic si la Iasi, respectiv în Debrecen în apropierea granitei, deservirea clientilor  se realizează prompt si flexibil.

Romlift-Serv detine un parc de aproximativ 250 de utilaje, destinate închirierii: platforme, nacele, telehandlere cu brat fix si rotativ si macarale turn. Dintre acestea, jumătate sunt actionate cu motoare electrice, fiind ideale pentru activităti de finisaj si întretinere în interiorul marilor magazine comerciale, depozite, spatii de prezentare, samd. Vânzarea utilajelor reprezintă o altă latură a activitătii firmei, platformele aeriene si nacelele marca Genie, lifturile de marfă sau persoane, precum si gama largă de telehandlere cu brat fix sau rotativ, autobetoniere si autodumpere marca Dieci fiind apreciate pe piata din România.

Dieci este un producător renumit pe plan mondial, având o gamă foarte largă de utilaje, care cuprinde aproximativ 100 de tipuri si modele cu capacitate cuprinsă între 2,6 t si 21 t. Utilajul HERCULES cu capacitatea de 21 t este o noutate, fiind lansat anul trecut cu ocazia expozitiei SAIE din Bologna, fiind un utilaj aproape unic pe plan mondial în clasa sa.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI