Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Minimacarale pe senile

Maeda Japonia - Idei simple, solutii deosebite

17.09.2010
 Maeda Japonia - Idei simple, solutii deosebite
Minimacaralele pe senile produse de firma japoneza Maeda reprezinta o solutie deosebita pentru manipularea diverselor sarcini, atāt ca design cāt si ca domeniu de utilizare.
Ideea construirii acestor macarale a pornit de la faptul ca exista anumite situatii īn care accesul unei automacarale obisnuite sau al unei macarale turn īntr-o anumita zona este fie imposibil fie foarte costisitor.
Aceste macarale pot ajunge īn locuri care pāna acum pareau total inaccesibile utilajelor de ridicat. Majoritatea sunt suficient de compacte īncāt pot trece pragul unei usi normale dar pot ridica obiecte foarte grele.
Producatorul japonez Maeda produce aceste macarale īnca din anul 1980 si este lider de piata īn acest domeniu de activitate, avānd o cota de piata la nivel mondial de peste 70%.

Dimensiunile extrem de compacte, masa proprie redusa, abilitatea īn miscare (de exemplu stabilizatoarele laterale se pot deschide īntr-o ordine aleatorie, nu este impusa o anumita ordine) impun aceste macarale īn anumite zone specifice de activitate: lucrari īn interiorul cladirilor (biserici, supermarketuri, case familiale) unde se monteaza anumite echipamente (vitralii mari, panouri publicitare, monitoare de mari dimensiuni, etc.)
Avānd o propulsie mixta diesel-electrica, macaralele se pot utiliza atāt īn aer liber unde nu exista surse de curent, cāt si īn interiorul cladirilor.
O alta solutie interesanta de utilizare a acestor macarale presupune ridicarea minimacaralei cu ajutorul unui alt utilaj pe acoperisul cladirii, de unde vor putea ridica diversele sarcini de la sol cu o lungime mica a bratului. La nevoie, se pot urca chiar scarile interioare ale unui imobil cu aceste macarale, sau pot fi ridicate la nivelele superioare ale cladirii cu ajutorul unui lift de marfa.
Modelele superioare se pot deplasa inclusiv cu o anumita sarcina īn cārlig (MC405-500 kg, LC785 si LC1385-2.000 kg).

Siguranta īnainte de toate !

Operarea minimacaralelor Maeda este extrem de simpla, sigura si intuitiva. Totusi, producatorul japonez a luat toate masurile de siguranta pentru a evita posibilitatea unor accidente. Toate modelele sunt dotate cu computer de bord, limitator de moment, senzori de pozitie ai stabilizatoarelor, afisaj al sarcinii curente si maxime, avertizor luminos si acustic de suprasarcina, limitatoare de cursa. Īncepānd cu modelul MC305, toate modelele superioare au o "cutie neagra", adica un īnregistrator de bord al actiunilor macaralei.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI