Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Minimacarale pe senile

Maeda Japonia - Idei simple, solutii deosebite

17.09.2010
 Maeda Japonia - Idei simple, solutii deosebite
Minimacaralele pe senile produse de firma japoneza Maeda reprezinta o solutie deosebita pentru manipularea diverselor sarcini, atât ca design cât si ca domeniu de utilizare.
Ideea construirii acestor macarale a pornit de la faptul ca exista anumite situatii în care accesul unei automacarale obisnuite sau al unei macarale turn într-o anumita zona este fie imposibil fie foarte costisitor.
Aceste macarale pot ajunge în locuri care pâna acum pareau total inaccesibile utilajelor de ridicat. Majoritatea sunt suficient de compacte încât pot trece pragul unei usi normale dar pot ridica obiecte foarte grele.
Producatorul japonez Maeda produce aceste macarale înca din anul 1980 si este lider de piata în acest domeniu de activitate, având o cota de piata la nivel mondial de peste 70%.

Dimensiunile extrem de compacte, masa proprie redusa, abilitatea în miscare (de exemplu stabilizatoarele laterale se pot deschide într-o ordine aleatorie, nu este impusa o anumita ordine) impun aceste macarale în anumite zone specifice de activitate: lucrari în interiorul cladirilor (biserici, supermarketuri, case familiale) unde se monteaza anumite echipamente (vitralii mari, panouri publicitare, monitoare de mari dimensiuni, etc.)
Având o propulsie mixta diesel-electrica, macaralele se pot utiliza atât în aer liber unde nu exista surse de curent, cât si în interiorul cladirilor.
O alta solutie interesanta de utilizare a acestor macarale presupune ridicarea minimacaralei cu ajutorul unui alt utilaj pe acoperisul cladirii, de unde vor putea ridica diversele sarcini de la sol cu o lungime mica a bratului. La nevoie, se pot urca chiar scarile interioare ale unui imobil cu aceste macarale, sau pot fi ridicate la nivelele superioare ale cladirii cu ajutorul unui lift de marfa.
Modelele superioare se pot deplasa inclusiv cu o anumita sarcina în cârlig (MC405-500 kg, LC785 si LC1385-2.000 kg).

Siguranta înainte de toate !

Operarea minimacaralelor Maeda este extrem de simpla, sigura si intuitiva. Totusi, producatorul japonez a luat toate masurile de siguranta pentru a evita posibilitatea unor accidente. Toate modelele sunt dotate cu computer de bord, limitator de moment, senzori de pozitie ai stabilizatoarelor, afisaj al sarcinii curente si maxime, avertizor luminos si acustic de suprasarcina, limitatoare de cursa. Începând cu modelul MC305, toate modelele superioare au o "cutie neagra", adica un înregistrator de bord al actiunilor macaralei.
Anul XIII, nr. 149, iul 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018

NEXT AUTO, Iunie 2018
 
NEXT AUTO, Iunie 2018

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018
 


 
 

PARTENERI