Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Hitachi

Mini la putere maxi

17.09.2010
Madalina Dragomir;Dan Vasile
 Mini la putere maxi

"Mini excavatoarele Hitachi sunt un pachet puternic de versatilitate si fiabilitate" declara  Joep van den Maagdenberg, HCME Area Sales Representative.
Aflat de doua decenii în prim planul pietei de mini excavatoare, Hitachi Construction Machinery (Europa) NV (HCME) îsi reafirma angajamentul fata de acest sector important al industriei de constructii prin lansarea ultimelor doua modele Hitachi: ZX 16-3 si ZX 18-3.
Dupa lansarea cu succes în 2008 a modelului ZX 14-3, HCME introduce aceste doua modele noi pentru a-si consolida gama de mini excavatoare.
Disponibile în varianta cu cabina sau cu acoperis de protectie, mini-excavatoarele Hitachi sunt proiectate pentru aplicatii usoare, în spatii înguste, fiind ideale pentru lucrari de utilitati, gradinarit, peisagistica si lucrari generale de teren. Cu un nivel de calitate inegalabil, mini excavatoarele Hitachi asigura performante îmbunatatite, confort si siguranta maxime si beneficiaza de costuri reduse de operare.

ZX 14-3, ZX 16-3, ZX18-3 - Performante îmbunatatite

ZX 14-3 este un model de baza, extrem de usor de operat. Cu un design compact si usor, ZX 14-3 poate fi transportat într-o masina cu gabarit redus, care are acces pe strazi înguste si care poate fi condusa cu permis categoria B. Destul de mic pentru a lucra în spatii înguste, ZX 14-3 este dotat cu un motor durabil si puternic, dar deosebit de economic. Un grup motopropulsor în 3 cilindri de 14 CP având o capacitate sporita de evacuare ajuta la reducerea consumului de combustibil. Rezervorul de capacitate sporita de 22 de litri, creste timpul de operare si implicit productivitatea.
Performanta este sporita de sistemele hidraulice inovatoare, similare celor gasite la excavatoarele Hitachi Zaxis de capacitate medie. Manetele de control ale noului model sunt sensibile, permitând o operare lina si precisa care duce la nivelul de eficienta si o productivitate crescute.
Raportul superior între putere si greutate permite o accelerare rapida si o operare lina în comparatie cu modelele anterioare (ZX 16 si ZX 18). Noile mini-excavatoare Zaxis beneficiaza suplimentar de o viteza de înaintare îmbunatatita si o precizie crescuta la manipulare, plus o forta de sapare cu 18% mai mare. ZX 18-3 are o lama mai rezistenta si ecartament ajustabil pentru o stabilitate marita.
Cu greutati operationale de doar 1.600 kg si respectiv, 1.770 kg, si o latime de doar 0,980 m (în varianta cu acoperis de protectie), ZX 16-3 si ZX 18-3 sunt usor de transportat cu ajutorul trailerului sau cu o masina cu gabarit redus, care poate fi condusa cu permis categoria B. Echipamentele sunt ideale pentru transportul pe drumurile înguste, facilitând reducerea costurilor logistice.


Confort si siguranta maxime

Hitachi urmareste crearea unei armonii perfecte între om si masina, accentul fiind pus pe confort si siguranta. Din scaunul soferului, operatorul beneficiaza de vizibilitate excelenta în toate directiile, gratie suprafetelor mari din sticla.
Cabina spatioasa este dotata cu un scaun confortabil, complet ajustabil, cu spatiu generos pentru picioare. Manetele si mânerele permit o operare continua cu un nivel scazut de oboseala, toate comenzile si butoanele fiind ergonomice si usor accesibile. Confortul operatorului si controlul masinii sunt amplificate de un tablou de bord inteligent care beneficiaza de un monitor usor de vizualizat. Ecranul poate fi folosit pentru a verifica informatii precum perioadele de întretinere si consumul de combustibil. Cabina are o structura puternica si ofera stabilitate excelenta gratie centrului de greutate jos. Zgomotul si vibratiile sunt pastrate la un nivel minim gratie unui nou profil al benzii de rulare a senilelor de cauciuc. Alte trasaturi cheie includ: sistemul de pornire a motorului la punct neutru si maneta de blocare a comenzilor de pilotare care previne deplasarile accidentale.
ZX 16-3 si ZX 18-3 au fost proiectate având confortul si siguranta ca prioritati. Usa cu deschidere larga permite operatorului un acces facil în cabina. Designul de la varianta cu acoperis de protectie permite un acces comod atât în cabina, cât si la manetele de control, din ambele parti. Toate mini excavatoarele ZX16-3 si ZX18-3 pot fi dotate optional cu un sistem anti-furt, care solicita introducerea unui cod pentru a preveni operarea ilegala sau vandalismul.

Costuri reduse de operare


ZX 14-3 are costuri de operare si întretinere reduse, gratie unui motor nou si a unui sistem hidraulic nou. Componentele hidraulice ajuta la distributia mai eficienta a presiunii uleiului. Acest sistem inovator reduce consumul de combustibil fara niciun compromis asupra performantei.
Indicatorul extern al nivelului de combustibil si punctele de inspectie cu acces rapid reduc timpii de nefunctionare si permit realizarea facila a operatiunilor de service si întretinere de rutina. Racitorul de ulei si radiatorul sunt amplasate paralel ceea ce permite o curatare usoara a acestor componente.

ZX14-3 beneficiaza de un sasiu rezistent si ferm si un atasament frontal solid, trasaturi ce cresc stabilitatea, valoarea reziduala si în final fiabilitatea echipamentului.
Costurile reduse de functionare ale mini excavatoarelor ZX16-3 si ZX18-3 pot fi atribuite componentelor rezistente. Cadrul sub forma literei D asigura o ranforsare suplimentara si previne daunele cauzate de obstacole. Bratul este întarit de un învelis cilindric rezistent cu nervuri, ceea ce ofera o rezistenta mai mare la impact. Contragreutatea se extinde dincolo de ambele laturi ale echipamentului pentru o protectie sporita.
Şenilele cu profile mici sunt excelente în reducerea vibratiilor din timpul deplasarii.
Filtrele de combustibil si de ulei au acces usor pentru servisare si inspectie rapide, reducând timpii morti si costurile de operare. Lateralele din otel se detaseaza si se repara usor.

Specificatii tehnice  ZX14-3
 ZX16-3  ZX18-3
 Putere motor (CP)  14,3  14,3  14,3
 Greutate operationala (kg)  1.460-1.570  1.600  1.770
 Capacitate cupa (mc)  0,02-0,05 0,02-0,05 0,02-0,05

Anul XIII, nr. 146, apr 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
 

PARTENERI