Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sandvik

WT7000, protectie împotriva uzurii

17.09.2010
Mariana Pătru
WT7000, protectie împotriva uzurii

Cariera Oetelshofen Kalk a redus nivelul zgomotului la jumatate, a triplat durata de viata a utilajului si în acelasi timp a reusit sa protejeze si mediul, totul cu ajutorul protectiilor de cauciuc cu un nivel dublu de duritate oferite de Sandvik.
Minimizarea impactului asupra mediului natural reprezinta un aspect prioritar pentru managementul si întreg personalul carierei Oetelshofen din Wuppertal, Germania. Înfiintata în anul 1900, compania are acum 95 de angajati, produce 2 milioane de tone de produse calcaroase si are o cifra de afaceri de 35 milioane de euro anual. Desi a înregistrat cresteri considerabile în ultimii ani, compania depune toate eforturile necesare pentru a se asigura ca operatiunile desfasurate în cadrul carierei pericliteaza cât mai putin posibil sanatatea mediului înconjurator.

Pentru a maximiza productivitatea si a minimiza impactul asupra mediului, Oetelshofen a investit într-un nou sistem de protectie împotriva incendiilor precum si în cele mai recente echipamente de protectie împotriva uzurii.
Eficienta operationala nu este singura preocupare a companiei, ci si siguranta celor care lucreaza în cariera si protectia mediului natural. Compania a apelat initial la serviciile Sandvik atunci când a fost instalat un buncar de alimentare de 6 mc pentru un cuptor. Acesta a fost dotat cu placile de protectie Sandvik WT7000 realizate din cauciuc cu nivel dublu de duritate. Sistemul modular a fost usor de instalat si a redus nivelul de zgomot perceput de urechea umana cu 50%. Șase luni mai târziu managementul firmei a hotarât sa echipeze noul buncar de 120 mp tot cu benzile de cauciuc Sandvik WT7000.

O provocare majora a fost alegerea materialului potrivit pentru buncar, acesta fiind creat pentru a face fata unei productii anuale de 500.000 tone de material calcaros. Buncarul are nevoie de o protectie solida din moment ce va fi încarcat de un camion cu o capacitate de 60 de tone si cu o dimensiune a sorturilor de pâna la 140 mm.
Dupa o serie de discutii între management si personalul tehnic Sandvik s-a luat decizia de a folosi 1.500 de bucati de cauciuc de 50 mm grosime montate cu prezoane sudate. Aceasta s-a dovedit a fi o solutie viabila deoarece atunci când rocile ascutite vor uza placile, modulele individuale cu dimensiunea de 300x300 mm pot fi înlocuite rapid, ieftin si eficient.

Deoarece benzile sunt din cauciuc cu duritate dubla fara nici o ranforsare de otel pot fi taiate foarte usor si sunt complet reciclabile. Cu ajutorul acestui sistem modular baza buncarului este protejata împotriva fisurilor si a deformarilor. Astfel îsi mentine forma originala iar marginea benzii protejeaza împotriva celor mai fine infiltrari.
Datorita rezultatelor exceptionale obtinute prin instalarea placilor de protectie Sandivk, a cresterii performantelor operationale si a protectiei mediului înconjurator, cariera Oetelshofen ia în considerare utilizarea protectiilor Sandvik si pentru viitoarele proiecte.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI