Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Haulotte Group

Crestere de 15%

12.10.2010
 Crestere de 15%

Rapoartele pe primele sase luni ale anului 2010 sunt optimiste pentru unul din  liderii mondiali în domeniul constructiei de platforme si nacele aeriene, Haulotte Group. Astfel comparativ cu perioada similara a anului 2009 cresterea a fost de 15%, compania înregistrând vânzari de 114,4 mil. EUR, comparativ cu 99,8 mil. EUR în 2009. Valorile cele mai mari de crestere au fost înregistrate în special pe continentul american, Europa având în continuare fluctuatii locale ale pietei, unele tari înregistrând cresteri si altele scaderi ale cifrei de vânzari.
De asemenea, în analiza financiara a grupului se arata ca piata de închirieri, o componenta importanta a acestui sector de activitate, este în continuare în dificultate, acest aspect având un impact direct asupra productiei. Conform analizelor de piata efectuate de catre Haulotte Group pentru Europa, în acest an nu se asteapta o redresare a sectorului de închirieri.

Si cum în toate comunicatele sale, producatorul francez a subliniat de fiecare data ca activitatea de proiectare si cercetare nu este afectata de criza economica internationala, Haulotte a dorit sa arate si pe teren ca se tine de cuvânt. Astfel, Departamentele de cercetarea si dezvoltare sunt acum mai active ca oricând, raspunzând astfel cererilor unei piete din ce în ce mai selective lansând numai în acest an mai multe modele, acestea adresându-se unei game extrem de variate de utilizatori.
Nacela cu brat articulat model HA41PX-NT a fost prima anuntata oficial în luna februarie a acestui an. Bazându-se pe o tehnologie noua si o conceptie originala, aceasta nacela poate lucra la înaltime de pâna la 41 m. Conform declaratiilor producatorului, noile tehnologii înglobate vor permite în continuare dezvoltarea unor game de utilaje mai sigure si mai fiabile. Conceputa pentru a raspunde necesitatilor clientilor de a lucra la înaltimi de pâna la 41 m, platforma HA41PX - NT este potrivita pentru aplicatiile din domeniul constructiilor, cele din industria constructoare de vase maritime, industria petroliera si multe alte aplicatii unde sunt necesare înaltimi si raze de lucru foarte mari. Noul brat articulat este în conformitate cu cele mai recente standarde tehnologice, fiind fiabil si având în dotare un sistem de siguranta complet asigurat.

Noul brat articulat beneficiaza de asemenea de un management optim al miscarilor continue, un nou sistem de control al greutatii, o alarma care avertizeaza sonor operatorul atunci când platforma depaseste nivelul maxim de înclinare, un sistem hidraulic de compensare, ca si un management al stabilitatii. Noul dispozitiv de control BusCan asigura o transmisie perfecta a datelor maximizându-i astfel fiabilitatea.
Odata cu acest model, gama de nacele electrice a primit doua noi modele: HA 12CJ si HA 12CJ+. Prezentate ca modele de referinta în ceea ce priveste accesibilitatea lor, acestea permit lucrul în spatii strânse, dar si atingerea unei înaltimi utile de 12 m. Pliate, noile modele din clasa HA pot trece printr-o usa normala, înaltimea de transport fiind de 2 m.
Cu o latime de 1,2 m si o raza de întoarcere strânsa, platformele HA12CJ / HA12 CJ+ pot sa efectueze trei miscari simultane: de deplasare, de rotire si de miscare pendulara a platformei sau de miscare a bratului. În acelasi timp, operatorul este permanent în atentia constructorului francez,  acesta simtindu-se confortabil si în siguranta în timp ce bratul articulat este ridicat cu rapiditate. Miscarile progresive îi ofera operatorului un control precis asupra masinii. O cutie de control ergonomica sporeste usurinta cu care poate fi operata nacela.

Conceptul de accesibilitate este aici reprezentat de catre sistemul de rotire verticala a bratului, de o parte si de alta,  700 /-700. Astfel, nacela electrica cu brat articulat HA12 CJ/HA12 CJ+ permite operatorului sa ajunga în cele mai dificile zone de lucru, oferind si posibilitatea de a lucra cu ea atât în interior cât si în exterior.
Luna aprilie aduce si noua gama PRO de telehandlere. Cu înaltimi de lucru maxime de pâna la 14 m pentru noul model HTL 3614 Pro si 17 m pentru modelul HTL3617 Pro, telehandlerele produse de catre Haulotte ofera noi optiuni în materie de aplicatii pentru ridicarea telescopica în domeniul constructiilor sau cel industrial. Cele doua noi echipamente completeaza gama existenta de telehandlere multifunctionale, din care fac parte modelele HTL40-14 si HTL40-17. Caracteristicile acestor echipamente noi au fost optimizate, scopul fiind acela de a asigura o exploatare cât mai profitabila pentru cumparator. Astfel, au fost utilizate componente standard, pentru a nu mari pretul de productie, în schimb motorul si sistemul hidraulic asigura cele mai bune performante posibile pentru aceasta gama.
Haulotte a dezvoltat si o serie speciala de platforme tractabile cu multiple utilizari de interior sau exterior. Si cum transportul platformelor reprezinta totdeauna un cost suplimentar important, în cazul platformelor de înaltime mare, producatorul francez a reusit sa reduca greutatea proprie a acestor mijloace de lucru la înaltime suficient de mult pentru a putea fi tractate cu aproape orice mijloc de transport disponibil în cadrul unei firme.

Aceste platforme sunt recomandate si pentru utilizarea publica, primariile si comunitatile locale putând accesa înaltimi cuprinse între 12 si 16 metri, pentru lucrari de interior sau în aer liber. Din aceste motive, posibilitatile multiple de utilizare fac din aceste platforme tractabile cel mai cunoscut tip de platforma pentru comerciantii cu afaceri dezvoltate si pentru comunitatile locale. Dimensiunile compacte si greutatea redusa permit remorcarea si transportarea lor pe orice santier. Sistemul lor de ancorare si de calare permitând lucrul pe orice tip  de suprafata denivelata. Nacelele tractabile sunt oferite atât în versiunea articulata cât si în cea telescopica.
Nacelele tractabile, model 1300 RT sunt caracterizate de o înaltime de lucru de 13 m, o raza de actiune de 5,7 m si o greutate operationala de 1.500 kg.  Nacela poate transporta doua persoane cu o greutate totala de maxim 210 kg, este dotata cu axe retractabile si un brat oscilant.
Printre avantajele unei astfel de platforme se numara stabilitatea si usurinta cu care pot fi transportate, utilizarea atât pentru lucrarile de interior cât si pentru cele de exterior si dispozitive de comanda perfect proportionate. Axele retractabile asigura accesul în zonele foarte înguste de pâna la 1,2 m. Aceste platforme beneficiaza de un design robust, fiabil si usor de întretinut precum si de un nivel sporit al sigurantei asigurat de  limitatorul de greutate al nacelei.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI