Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
VB Leasing

Mai simplu pentru afaceri

12.10.2010
Dan Pavel; Cornelia Rotaru
 Mai simplu pentru afaceri
Afacerile de succes au nevoie de parteneri si sprijin pe masura din partea institutiilor financiar bancare. Acest sprijin este cu atât mai important atunci când vorbim de constructii, acolo unde fiecare proiect, mai mic sau mai mare, necesita investitii serioase. Utilajele reprezinta una dintre cele mai importante achizitii pentru o firma de constructii, de ele depinzând în mare parte calitatea lucrarii si respectarea termenelor limita stabilite, dar si viitoarele dezvoltari de proiecte. 
Începând cu 2009, când criza economica si-a facut simtite efectele din plin, sectorul constructiilor a înregistrat scaderi masive, iar atitudinea multor jucatori de pe piata bancara a fost caracterizata de prudenta în acordarea creditelor sau leasing-ului pentru firmele de constructii. Lucru normal, daca tinem cont de numarul mare de societati care au dat faliment sau de numarul important de reposesii. Acum, domeniul constructiilor da semne de revenire, iar societatile de leasing încep si ele sa fie mai deschise fata de cererile de finantare.
Dar primul contact al unui viitor solicitator de credite este de multe ori cel cu site-ul firmei. Aici se pot gasi toate informatiile de contact necesare. Cei de la VB Leasing au ajuns la concluzia ca acest prim contact trebuie sa aduca mult mai multe informatii, si din acest motiv au reusit sa creeze un site interesant si în acelasi timp real interactiv cu cei care doresc sa primeasca o finantare.

Astfel, toti cei interesati au la dispozitie aproape toate informatiile necesare, site-ul fiind împartit pe domenii de activitate, pentru ca vizitatorul sa se poata orienta usor. Aici se pot obtine nu numai informatii generale, dar si date despre modul în care se acorda un credit, termenul care trece de la depunerea pâna la solutionarea dosarului (foarte scurt de altfel), modul în care se întocmeste dosarul dar si modul de analiza a acestuia. Pe scurt, o economie mare de timp pentru solicitator, acesta putând face un singur drum la societatea de leasing, cu dosarul pregatit. Bineînteles, fiecare caz se analizeaza separat, disponibilitatea finantatorului fiind foarte mare pentru a discuta orice varianta  de leasing, ne spune domnul George Stefanescu, Sales Manager Construction&Transport, VB Leasing. Astfel, exista deschidere pentru creditarea unor utilaje noi, dar si a celor uzate, VB Leasing fiind una dintre cele mai mari cinci societati de leasing din România, functionând la noi în tara din anul 2000, când a fost înfiintata de catre compania mama VB-Leasing International Holding GmbH.
"2011 poate fi un an foarte bun pentru piata de utilaje de constructii daca proiectele de infrastructura si banii necesari dezvoltarii unor astfel de proiecte
se vor debloca."- George Stefanescu, Sales Manager Construction & Transport, VB Leasing

Masini si Utilaje: Totul este simplu si clar pe site. Ce se întâmpla în realitate cu un client care sa spunem doreste sa cumpere un buldozer nou? Este la fel de simplu?

George Stefanescu: Reactiile pe care le-am primit de la clienti pâna în acest moment sunt pozitive, dar îmbunatatim permanent interfata site-ului, pentru a veni în ajutorul celor care intra pe pagina noastra de web. Practic, un client din momentul în care identifica necesitatea de finantare, nu trebuie sa faca altceva decât sa aleaga VB Leasing ca partener de finantare. Modalitatile de a intra în contact cu noi sunt numeroase. Un client sau posibil client VB Leasing poate accesa site-ul nostru si de acolo poate intra în contact direct cu unul dintre reprezentantii nostri zonali. Site-ul www.vbleasing.ro este usor de utilizat si contine toate datele necesare unei cereri de finantare: informatii generale importante, documentele necesare. 
Clientii ne mai pot gasi la filialele din România sau pot suna la call-center-ul nostru, la numarul afisat pe site. În fiecare dintre aceste situatii, pentru oricare din canalele alese clientul va fi directionat catre un consiler zonal care îl va ajuta sa aleaga cel mai simplu mod de actiune posibil si îi vor fi furnizate toate informatiile de care are nevoie în relatia cu VB Leasing. Acesta este si motivul pentru care noi consideram ca site-ul si accesul la VB Leasing este usor de facut.

M&U: Utilajele uzate reprezinta o problema pentru o finantare. Cum se face analiza acestora si cum se acorda leasingul?

G.S.: Utilajele de constructii uzate sunt finantate de catre VB leasing, singurul criteriu care trebuie luat în calcul de potentialul client sau partener este ca vechimea echipamentului sau a utilajului, care împreuna cu perioada de leasing  nu trebuie sa depaseasca sapte ani. Practic un utilaj care are o vechime de trei ani mai poate fi finantat pe înca patru. Acesta este un aspect pe care clientii este bine sa îl aiba în vedere.
În concluzie finantam utilaje uzate pe o perioada care adunata cu vechimea utilajului sa nu depaseasca sapte ani.

M&U:  Ce tip de utilaje uzate sunt agreate pentru finantare? Probabil ca cele propuse din parcul propriu de catre distribuitorii autorizati a unor marci de astfel de vehicule. Exista în acest caz si alte variante?

G.S.: VB Leasing finanteaza toata gama de utilaje de constructii de la producatorii de renume, de pe piata locala sau de pe pietele externe. Noi ne tratam cu respect si corectitudine fiecare partener de afaceri, fie el client sau furnizor. Oferim finantare si pentru utilajele uzate de pe pietele externe, în cazul în care un client îsi gaseste un utilaj la un pret convenabil si doreste sa îl achizitioneze în structura de finantare leasing.

M&U: Cum se face analiza unui utilaj uzat?

G.S.:De obicei achizitia de utilaje uzate se face de la dealeri autorizati. Avem încredere în respectivii distribuitori si avem si o serie de criterii prin care verificam dealerii respectivi. Pe de alta parte clientul este cel care vede utilajul si ne confirma daca este în ordine sau nu.
Clientul este implicat direct pentru ca pâna la urma noi ca societate de leasing nu facem altceva decât sa venim cu finantarea, pentru ca de obicei clientii au o experienta mult mai vasta decât noi pentru achizitia unor anumite tipuri de utilaje de constructii.

M&U: Care sunt perspectivele pentru anul 2011? Credeti ca vom asista la o înviorare a pietei de utilaje si vehicule comerciale destinate transportului în general?

G.S.: În 2010  pe piata de utilaje de constructii VB Leasing, a finantat în general companii care au experienta pe segmentul de constructii si am observat ca aceste companii erau angrenate în lucrari, de cele mai multe ori de anvergura.
Referitor la anul 2011 acesta poate fi un an foarte bun pentru piata de utilaje de constructii daca proiectele de infrastructura si banii necesari dezvoltarii unor astfel de  se vor debloca. Altfel este posibil ca anul 2011 sa fie cumva apropiat daca nu similar cu volumul de vânzari pe care dealerii de constructii l-au avut în anul 2010.
Pe de alta parte, în 2010 am simtit o revigorare a pietei de transporturi comparativ cu 2009 si sunt de parere ca acest trend se va mentine si în 2011. Consider ca în clipa în care transportul functioneaza intern si international este un semn ca sectoarele economice încep sa se miste. Întotdeauna când transportul merge este semn ca economia functioneaza. Daca transportul pica atunci este un semn ca lucrurile nu merg în directia potrivita.

M&U: Viziunea noastra: varianta cea mai usoara pentru afaceri. Cum interpretati practic acest slogan?

G.S.: Misiunea noastra este "de a oferi oamenii potriviti, solutiile si resursele necesare pentru dezvoltarea viitorului afacerilor dumneavoastra". Am reusit în cei 10 ani de când suntem pe piata din România sa formam o echipa puternica, sa detinem experienta si  consultantii care pot oferi solutiile cele mai firesti si mai potrivite pentru orice tip de afacere.
Având resursele umane, solutiile de finantare si lichiditatea necesara putem oferi partenerilor si clientilor niste raspunsuri ferme si rapide. De aceea viziunea noastra este sa devenim alegerea fireasca pentru oamenii de afaceri.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI