Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Noile încarcatoare multifunctionale Bobcat: putere si confort

12.10.2010
Ema Stancu; Cornelia Rotaru
 Noile încarcatoare multifunctionale  Bobcat: putere si confort
Noul încarcator multifunctional S650 de la Bobcat este cu adevarat... nou. Modificarile sunt vizibile cu ochiul liber, dar mai ales se simt atunci când se lucreaza cu utilajul. Cabina a fost reproiectata complet pentru a le oferi operatorilor cel mai înalt grad de confort, dar si pentru a maximiza productivitatea, puterea si performantele hidraulice. Noile utilaje promit mai mult decât o putere mai mare de tractiune, cicluri de lucru mai rapide si comenzi hidraulice mai puternice...
Având la baza peste 50 de ani de experienta în proiectarea si construirea echipamentelor compacte la cele mai înalte standarde, Bobcat a început procesul de lansare a unei generatii complet noi de utilaje, care a redefinit standardele de pe piata mondiala de încarcatoare multifunctionale si încarcatoare compacte pe senile.
Inovatiile aplicate noilor încarcatoare multifunctionale S650 sunt menite sa sporeasca gradul de confort al operatorului si productivitatea utilajului. Spre exemplu, designul cabinei Premium, cea mai mare din gama sa, a fost reconceput, astfel încât sa ofere cu 10% mai mult spatiu pentru operator. Designul noii cabine are la baza principiul conform caruia cu cât operatorul se va simti mai confortabil, cu atât va lucra mai repede si mai bine.

Cabina noilor încarcatoare multifunctionale Bobcat este presurizata, astfel ca nivelul de zgomot si praf din interior au fost reduse la minim. De asemenea dimensiunile usii cabinei au fost marite pentru a facilita accesul operatorului în interiorul utilajului. 
Scaunul poate fi ajustat cu 5 centimetri în fata sau spate, pentru a se adapta fiecarui operator în parte. 
Unul dintre avantajele oferite de noile încarcatoare multifunctionale Bobcat este si vizibilitatea 360°, aceasta fiind cu 30% mai buna comparativ cu modelele precedente. Unica este si repozitionarea cabinei mai în fata cu 5 cm, pentru a spori vizibilitatea operatorului asupra zonei de lucru. Reasezarea cabinei îmbunatateste semnificativ vizibilitatea operatorului nu numai în fata ci si împrejurul utilajului, deoarece suprafata parbrizului spate a crescut cu 14 procente, în timp ce suprafata vitrata din partea de sus a fost extinsa cu 43%.

Mai mult decât te astepti

Lucrurile nu se opresc însa aici, performantele hidraulice si puterea utilajului crescând semnificativ. Un operator cu experienta va observa imediat diferenta dintre noul S650 de la Bobcat si variantele mai vechi: sistemul hidraulic a fost reproiectat, astfel încât acum depaseste performantele unor încarcatoare din gama mai mare. Debitul pe circuitul standard este crescut fata de varianta anterioara, dar în paralel pe retur acesta este mai mic, eficienta hidraulica fiind sporita cu 30 %. Noile încarcatoare înregistreaza o forta la cilindrii hidraulici de actionare a cupei si bratelor crescuta cu 15-20 %, ceea ce înseamna ca utilajul poate ridica mai mult si sapa mai bine decât înainte. Însumate, sistemul hidraulic mai puternic si forta de tractiune mai mare genereaza cicluri de lucru mai rapide cu 18 %.
Sistemul de racire reproiectat ofera o capacitate mai mare de recirculare a lichidului, astfel obtinându-se performante mai bune si o durata de viata mai lunga.

Maximizarea timpului efectiv de lucru reprezinta un alt aspect important care trebuie luat în calcul atunci când vorbim de îmbunatatirea productivitatii unui utilaj. În acest sens Bobcat ofera o serie de dotari precum închiderea automata si protectie împotriva descarcarii bateriei, sisteme de diagnosticare cu afisare la bord si conectori protejati fata de mediul exterior. Cresterea timpului efectiv de lucru nu înseamna numai ca utilajul poate sa lucreze mai mult, dar creste în acelasi timp si valoarea lui de revânzare.
Sistemul de transmiterea a miscarii cu lant cu care Bobcat a dotat noua gama de încarcatoare este unic în industrie si nu necesita ajustare în timp. Acesta are un design robust, rulmenti complet etansati în final obtinându-se un sistem cu 38 % mai puternic decât sistemele de transmitere a miscarii cu lant utilizate de catre alte utilaje similare de pe piata.
În ceea ce priveste suspensiile încarcatoarelor pe senile, optiunea Roller Suspension™ confera o deplasare mult mai confortabila si face fata cu succes materialelor si conditiilor extreme specifice mediului de lucru marind timpul efectiv de lucru si reducând reparatiile costisitoare.

Încarcatoarele Bobcat sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind robuste si durabile. Datorita constructiei heavy duty, protectiei avansate a componentelor si designului superior performantele încarcatoarelor multifunctionale Bobcat S650 au performante unice pentru clasa lor: timpul de lucru este optimizat, confortul operatorului este  sporit iar operatiunile de service se realizeaza mai usor. Accesul facil la punctele obisnuite de întretinere permit realizarea unor operatiuni rapide de mentenanta. De asemenea, accesul la motorul montat transversal este foarte usor datorita capacului blindat ce se poate deschide lateral, astfel operatiunile de service se realizându-se pe o singura parte a masinii.
Functia de înclinare în fata  a cabinei ofera un acces usor la sistemul hidraulic. Toate acestea contribuie la simplificarea regimului de întretinere si service, crearea unui design tehnologic complet nou ceea ce determina o durata de viata crescuta si mai putine întreruperi de functionare datorate defectiunilor tehnice.

Specificatii tehnice
* Forta de ridicare (daN)    2.135
* Forta de basculare (daN)    2.268
* Capacitate nominala de functionare (kg)    1.220
* Masa operationala (kg)    3.777
* Masa de livrare (kg)    3.540
* Motor tip    Kubota/V3307-DI-TE3
* Combustibil    Diesel
* Puterea la turatia nominala
(kW/rpm)    55,4/2.400
* Turatie nominala  (rpm)    2.400
* Cuplu maximum (Nm/rpm)     264/1.600
* Numar cilindri    4
* Transmisie - pompe hidrostatice cu piston în tandem reglabile continuu, actionând doua motoare hidrostatice complet reversibile
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI