Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Încarcatoare pe roti

Performanta imbatabila

12.10.2010
 Performanta imbatabila

De la gama compacta a modelelor ZW65, ZW75 si ZW95 - ideale pentru spatii mici, la nou lansata gama a modelelor mari ZW330, ZW370 si ZW550, încarcatoarele pe roti Hitachi sunt versatile, de încredere si ating un nivel imbatabil de performanta.
Norvegia, Statiune de schi - testul extrem pentru  încarcatorul Hitachi
* ZW220 - compania Wiggo Ronningnen Maskin AS
Clima este provocarea nr 1!
În timpul iernii, temperaturile scad pâna la -30°C si totul este acoperit de straturi adânci de zapada.

Provocarea nr 2: geografia tarii!

Norvegia se afla în top 3 tari din Europa cu cea mai mica densitate a populatiei, dupa Islanda si Rusia. "În Norvegia, ai mult de mers pentru piese noi, materiale si reparatii. Pentru un cauciuc nou, de exemplu, ai de parcurs 200 km dus-întors. Este deci foarte important sa reduci la minimum aceste deplasari si sa eviti timpii morti. Fiabilitatea este prioritate maxima pentru mine", spune patronul Wiggo Ronningen.
Performantele dovedite si fiabilitatea echipamentelor Hitachi în conditii atmosferice potrivnice stau la baza loialitatii de peste un deceniu a familiei Wiggo fata de marca Hitachi. Echipamentele Hitachi (6 excavatoare si 1 încarcator pe roti) au devenit parte integranta din identitatea companiei.
Încarcatorul pe roti este folosit de Elin, sotia lui Wiggo, pentru încarcarea camioanelor articulate, transportarea materialelor si îndepartarea zapezii de pe drumurile din interiorul statiunii, în anotimpul rece. "Am avut la dispozitie o perioada de proba de 2 saptamâni. Dupa doar 2 zile ne-am convins de beneficiile echipamentului si am confirmat comanda. Este puternic, confortabil la condus si economic, gratie consumului redus de combustibil. Cel mai important beneficiu pentru mine este însa usurinta în manevrare."
"Este cel mai bun încarcator pe roti pe care l-am încercat."
Polonia, cariera Meçina
 
* ZW310 - compania Wolimex

Încarcatorul pe roti, dotat cu o cupa de mare capacitate de 4,4 mc pentru sarcini grele, este folosit la transportul diferitelor blocuri de gresie în interiorul carierei si la încarcarea în camioane. Când ploua, ZW 310 este folosit la împrastierea de pietris pe drumurile din interiorul carierei, pentru a usura deplasarea camioanelor si a creste siguranta acestora la urcusul în rampa si coborârea în panta.

"Pretul este foarte important în Polonia si comenzile se pot schimba des. Clientii cauta întotdeauna cel mai bun pret", spune patronul Eugeniusz Wojak. "Este greu sa conduci o companie când ai de reparat echipamente în mod repetat. Echipamentele Hitachi sunt extrem de fiabile - lucreaza 10 ore pe zi, sase zile pe saptamâna." În ciuda competitiei acerbe, Wolimex îsi pastreaza avantajul în fata competitorilor.
O foarte mare diferenta o face sistemul prin satelit Hitachi e-Service Owner's Site, inclus în pachetul standard la Hitachi. "Aceasta caracteristica este foarte convingatoare, în special daca detii mai multe echipamente, deoarece usureaza simtitor managementul si monitorizarea de la distanta a flotei."
Germania, statia de asfalt si betoane de lânga Wuppertal

* ZW150 si ZW250  - compania Asphaltmischwerk Remscheid

Una din primele companii care a investit într-un Hitachi ZW250 în 2006, a revenit ulterior ca si client pentru un ZW150, în urma performantelor dovedite ale primului încarcator.
Unul dintre ultimele modele lansate din gama Hitachi de încarcatoare pe roti, ZW 150 a fost livrat în decembrie 2008. Este operational 7 ore pe zi si este folosit la transportul diverselor încarcaturi de asfalt si beton. Este folosit în proiecte de constructii si se deplaseaza la clienti pe o raza de 40 km de la statie.

"Suntem foarte multumiti de performantele si comportamentul încarcatorului ZW 150", spune managerul Eberhard Korn.
Si operatorul Lars Sylla este încântat de noul echipament:"Încarcarea containerelor este mult mai usoara. Echipamentul este net superior la urcusul în panta cu încarcatura maxima. De asemenea, frâna de mâna automata este o caracteristica utila în ceea ce priveste siguranta"
Ce anume face diferenta?
* Diferentialul autoblocant cu alunecare controlata, care sporeste controlul si stabilitatea pe teren accidentat si neregulat.
Unghiul de oscilatie a axei spate a fost de asemenea proiectat pentru a amplifica stabilitatea echipamentului pe teren accidentat.
* Optiunea de cuplare rapida - compatibila cu o gama larga de atasamente - aduce versatilitate echipamentului. Cuplajul în forma de Z a crescut semnificativ vizibilitatea operatorului asupra atasamentului în timpul operarii, sporind astfel siguranta si eficienta în operare.
* Transmisia Hidro-Statica (THS) - un sistem hidraulic inovativ în slujba eficientei crescute. THS ofera mobilitate sporita la încarcare maxima si control mai lin atât în panta, cât si la accelerare/decelerare. Toate aceste beneficii sunt posibile numai cu sistemul hidrostatic THS cu motor dublu care asigura tractiune remarcabila la viteze mici si o viteza maxima de 39 km/h.

Suplimentar, sistemul THS este dotat cu un selector de viteza cu 4 viteze de deplasare, pentru a raspunde solicitarilor fiecarei sarcini în parte. Mai mult, când primul regim de lucru este selectat, viteza maxima poate fi ajustata în 4 trepte, crescând eficienta si simplificând manevrarea în spatii înguste.
* Forta optima de tractiune poate fi de asemenea setata sa creasca eficienta. Noile modele ofera 4 moduri de lucru care pot fi selectate în functie de tipul fiecarei lucrari si de preferintele operatorului. Sistemul electronic de echilibrare detecteaza presiunea hidraulica si controleaza forta de tractiune optimizând astfel productivitatea, pastrând în acelasi timp la minimum uzura pneurilor si consumul de combustibil.
* Modelele din gama mare (ZW330, ZW370 si ZW550) sunt echipate cu motoare puternice, dar economice, ce beneficiaza de doua trasaturi distincte: power boost (de intensificare a puterii) si fuel efficient (de eficientizare a consumului de combustibil). Ambele optiuni pot fi selectate în functie de tipul fiecarei lucrari si sunt proiectate sa creasca productivitatea si eficienta.
* Modulul computerizat de control al motorului (MCM) furnizeaza date pentru un diagnostic complet si eficient. Mijloacele de diagnostic Cummins furnizeaza si ele informatii cheie despre motor pentru o analiza precisa, reducând timpii morti în operare. 
* Sistemul de management în repaus limiteaza viteza motorului în timpul perioadelor lungi de inactivitate si reduce consumul de combustibil. Tot el creste viteza motorului pentru încalzirea rapida a echipamentului la temperaturi scazute.
* Sistemul eficient de încarcare (ELS) creste tractiunea la sapare, asigurând productivitate sporita, folosind în acelasi timp mai putin combustibil.

* Modelele din gama mare beneficiaza de diferential cu dozare a cuplului (DDC) care controleaza distributia cuplului catre roti. Aceasta optiune confera avantaj în special la lucrul pe teren neregulat, precum zonele baltoase/mlastinoase sau pe teren accidentat. Ultimele doua modele ZW370 si ZW550 beneficiaza de control superior al tractiunii pentru ajustarea automata a vitezei motorului, în concordanta cu conditiile de lucru.
* Sistemul hidraulic de detectare a sarcinii intensifica forta de virare permitând utilizarea completa a cuplului de pompa pentru o si mai mare eficienta.
* Discurile de frâna sigilate umed si montate în exterior ofera o forta de frânare exceptionala. Suplimentar, sistemul de frânare cu 2 circuite actioneaza axele fata si spate, una din caracteristicile exceptionale în ceea ce priveste siguranta. Timpul de decuplare a ambreiajului poate fi de asemenea ajustat în functie de tipul fiecarei lucrari conferind o operare eficienta pe teren neted si o operare excelenta în panta/rampa.
* Cupele sunt proiectate si modelate pentru excavare eficienta si sunt ranforsate pentru durabilitate sporita. Marginile ascutite dotate cu bolturi sunt usor de înlocuit si bolturile de rabatare a cupei sunt sigilate pentru a retine unsoarea mai mult timp în interior crescând intervalul de servisare si reducând timpii morti.

Cariera Meçina

* Suprafata: 30 ha
* 6 nivele
* 480 m înaltime
* cu o productie de 1000 t/zi si o capacitate totala de 5.000 t/zi

Compania Wolimex:

* 25 de ani de existenta
* 300 de angajati
* 10 ani de certificare ISO
* 5 ani de certificare ISO pentru managementul mediului
* Medalia de Aur, acordata de Ministerul de Economie Polonez în 1995
Statia de asfalt si betoane
de lânga Wuppertal
* 200 mc de ciment/zi
* pâna la 5.000 tone de asfalt pe zi

Powertek Company SRL
www.powertek-company.ro]
Anul XII, nr. 141, nov 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI