Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Mini încarcatoare

Simplu si usor: Case cu sistemul Ride Control

12.10.2010
Ema Stancu
 Simplu si usor: Case cu sistemul Ride Control
Munca operatorilor de mini-încarcatoare multifunctionale Case devine o placere, mai ales atunci când productivitatea muncii lor se dubleaza în urma utilizarii sistemului Ride Control, a sistemului ce mentine cupa paralel cu solul, a scaunului cu suspensie pneumatica precum si a celor doua trepte de viteza de care dispun aceste mini-încarcatoare. Ride Control permite deplasarea utilajelor pe un sol denivelat, precum cel din interiorul santierelor, cu pamânt în cupa, cu viteza mare. Acesta compenseaza balansul dat de gropi si mentine constant nivelul pamântului încarcat în cupa, acesta nemaifiind împrastiat pe jos, asa cum se întâmpla la utilajele fara Ride Control.
Ride Control nu este un sistem nou pentru mini-încarcatoarele multifunctionale Case 400 Seria 3, însa noile modele 445 Seria 3 au primit de curând acest sistem. Acestea au fost aduse pentru testare pentru prima data la centrul de pregatire Case din nordul statului Illinois. Aici, echipa de teste a constructorului a avut primul contact cu noile modele, dar si cu noile dotari disponibile pe ele. Rezultatul: nu numai ca  acestia au fost entuziasmati de acesta noua experienta, dar au început sa le îndrageasca cu adevarat.
"Ride Control este fara îndoiala cea mai buna optiune din câte exista" a declarat Todd Peterson, un instructor care si-a petrecut întreaga zi testând capacitatile masinii de încarcare, transport si descarcare. Practic, a condus si lucrat alternativ cu modelul 445 Seria 3 si modelul mai vechi 445, fara Ride Control. Acesta a declarat ca viteza de deplasare în santier s-a dublat fara ca operatorul sa oboseasca si fara sa piarda din încarcatura, datorita acestui sistem.

"Cu sistemul Ride Control poti muta o gramada de pamânt dintr-o parte în alta a santierului în jumatate din timpul care ar fi fost necesar în mod normal, având totul sub control. Nu este nici o exagerare. Nu se mai pierde din încarcatura asa cum se întâmpla de obicei, totul este mult mai stabil, iar sistemul mentine încarcatura si utilajul sub control".
Atunci când este activat, sistemul Ride Control dubleaza circuitul hidraulic al bratului, care la deplasarea utilajului este în pozitia închis, permitând cilindrilor bratului sa actioneze ca niste arcuri. Aceasta dotare s-a dovedit a fi si mai eficienta pentru operator, atunci când este combinata cu noul scaun cu suspensie pneumatica pe care Case îl ofera ca dotare standard pentru mini-încarcatoarele Seria 3, model 400. Cel care este în scaunul de comanda al unui astfel de utilaj nu mai este zguduit în timpul deplasarii de denivelarile din teren sau de balansul sarcinii din cupa.
Noile mini-încarcatoarelor CASE seria 3 au o productivitate net mai mare decât variantele mai vechi, aceasta crescând si datorita unei puteri a motorului ridicate, o instalatie hidraulica mai puternica si o capacitate de ridicare mai mare.

Mini-încarcatorul multifunctional 445 Seria 3, reprezentativ pentru întreaga serie de mini-încarcatoare Case, a fost adus în cadrul acestui program de instruire de catre dealerul local McCann Equipment. Motorul certificat Tier III, model Case 432-M3 genereaza o putere mai mare si are un o cilindree cu aproape 30% mai mica comparativ cu motorul anterior diesel Tier 2 445-M2 din seria originala 445. Producatorul american s-a asigurat ca va mentine si chiar va îmbunatati forta de rupere a mini-încarcatoarelor 445 si a capacitatilor de lucru a acestora, prin modificarea puterii hidraulice.
Modelul 445 si toate celelalte mini-încarcatoare Case Seria 3 care au la final cifra "5" sunt echipamente ce dispun de un  sistem de ridicare pe verticala.
Bratul de ridicare al noului model 445 Seria 3 este pozitionat mai jos pentru o vizibilitate mai buna pe ambele parti ale masinii ceea ce înseamna de asemenea înca 15 cm în plus la raza de actiune,  manevrabilitatea utilajului fiind astfel îmbunatatita. Nici unul dintre operatori nu au crezut ca aceasta crestere atât de mica a razei de actiune va fi resimtita, dar dupa ce au testat atât modelul vechi cât si pe cel nou au declarat ca aceasta marire reprezinta un real avantaj în special pentru încarcarea în camioane.  "Au fost momente când cu modelul mai vechi trebuia sa "agat" utilajul de camion ca sa pot descarca în centrul benei. Diferenta se observa", a declarat Todd Peterson, unul dintre instructorii de test.

Instructorul Chris Tomblin arata cum, de fiecare data când operatorul intra într-un mini-încarcator care deja are un alt accesoriu montat în locul cupei de încarcare, creste riscul de alunecare deoarece accesul este mai dificil. Numai sistemul de cuplare rapida utilizat de încarcatorul 445 Seria 3 reduce considerabil expunerea la astfel de riscuri.
Referitor la modelul 445 Seria 3 operatorii participanti la programul de instruire au apreciat în repetate rânduri modificarile efectuate la nivelul cabinei, care aduc un plus de siguranta si cresc productivitatea. De exemplu Case pare sa fi demonstrat un real talent în selectarea dispozitivelor de control care sa fie montate mai sus pe panourile înguste ale montantilor laterali ai cabinei. Case a lansat de asemenea sistemul de iluminare laterala pentru mini-încarcatoarele din Seria 3. Doua faruri suplimentare, asezate în partile laterale ale cabinei maresc unghiul de iluminare si cresc vizibilitatea operatorului noaptea
Îmbunatatirile aduse la nivelul cabinei precum scaunul cu suspensie pneumatica, redefinirea sistemului de control plus optiunile precum Ride Control, sau sistemul rapid de cuplare rapida ridica nivelul de productivitate al modelului 445 Seria 3 nu doar peste cel al modelelor Case mai vechi, dar si peste cel al competitorilor.

445 vs 445 Seria 3


 Motor Putere neta
 Capacitate operationala (kg)  Greutate operationala (kg)
Case 445 Seria 3
Case 77 1.134 3.683
Case 445 Case 74 1.134 3.482
 
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI