Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Grove

Vedeta pe sase axe

12.10.2010
 Vedeta pe sase axe
Manitowoc a introdus pe piata cea mai performanta automacara tot-teren din clasa sase axe, GMK6300L, care revolutioneaza prin cel mai lung brat telescopic din clasa sa si cea mai performanta diagrama de lucru.
GMK6300L de la Grove se remarca prin performante exceptionale cu bratul telescopic, fara a mai fi necesara folosirea prelungitorului.
Manitowoc a lansat pe piata doua noi modele de automacarale tot-teren pe sase axe. Prezentarea acestora în premiera a avut loc cu ocazia targului Bauma 2010. Una dintre ele este GMK6300L care revolutioneaza piata de automacarale cu cel mai mare brat telescopic din clasa sa si o putere foarte buna de ridicare la înaltimi mari. Datorita acestor caracteristici GMK6300L devine echipamentul ideal pentru asamblarea de macarale turn, manipularea echipamentelor HVAC pentru cladiri, pentru proiecte de constructie sau reabilitarea de cosuri industriale, etc.

Într-un interviu acordat de Michael Preikschas, Senior Regional Product Manager pentru divizia de automacarale tot-teren în EMEA, acesta a atras atentia asupra avantajelor deosebite pe care le are GMK6300L comparativ cu celelalte echipamente din clasa sa. "GMK6300L este un echipament foarte puternic, cu capacitati excelente de ridicare, care aduce clientului avantaje semnificative în lucru. Automacaraua a fost special conceputa pentru a avea capacitati mari de ridicare cu bratul telescopic la înaltimi mari, fara a mai fi necesara folosirea prelungitorului. Spre exemplu, cu bratul întins la 80 m, GMK6300L ridica 12 tone."
În plus, fata de performantele exceptionale ale instalatiei de ridicat, GMK6300L este singurul echipament de pe piata care ofera o transmisie complet automata cu convertizor de cuplu pentru performante de neegalat. Transmisia Allison, asa cum este denumita, este o solutie puternica, fiabila si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru trenul de rulare. Performantele tehnice sunt dovedite si în cele mai dificile conditii de lucru, iar sistemul de control electronic  al echipamentului îi permite sa se adapteze perfect oricarui mediu de lucru si sa ofere informatii de autodiagnostic pentru activitati de mentenanta mai usoare. Sistemul retarder integral ofera putere mai buna de frânare pentru terenuri în panta si siguranta si încredere sporita operatorului la manevrarea acestui echipament greu.
Transmisia Allison si sistemul independent de suspensie Megatrak asigura un mod de deplasare optim atât pe drumuri amenajate, dar mai ales pe drumuri neamenajate.

De asemenea automacaraua GMK6300L are un design nou al cabinei, asemanator cu cel al automacaralelor tot-teren Grove pe patru sau cinci axe, dar care a fost adaptat pentru sasiul mai mare, de sase axe al  GMK6300L. În aceasta cabina încap confortabil pâna la 3 membri ai unui echipaj; este dotata cu numeroare instrumente si puncte de control ergonomice. Vizibilitatea, sistemul de încalzire si aerul conditionat, aerodinamica si nivelul de zgomot au fost de asemenea îmbunatatite pentru acest model.
GMK6300L are cinci pozitii de calare, mai mult decât orice alta macara din clasa "sase axe",  ceea ce-i confera o mai buna flexibilitate în timpul operarii, chiar si în spatii înguste. De asemenea, cursa pe verticala a suspensiei poate fi reglata si de la punctele de control ale sistemului de calare aflate pe ambele parti ale sasiului.
Contragreutatea maxima posibila de 92,5 tone este alcatuita din câte doua placi de 9 si 10 tone, cinci de 9,5 tone si placa de baza de 7 tone. Troliul auxiliar (optional) poate fi ridicat si montat pe suprastructura odata cu placile suplimentare de la contragreutate, fara a fi necesara o alta instalatie de ridicat (macara, stivuitor). Cele doua motoare: pentru suprastructura cu sase cilindri  de 210 kW si pentru sasiul cu opt cilindri de 405 kW, îndeplinesc standardele Tier 4i si Euromot IIIB.

Datorita bratului în sistem Twin-Lock de 80 m din sapte sectiuni, GMK6300L atinge înaltimi de lucru foarte mari. Pentru înaltimi si mai mari de lucru, este disponibil un prelungitor de maxim 37 m. Astfel, la cea mai mare înaltime de lucru cu bratul întins si prelungitor de 117 m, GMK6300L ridica în continuare o sarcina impresionanta de 2 tone. De asemenea, împreuna cu acestea mai este oferit un al doilea prelungitor, pentru activitati "heavy-duty" ce poate ridica pâna la 38 tone.
Controlul instalatiei de ridicat este asigurat de binecunoscutele sisteme patentate de Grove ECOS - sistem care asigura operararea electronica si supervizarea întregului echipament si EKS5 - graphic display - sistem care limiteaza momentul sarcinii macaralei.
Grove GMK6300L se bucura deja de popularitate pe piata europeana fiind folosita la o multitudine de aplicatii; unul dintre primii clienti pentru aceasta automacara a fost compania germana Schuch, care se ocupa de închirieri echipamente.
Gama de macarale mobile si automacarale Grove dispune de echipamente de ridicat  cu sarcini cuprinse între 35 si 450 t si cu lungimi de brat (cu tot cu prelungitor) de la 44 la 130 m.
Grupul Manitowoc, din care fac parte brandurile Potain si Grove,  detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tari din America si Europa. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume, iar gama sa de macarale acopera: macarale turn si autoridicatoare Potain, macarale cu brat telescopic Grove, senilate cu brat zabrelit Manitowoc.

Distribuitor autorizat al marcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România - MARCOM RMC'94, Otopeni.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI