Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Proiecte de infrastructura

YIL a ales Sandvik

12.10.2010
Madalina Dragomir
 YIL a ales Sandvik
În plina criza economica tarile emergente câstiga pozitii de top pe piata mondiala a constructiilor, iar studiile arata ca economiile emergente din Asia vor cunoaste cel mai rapid ritm de crestere din domeniu în urmatorii 10 ani. India este unul dintre motoarele acestei cresteri, constructia de infrastructura în aceasta tara desfasurându-se într-un ritm alert, iar investitiile în utilaje si echipamente dotate cu tehnologie de vârf se afla la un nivel ridicat.
Sandvik este unul dintre furnizorii de top ai instalatiilor pentru sortare si concasare în India, cel mai important client fiind Yograj Infrastructure Ltd. (YIL), pentru care a livrat cea de-a cincea instalatie de concasare.
YIL reprezinta unul dintre cei mai mari antreprenori din infrastructura în India centrala si de nord, compania fiind specializata în constructia autostrazilor si a podurilor. Aceasta este puternic implicata într-un program masiv de infrastructura, aflat în plina desfasurare în prezent în aceste doua regiuni. Societatea cu sediul în Delhi, cu operatiuni extinse în Madhya Pradesh, exploateaza 16 cariere de piatra în aceste doua regiuni. Madhya Pradesh are semnificative rezerve de minerale, inclusiv cuart-arenit, granit si gresie, si a implementat un plan sistematic pentru dezvoltarea resurselor de minerale ca urmare a unei retrageri a granitelor de stat, în urma cu câtiva ani.
 
Noua unitate livrata de Sandvik este dotata cu un concasor cu falci, un concasor cu con si un concasor VSI. Concasorul CJ411 cu o singura falca are o gura de alimentare cu dimensiuni de 1.045x840 mm si o capacitate de 340-445 tone metrice pe ora. Concasorul cu con CH440 preia pietre cu dimensiuni de 38-215 mm si are o capacitate de 90-413 tone metrice pe ora, în functie de aplicatie. Concasorul CV128 VSI are o capacitate standard care variaza între 251-444 tone metrice pe ora. Dispozitivul de alimentare cu role este o unitate SW1252H. Instalatia utilizeaza doua ciururi model CS144, unul cu doua punti, iar celalalt cu trei, acestea fiind capabile sa livreze categoriile de agregate necesare, cu sorturi de dimensiuni mari, medii si mijlocii.

Proprietarul YIL, dl Yogendra Singh, în vârsta de 43 de ani, care a înfiintat compania în 1989, declara ca prefera sa ramâna fidel unei singure marci de concasoare datorita relatiei foarte apropiate pe care a dezvoltat-o cu producatorul si serviciilor post-vânzare, de la piese de schimb, reparatii si întretinere sau schimbarea echipamentelor.  Acesta considera ca Sandvik a contribuit la dezvoltarea societatii sale de când a început sa lucreze pe partea de agregate. Datorita costurilor mari ale agregatelor, în special în Delhi, unde cererea este semnificativa si costurile de transport sunt mari, dl Singh a intuit ca infrastructura este domeniul unde YIL se poate dezvolta si evolua, astfel ca societatea a început sa exploateze cariere de piatra si sa produca agregate.

YIL a achizitionat primul concasor Sandvik în 2005, si a promis producatorului ca în cazul în care operatiunea va fi o reusita, va achizitiona un nou utilaj Sandvik. Aceasta promisiune a fost onorata în anul urmator. În prezent, fiind la al cincilea utilaj achizitionat, si cu o noua achizitie în plan în viitorul apropiat, dl Singh considera Sandvik un partener de afaceri de încredere. "Cererea de agregate este atât de mare încât utilizam si vindem tot ceea ce producem", a declarat acesta. "Schitele de proiect si datele de livrare a contractelor ne obliga sa nu permitem întârzieri neprevazute, si avem nevoie de credibilitate totala. Sandvik are o prezenta constanta la sediile noastre din Madhya Pradesh si Delhi si piesele de schimb sunt livrate direct de la sediul Sandvik India, din Pune, astfel încât ne bucuram de o colaborare continua cu societatea si acest lucru este foarte important. Sandvik si YIL au o legatura foarte strânsa si relatia noastra este una foarte productiva."
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI