Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de rulare

BERCO, producătorul universal

15.11.2010
Mădălina Dragomir; Dan Vasile
 BERCO, producătorul universal
Uzura componentelor si sistemelor de rulare pentru utilaje, ca si a altor vehicule speciale pe senile reprezintă unul din motivele principale ale deteriorării componentelor si reducerea vietii masinilor. Chiar dacă întretinerea utilajelor se face corect, cu respectarea timpilor de gresare, de schimbare a filtrelor si lichidelor, samd, totusi componentele metalice, în special cele în miscare ce functionează în contact direct sunt supuse unei uzuri permanente în timp.
Din acest motiv, producătorii de utilaje sunt preocupati permanent de calitatea acestor componente vitale, gradul lor de rezistentă influentând în cele din urmă durata medie de viată a masinii.
Selectarea corectă a clasei de otel, modul de prelucrare, gradul de finisare, tolerantele... samd, toate influentează capacitatea de a rezista la solicitări dinamice si statice din cele mai diverse, solicitări ce sunt normale în cazul utilajelor pentru constructii. Din acest motiv, producătorii de utilaje apelează la producători specializati de astfel de componente, unul dintre cele mai mari nume cunoscute pe piata mondială fiind BERCO Deutschland.

Pentru a sublinia importanta si mărimea societătii BERCO, trebuie spus că aproape toti marii producători de utilaje, apelează la această firmă atunci când este vorba în special de sistemele de rulare. Practic, BERCO este recunoscut de către acestia ca partener strategic în sectorul echipărilor originale, de prim-montaj. Gama de produse include atât componente cât si sisteme complete de rulare pentru toate utilajele cu actionare pe senile.
BERCO este o firmă de traditie, înfiintată în anul 1918. Dezvoltarea sa a culminat cu investitiile masive făcute în ultimii 20 de ani de către compania mamă a firmei BERCO, binecunoscutul grup Thyssen Krupp, acestea depăsind valoarea de 400 mil. EUR. Rezultatul: cele patru fabrici BERCO din Italia produc piese ce intră în componenta majoritătii utilajelor produse în Europa, dar si în tări precum Brazilia, Statele Unite ale Americii sau China.
Reprezentantul pentru România al produselor BERCO este compania AROX Equipment. Domnul Dr. Kurt Jonas, Managing Director BERCO Deutschland GmbH a  făcut o vizită în România pe parcursul lunii octombrie pentru a "lua pulsul" pietei locale si pentru a analiza cererile si asteptările clientilor locali.
Am profitat de această ocazie pentru a realiza un interviu în exclusivitate:

Masini si Utilaje: Există un anumit tip de firme constructoare de utilaje care vă solicită să produceti componente pentru liniile lor de montaj?

Kurt Jonas: În primul rând, trebuie spus că toate produsele noastre sunt realizate numai în cadrul celor patru fabrici localizate în Italia, indiferent dacă vorbim de piata din China, America de Sud sau de Nord. Mai mult, noi si asamblăm componentele de bază produse în fabricile BERCO, obtinând sisteme complete livrate beneficiarilor nostri întotdeauna la timp, deoarece vorbim în general de fabrici cu flux de productie continuu.
De exemplu, în Germania asamblăm sisteme complete de senile pentru fabrica Atlas Copco din Suedia. Practic noi livrăm către Suedia nu numai componentele dar un sistem complet pre-asamblat de senile în termenul stabilit. Este foarte important pentru fabrica Atlas Copco.

M&U: Componentele produse în fabricile BERCO sunt comandate numai pentru echipamentele terasiere?

K.J.: Livrăm pentru excavatoare si buldozere, dar si alte tipuri de utilaje. De exemplu,  Atlas Copco detine si utilaje pentru foraj sau pentru săpat tuneluri, sau pentru aplicatiile în agricultură către Agco sau CNH. Livrăm de asemenea pentru producătorul german Wirtgen pentru utilajele sale de asfaltat drumuri.
Pe an, producem în jur de 250.000 de produse finite. Livrăm la nivel mondial, de exemplu pentru John Deere în SUA, pentru Komatsu în Anglia sau pentru CNH în Italia, Liebherr în Germania, samd...

M&U: Ce părere aveti despre activi-tatea economică din România?

K.J.: Am fost de mai multe ori în România, deoarece am fost responsabil în cadrul grupului ThyssenKrupp cu o parte din productia de componente pentru autoturisme. În zona orasului Sibiu grupul produce în cadrul unei fabrici ultramoderne amortizoare pentru automobile.

Acum am venit în România deoarece aici avem un importator important, societatea Arox Equipment. Politica noastră este aceea de a avea un importator în fiecare tară, deoarece acesta nu trebuie să se ocupe numai de vânzarea componentelor, dar si să păstreze o relatie bună cu cumpărătorii, să contribuie la construirea imaginii firmei pe plan local.
Anul acesta am înregistrat o crestere semnificativă a cererii, de 8 %. Este bine, dar dacă tinem cont că în anul 2009 scăderea înregistrată de sectorul constructiilor de utilaje a fost de 40%, mai avem până să revenim la normal. Pentru anul viitor am plănuit o crestere cu 10 % sau poate chiar mai mult. Noi am prevăzut o revenire la nivelul anilor 2007 - 2008 peste 3 sau 4 ani, nu mai devreme. Aceasta depinde de proiectele si banii disponibili. În Europa de Est, de exemplu în România dacă statul nu are bani să investească în proiecte de infrastructură nu are de unde să apară cerere pentru utilajele de randament. Acelasi lucru este valabil si pentru tările baltice sau în Ungaria, unde nu există bani pentru investitiile în infrastructură.
Oferta BERCO piese originale pentru trenurile de rulare ale utilajelor

Mini-excavatoare

* înăltime: 90-135 mm
* gabarit utilaj: 1-6 tone
* oferă posibilitatea schimbării otelului cu cauciuc si invers
* se poate livra sistemul complet de rulare cu senile

Excavatoare si buldozere

* înăltime: 135-215,9 mm pentru buldozere
135-260 mm pentru excavatoare
* gabarit utilaj: 7-50 tone
* lanturi pentru senile uscate, etansate, gresate si lubrifiate pentru aplicatii heavy duty
* mai mult de 70 de profiluri pentru senile
* versiuni constructive pentru temperaturi arctice (-50°C)
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI