Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco

Aer comprimat uscat, eficient si fiabil pentru cele mai exigente aplicatii

16.12.2010
Dan Vasile
 Aer comprimat uscat, eficient si fiabil pentru cele mai exigente aplicatii

Atlas Copco lanseaza trei noi game de uscatoare cu adsorptie. Acestea au fost proiectate pentru o functionare eficienta, cu caderi de presiune reduse si ciclu prelungit de functionare. Īn plus, performantele ridicate si punctul de roua sub presiune constant - chiar si la sarcina maxima- sunt garantate īn orice conditii.
Noile produse includ doua game de uscatoare cu adsorptie, gama CD 25+-145+ si gama CD 110+-300+. Design-ul si principiul de functionare simple ale acestor uscatoare cu adsorptie compacte garanteaza fiabilitatea chiar īn conditii dificile. A treia gama noua este gama de uscatoare cu regenerare prin purjare cu suflanta BD 100+-300+, uscatoare proiectate pentru eficienta energetica si rezistenta.  Folosind aerul ambient īncalzit pentru regenerare, aceasta gama de uscatoare functioneaza cu costuri energetice minime.
Uscatoarele cu adsorptie protejeaza procesele de productie, echipamentele, si calitatea produsului final, utilizānd desicanti pentru absorbtia umezelii din aerul comprimat. Aceste 3 noi game de uscatoare cu adsorptie sunt adecvate pentru cele mai exigente industrii si aplicatii, cum ar fi industria electronica, alimentara si a bauturilor, farmaceutica, industria de petrol si gaze, etc.

Eficienta energetica superioara

Noile game CD+-BD+ au un consum de energie mic si o amprenta carbonica redusa prin minimizarea caderilor de presiune si optimizarea ciclului de regene-rare.  Senzorul pentru punctul de roua sub presiune masoara umiditatea remanenta din aerul comprimat, detecteaza momentul īn care turnul activ este complet saturat, si apoi cupleaza functionarea celor doua turnuri de uscare la momentul optim. Gratie tehnologiei  Dewpoint Dependent Switching ciclurile de uscare sunt amānate, rezultānd economii de energie de pāna la 90% comparativ cu tehnologiile traditionale.
Uscatoarele CD+ utilizeaza o parte din aerul uscat pentru regenerarea turnurilor, īn timp ce uscatoarele BD+ utilizeaza īn principal aerul ambient pentru uscarea desicantilor. Deoarece gama CD+ nu utilizeaza aer ambient, poate fi utilizata si īn medii periculoase. Pe de alta parte, tehnologia de purjare cu suflanta a uscatoarelor BD+  permite o subdimensionare atāt pentru uscatorul BD+ cu desicanti, cāt si pentru compresor comparativ cu o instalatie similara cu un uscator din gama CD+, avānd ca rezultat economii semnificative de energie.

Performante ridicate īn orice conditii

Inginerii Atlas Copco s-au concentrat pe un design simplu pentru gama CD 25+-145+, rezervoare robuste si conducte galvanizate cu conexiuni cu flanse pentru CD 110+-300+, si garantarea regenerarii eficiente pentru BD 100+-300+, minimizānd īn acelasi timp pierderile de aer si mentinānd caderile de presiune la un nivel redus.
Prin monitorizarea tuturor parametrilor de functionare a uscatoarelor cu desicant cu ajutorul sistemului electronic de control Elektronikon®, se garanteaza un punct de roua sub presiune constant de pāna la -70°C/-100°F, chiar si la o īncarcare de 100%. Acest lucru asigura aer absolut uscat, pentru aplicatii importante cum ar fi procesele automate din industria farmaceutica, ce necesita cel mai ridicat nivel de fiabilitate, 24/7.
Aer uscat fiabil

Instalarea si service-ul sunt simplificate gratie accesului usor la componentele interne, instalarea simpla, si utilizarea materialelor cu o durabilitate ridicata (cum ar fi supape fluture), ceea ce duce la intervale de mentenanta extinse, minimizānd īntreruperile īn productie pentru instalare si service. Sistemul electronic de control Elektrnikon® este echipat cu o interfata si un sistem de navigare usor de utilizat. Īn plus, vizualizarea online gratuita permite monitorizarea la distanta, facānd posibila anticiparea nevoilor de operare si mentenanta.
Noile game CD+-BD+ reflecta preocuparea Atlas Copco pentru solutii sustenabile, cresterea eficientei energetice concomitent cu asigurarea unor performante fiabile pentru orice aplicatie.  Cele 3 noi game de uscatoare cu adsorptie: CD 25+-145+, CD 110+-300+, si BD 100+-300+ extind portofoliul de produse al Atlas Copco.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI