Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Grove RT9150E

Cea mai puternica macara mobila pe pneuri de pe piata

16.12.2010
 Cea mai puternica macara mobila pe pneuri de pe piata
Începând din toamna acestui an, Manitowoc produce un nou model de macara mobila pe pneuri (de santier). RT9150E este cel mai mare model de macara de acest tip de pe piata, are o capacitate de 135 tone si este dotata cu brat telescopic de 60 m, cel mai lung brat din gama sa. Înaltimea exceptionala de lucru devine astfel o caracteristica de neegalat a acestui model.
Noua macara de la Grove poate atinge o înaltime maxima la vârf de 95,3 m. Datorita dimensiunii impresionante a bratului, RT9150E poate lucra la proiecte care, în mod normal, ar fi cerut obligatoriu un prelungitor. Modelul combina cu succes tehnologiile Grove dovedite ale automacalelor tot-teren  si ale macaralelor mobile pe pneuri iar rezultatul este un lider de piata incontestabil, pe acest segment. Acestea sunt principalele caracteristici care au atras atentia clientilor si pe care le-a pus în lumina si Doyle Bryant, Marketing Product Manager al Manitowoc cu ocazia lansarii produsului la Crane Expo, eveniment organizat la Shady Grove, în perioada 3-8 octombrie 2010.
RT9150E combina excelenta suprastructura a unei automacarale tot-teren GMK5130 cu sasiul macaralei mobile pe pneuri RT9130E. Rezultatul este o macara de capacitate mare pe un sasiu compact si fiabil. Aceasta macara ofera clientilor un instrument nou de lucru, performant si eficient mai ales pentru aplicatiile industriale. Pe piata sunt în dezvoltare foarte multe proiecte de rafinarii sau centrale energetice spre exemplu, unde spatiul de lucru este în cele mai multe cazuri restrâns, de aceea, sasiul compact al RT9150E este cel mai potrivit pentru astfel de conditii.
Bratul telescopic al macaralei Grove RT9150E este dotat cu tehnologia TWIN-LOCK care îl face sa fie mai usor si sa aiba o capacitate de ridicare mai mare. Un prelungitor extensibil de 11 pâna la 18 m ofera raze de lucru si mai mari, la înclinatii diferite fata de bratul telescopic variind între 0 si 40°. La operarea cu acest prelungitor RT9150E poate atinge o înaltime maxima de 81,4 m, unde sarcina ridicata este de 907 kg. Pentru a atinge înaltimea maxima, operatorul are nevoie de doua tronsoane zabrelite intermediare. Cu aceste extensii, înaltimea maxima posibila este de 95,3 m iar sarcina ridicata de 1.256,5 kg.

Si noul model de cabina a operatorului are un design inovator "full-vision", fiind primul model de acest gen dintr-o noua generatie de cabine cu care vor fi dotate echipamentele Grove si care ofera mai mult confort si o vizibilitate mai buna datorita geamurilor mai largi, inclusiv la usi. Cabina se poate înclina pâna la 20° pentru confort sporit al operatorului si pentru un plus de vizibilitate.
Functionarea macaralei este monitorizata cu ajutorul a doua sisteme computerizate: EKS5 * patent Grove * de limitare a momentului sarcinii si ECOS * patent Grove * urmareste functionarea tuturor instalatiilor de pe macara. Aceasta dotare, pe lânga faptul ca monitorizeaza si gestioneaza principalele functii ale macaralei, ofera informatii despre conditiile de lucru ale echipamentului, inclusiv despre nivelul de combustibil, presiunea în instalatia de frânare, temperatura uleiului hidraulic, temperatura uleiului de transmisie si oprirea motorului.

Motorul Cummins QSC8.3L de 300 CP îndeplineste standardele Euro Stage III si are o transmisie Clark Powershift cu 6 trepte de viteza pentru mers înainte si 3 pentru  mers înapoi. Sistemul de directie si operare permite operatorului sa aleaga între 4 moduri de lucru (care se regasesc si la celelalte macarale mobile pe pneuri de la Grove) pentru fiecare aplicatie în parte: operare din fata, operare din lateral, crab sau optiuni coordonate.
Grupul Manitowoc, din care fac parte brandurile Potain si Grove,  detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tari din America si Europa. Este recunoscut ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume iar gama sa de macarale acopera: macarale turn si autoridicatoare Potain, automacarale si macarale cu brat telescopic Grove, senilate cu brat zabrelit Manitowoc.
Caracteristici tehnice RT9150E Grove
* Capacitate maxima    135 t
* Lungime maxima brat    60 m
* Înaltime maxima la vârf    95,3 m
Distribuitor autorizat al marcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România * MARCOM RMC'94, Otopeni.  
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI